Sepsi: „Megfogyva bár, de törve nem” – az elnök beszédet tartott

A koronavírus által tizedelt Sepsi OSK szombaton az Astra Giurgiu ellen folytatja szereplését a Liga 1-ben.

Sepsi OSK: készül a pálya fűtése az új stadionban – videó

Már a pályafűtést készítik a Sepsi OSK épülő stadionjában – derült ki Diószegi László klubtulajdonos Facebookon közzétett videójából.

Sepsi OSK: kilenc új igazolás, megcélozzák a felsőházat

Nézők nélkül nem lesz az igazi egyetlen meccs sem, de a Sepsi OSK-nál abban bíznak, hogy a csapat sikerrel szerepel majd a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Liga 1) most induló idényében.

Sepsi OSK: reményből valóság – interjú Diószegi Lászlóval

„Idegbajos” bajnokság után még nehezebb folytatásra készül a Sepsi OSK csapata: a háromszéki klub elnökével edzőcseréről, kritikus pillanatokról, a román futballról és a változatlan európai kupareményekről is beszélgettünk. 

Liga 1: „Normális döntés született” – véli a Sepsi elnöke

Mint arról beszámoltunk, online végrehajtó bizottsági ülésen szavazta meg a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) az élvonal létszámemelését, így oldva meg a szerdán lezárt 2019–2020-as idény végeredményének napok óta tartó vitáját. Diószegi László, a Sepsi OSK elnöke úgy véli, „normális” döntés született.

Liga 1: tizenhat csapatos lesz a román élvonal, a Sepsi 9. lett

Online végrehajtó bizottsági ülésen szavazta meg a román szövetség (FRF) az élvonal létszámemelését, így oldva meg a szerdán lezárt 2019–2020-as idény végeredményének napok óta tartó vitáját.

Liga 1: a Sepsi elnöke szerint szó sincs semmilyen osztályozóról

Mint arról beszámoltunk, a Liga 1-ben a Sepsi OSK nagyon fontos mérkőzésen 1–0-ra legyőzte az Academica Clinceni-t. A találkozót követő órákban a sepsiszentgyörgyi csapat elnöke, Diószegi László a hivatalos Facebook-oldalán közölte, együttese biztosan a román élvonalban marad, nem kell osztályozót játszania.

Román Kupa: Becali a pénznek örül; veszélyben a bajnoki hajrá

Nem a pályán látott gyenge futballról, sokkal inkább a mérkőzés előtt és után történtekről marad emlékezetes a Sepsi OSK első Román Kupa-döntője, amelyet a székelyföldi csapat szerda este 1–0-ra elveszített az FCSB ellen. A győztes klub tulajdonosa, Gigi Becali nem is az ötéves szünet után megnyert első trófeának, hanem az ezzel járó pénznek örült.

Sepsi: „Abszurd lenne a bajnokság törökországi folytatása”

Nem tartja jó ötletnek a román bajnokság törökországi folytatását Diószegi László, a Sepsi OSK elnöke, aki a partnerklub Puskás Akadémia honlapjának adott interjúban beszélt a klub és a román Liga I helyzetéről.

Sepsi: összmagyar tornával avatnák fel az új stadiont

Virtuálisan ugyan már a szurkolók által kezdeményezett, csütörtöki Sepsi OSK–FK Csíkszereda jótékonysági mérkőzéssel felavatják az új sepsiszentgyörgyi stadiont, ám az épülő arénában legkorábban jövő év májusában rendezhetnek valódi futballmérkőzéseket. A stadion építését ugyanis jelenleg a koronavírus-járvány hátráltatja, így az eredetileg tervezett november végi átadási határidő jó fél évet csúszik majd.

Liga 1: a Sepsi elnöke nem folytatná az idényt

Nincs értelme valamikor a nyár elején sűrített tempóban lejátszani a román bajnokságból hátralevő fordulókat, mert az a következő idényt és a játékosok egészségét is veszélyezteti – véli Diószegi László, a Sepsi OSK elnöke. A székelyföldi klub vezetője a Nemzeti Sportnak nyilatkozva azt is hozzátette, hogy annak ellenére van ezen az állásponton, hogy csapata akár történelmi eredményt is elérhet a Román Kupában, amelyben bejutott a legjobb négy közé.

Sepsi: őszre be akarják fejezni, ilyen lesz az új stadion – FOTÓ

Az ország egyik legmodernebb és legszebb stadionja épül Sepsiszentgyörgyön – írja a maszol.ro, beszámolván arról a hétfői sajtótájékoztatóról, amelyen a román labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Sepsi OSK épülő, új otthonának a látványterveit mutatta be Diószegi László, a klub elnöke és tulajdonosa, valamint Kertész Dávid alelnök.

Sepsi: történelmi tettet hajtott végre a bíró az elnök szerint

A továbbjutás mellett annak is örülnek a Sepsi OSK-nál, hogy végre akadt egy román játékvezető, aki a magyarellenes szurkolói rigmusok hallatán félbe merte szakítani a mérkőzést.

Sepsi OSK: „Legalább 500 játékost néztünk meg az elmúlt három héten”

Lassan alakul a Sepsi OSK kerete a július közepén rajtoló új romániai szezonra. A frissen kinevezett edző, László Csaba irányításával hétfőn kezdte meg a felkészülést a Liga 1 előző idényét a hatodik helyen záró székelyföldi csapat, ám egyelőre még a távozó – lejárt szerződésű vagy csak kölcsönkapott – futballisták száma meghaladja az érkezőkét.

Román Futballgála: díjat kapott a Sepsi OSK elnöke

Diószegi László, a Sepsi OSK tulajdonosa és elnöke kapta az Év Klubvezetője díjat a 2018-as Román Futballgálán, ahol a sportújságírók klubja díjazta az esztendő legjobb teljesítményeit.

„Maroknyi székely...” Rajt a román élvonalban – a Sepsivel!

A feljutás okozta eufóriával készül Sepsiszentgyörgy a város történetének első szezonjára a román élvonalban, ám a felkészülésre látványosan rányomta bélyegét a megfelelő stadion hiánya. Azt az első pillanattól tudni lehetett, hogy amíg a városi arénában nem teremtik meg a Hivatásos Labdarúgó Liga által elvárt minimális feltételeket, addig Brassóban lesznek a háromszéki csapat mérkőzései, ám az idény előtti utolsó héten a Kovászna megyei kormánymegbízott egy újabb akadályt gördített az együttes útjába.

Románia: a Sepsiszentgyörgy cáfolja a Miriuta-pletykát

Több helyen is felvetődött a román médiában, hogy Miriuta László veheti át az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságba feljutó Sepsiszentgyörgy irányítását, de a klub cáfolta a híreket.

Románia: szentgyörgyi búcsú a másodosztálytól – irány a Liga I!

Két búcsút rendeztek pünkösd szombatján a Székelyföldön, az évszázados hagyományú csíksomlyói zarándoklat mellett a másikat a sepsiszentgyörgyi stadionban. A román Liga II mögöttünk hagyott idényének meglepetéscsapata, a Sepsi OSK ugyanis – mint arról nemrégiben hírt adtunk – feljutóként egyetlen szezon után elbúcsúzott a másodosztálytól, hogy a város és Háromszék történetében először júliustól már az élvonalban szerepeljen.