Románia: pénzbüntetés magyarellenes megnyilvánulás miatt

Ötezer lej (mintegy 365 ezer forint) pénzbüntetést kapott a romániai Diszkriminációellenes Tanácstól (CNCD) szurkolói magyarellenes megnyilvánulásai miatt a Dinamo labdarúgócsapata.

Liga 1: a Dinamo edzője bocsánatot kért a Sepsitől elszenvedett vereség után

Megszokottá vált az elmúlt egy évben, hogy a Sepsi OSK legyőzi a Dinamót: a székelyföldi csapat szombat este sorozatban harmadszor nyert a 18-szoros bajnok bukaresti együttes ellen. Mégpedig a vártnál jóval simábban: a vendégeknek a harmadik perc után nem volt kaput találó lövésük, csak remekül védő kapusuknak, René Hinojónak köszönhetik, hogy megúszták 2–0-s vereséggel.

Liga 1: a Sepsi kétgólos győzelmet aratott otthon

A Sepsi OSK 2–0-ra legyőzte a Dinamo Bucuresti-et a Liga 1 8. fordulójában rendezett találkozón.

A Dinamo is legyőzve, sorozatban negyedszer nyert a Sepsi

Négyes győzelmi sorozatnál tart immár a román élvonalban a Sepsi OSK, amely szombat este hazai pályán nyert az elmúlt hetekben spanyol légiósok sorával erősítő, ám összeszokottságban és csapatjátékban a székelyföldiektől messze elmaradó Dinamo ellen.

Liga 1: forró hangulat helyett zárt kapu, a Sepsi a Dinamót fogadja

Normális körülmények között az év egyik legforróbb hangulatú mérkőzését rendeznék szombat este Sepsiszentgyörgyön, ám a szurkolók hiánya miatt inkább az a kérdés, hogy a Sepsi hármas sikersorozata folytatódik a Liga 1-ben vagy a spanyolosított Dinamo szakítja meg szintén hármas vereségszériáját.

Koronavírus: ismét el kellett halasztani a Dinamo mérkőzését

Ismét el kell halasztani a Dinamo egyszer már elhalasztott mérkőzését a román élvonal alsóházi rájátszásban, miután a bukaresti csapat hat játékosának is pozitív lett a legutóbbi koronavírus-tesztje. A bukaresti együttes csütörtök este a Chindia Targovistét fogadta volna, egy olyan találkozón, amelyet eredetileg egy hónappal ezelőtt kellett volna megrendezni, ám akkor a Dinamo raktárosáról derült ki, hogy koronavírus-fertőzött, ezért a teljes csapatot elkülönítették.

Románia: megvan Multescu 39. edzői megbízatása is

A 68 éves Gheorghe Multescu megkapta 39. vezetőedzői megbízatását, mivel kedden kinevezték a Dinamo Bucuresti labdarúgócsapatának élére.

Liga 1: Románia–Magyarország 1–3 – kiakadt a Dinamo szurkolói csoportja

Magyarországtól elszenvedett román vereségnek tartja a vasárnap délutáni Dinamo–Sepsi OSK mérkőzés 1–3-as eredményét a bukaresti klub legismertebb szurkolói csoportja, amely nem a székelyföldi klubot támadja, hanem inkább a saját kedvencei miatt kesereg.

Liga 1: három gólt lőve nyert Bukarestben a Sepsi

A romániai alsóházi rájátszásban megszerezte első győzelmét a Sepsi OSK, ráadásul a szentgyörgyiek a Dinamo Bucuresti otthonában nyertek, három gólt szerezve, a 38. perctől emberhátrányban futballozva.

Bukarestben szerezte meg első győzelmét a Sepsi!

A romániai alsóházi rájátszásban megszerezte első győzelmét a Sepsi OSK, ráadásul a szentgyörgyiek a Dinamo Bucuresti otthonában nyertek, három gólt szerezve, a 38. perctől emberhátrányban futballozva.

Románia: pozitív teszt egy nappal a bajnokság rajtja előtt

Egy nappal a bajnokság újrakezdése előtt megjelent a koronavírus a román futballban: a Dinamo szertárosának tesztje hozott pozitív eredményt. A szerdai tesztelés eredményét csütörtök délelőtt jelentették be, a bukaresti klub közleménye pedig azt is kiemeli, hogy a szertáros nem állt közvetlen kapcsolatban a játékosokkal és a szakmai stábbal.

Románia: 1.5 éves börtönbüntetést kapott egy mentőorvos Ekeng halála miatt

Másfél éves, felfüggesztett börtönbüntetést kapott az a román mentőorvos, aki még 2016-ban nem részesítette megfelelő elsősegélynyújtásban Patrick Ekeng kameruni labdarúgót, aminek következtében a játékos elhunyt.

Férfi kézi: a Tatabánya beállója visszatér a D. Bucuresti-be – hivatalos

Szász András kétéves szerződést írt alá a román Dinamo Bucuresti kézilabdacsapatával – olvasható csdinamo.eu oldalán. A 26 esztendős játékos már korábban is játszott a bukaresti csapatban, a 2019–20-as idényt a Grundfos Tatabányánál töltötte.

Férfi kézi: örülhet a Dinamo, nem korlátozzák jobban az EU-n kívüliek számát

A Román Kézilabda-szövetség nyolc főben korlátozza az egy mérkőzésre nevezhető külföldi játékosok számát a férfiak élvonalbeli bajnokságában – hívta fel rá a figyelmet a Krónika Online.

Férfi kézi NB I: a magyar bajnokságban indulna a Dinamo Bucuresti

A román bajnok Dinamo Bucuresti férfi kézilabdacsapata ősztől a magyar élvonalban szeretne szerepelni.

Férfi kézi: a Dinamo nyílt támadásnak tartja az új román légiósszabályt

A Dinamo Bucuresti elleni nyílt támadásként könyveli el Románia egyetlen férfi kézilabda Bajnokok Ligájában szereplő klubja a szövetség új légiósszabályát, amely szerint az élvonalbeli klubok ezután csupán három olyan játékost alkalmazhatnak, akik nem az Európai Unió országainak állampolgárai.

Liga 1: a Sepsi először nyert a két bukaresti sztárcsapat egyikének otthonában

Öt nap alatt másodszor futballozott ködben a Sepsi OSK a Liga 1-ben, de a Dinamo elleni bukaresti találkozót a korlátozott látási viszonyok között is végigjátszották. A Sepsi pedig ismét nyert, ráadásul az utolsó negyedórában hátrányból fordítva.

Férfi kézi BL: Császár ismét remekelt, de csapata kikapott

A Császár Gábort is soraiban tudó Kadetten Schaffhausen 27–26-ra kikapott a Dinamo Bucuresti vendégeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. A magyar irányító hat góllal csapata legeredményesebbje volt a mérkőzésen. A bukaresti együttes sikerével bebiztosította továbbjutását.

Liga 1: rasszista rigmusok miatt félbeszakadt a bukaresti derbi

Rasszista és magyarellenes rigmusok miatt több mint 10 percre félbeszakadt szombat este a román élvonal bukaresti rangadója.

Liga 1: magyarellenes megnyilvánulások miatt büntették a Dinamót

A román Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) 12 000 lejes (850 000 forintos) pénzbírságot szabott ki a bukaresti Dinamóra a klub szurkolóinak tavaly áprilisban tanúsított magyarellenes megnyilvánulásai miatt – számolt be róla a kronikaonline.ro.