Öttusa: öt magyar érem a katonai világbajnokságon

Öt érmet, közte két aranyat szereztek a magyar versenyzők a Lengyelországban rendezett katonai öttusa-világbajnokságon.

Tokió 2020: kvótát szereztek, mégis más utazik helyettük

Nagy remények, olimpiai álmok, a lehetőség, amelyet úgy tűnt, meg tudnak ragadni sportolóink, aztán a rajtra szertefoszlott minden, mert bár az országnak, esetleg saját maguknak kivívták az olimpiai indulás lehetőségét, mégsem ők utaztak el a július 23-án kezdődő tokiói olimpiára.

Öttusa Eb: aranyérmes Kardos Bence és a férfi csapat

A hölgyek remek szereplése után újabb nagy magyar sikerek születtek a Nyizsnij Novgorod-i öttusa Európa-bajnokságon: Kardos Bence arany-, Demeter Bence bronzérmes lett, és a magyar csapat is felállhatott a dobogó tetejére.

Tokió 2020: Demeter és Alekszejev maradt ki az öttusázók csapatából

A Magyar Öttusaszövetség elnöksége szerdai ülésén elfogadta a szövetségi kapitányok előterjesztését, mely szerint Kasza Róbert, Marosi Ádám, Gulyás Michelle és Kovács Sarolta indulhat a tokiói olimpián, a tartalék Demeter Bence és Alekszejev Tamara lesz – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

Öttusa-vk: mind a négy magyar férfi bejutott a szófiai döntőbe

Négyből négy. Ahogyan a nőknél, a férfiak esetében is százszázalékos lett a magyar csapat a szófiai világkupaverseny selejtezőjében. Kasza Róbert és Demeter Bence is extra teljesítményt nyújtott a páston.

Öttusa-vk: a férfiaknál is négy magyar jutott döntőbe Budapesten

Négy magyar jutott be a budapesti öttusa világkupa szombati férfi döntőjébe. Bereczki Richárd és Kardos Bence magabiztosan, Demeter Bence és Marosi Ádám vért izzadva van ott a legjobbak között.

Öttusa: remekeltek a fiatalok a fedett pályás nyílt versenyen

Tizenhárom férfi öttusázónk kvalifikálta magát a keddi döntőre, az utánpótlás kitett magáért.

Öttusa: a vívó ob-re készülő a világbajnok Demeter Bence

Az év hátralévő részében a vívófelkészülésen lesz a hangsúly Demeter Bence világbajnok öttusázónál, aki a tervek szerint elindul a december közepére kiírt vívó országos bajnokságon. Az olimpiai kvótás versenyző az MTI-nek elmondta, átesett a koronavírus-fertőzésen, ezért sokat ki kellett hagynia.

Öttusa: Demeter már nincs karanténban, de nem tud indulni az ob-n

Demeter Bence és Simon Sarolta nem lesz ott a hétvégi országos bajnokságon: olimpiai kvótásunk még kardiológiai tesztekre vár, Simon Sarolta pedig javában küzd a betegséggel.

Tokió 2020: Demeter Bence kibírja az egy év halasztást

A tokiói kvótás öttusázó, Demeter Bence pályafutásának nem vet véget az olimpia elhalasztása, ám felkészülését megnehezíti a világkupák törlése.

Tokió 2020: Hát, engem mellbe vág ez a döntés – Marosi Ádám

Marosi Ádám öttusázót mellbe vágta a 2020-as tokiói nyári olimpia elhalasztásának híre.

Öttusa-vb: Két-három napon belül kétszer meghalni már nem tudok – Marosi

A magyar férficsapat (Kasza Róbert, Marosi Ádám, Demeter Bence) ezüstérmet szerzett, míg egyéniben az ötödik helyen végző Kasza Róbert volt a legjobb magyar a budapesti olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokság szombat délutáni férfidöntőjében. A verseny után az NSO Tv kamerája előtt értékelt az ezüstérmes csapat.

Öttusa-vb: a magyar csapat ezüstérmes, Kasza ötödik lett

A magyar férficsapat (Kasza Róbert, Marosi Ádám, Demeter Bence) ezüstérmet szerzett, míg egyéniben az ötödik helyen végző Kasza Róbert volt a legjobb magyar a budapesti olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokság szombat délutáni férfidöntőjében. Az aranyérmet a francia Valentin Belaud szerezte meg a brit Joseph Choong és a dél-koreai Dzsun Vung Te előtt.

Öttusa-vb: Marosi remekül vívott, az 5. helyről folytatja

A magyarok közül Marosi Ádámnak sikerült a legjobban a vívás a férfiak hagyományos versenyében a budapesti olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságon, az ötödik helyen várja a folytatást.

Öttusa-vb: Marosi és Kasza nehezen, Demeter és Regős könnyen jutott döntőbe

Marosi Ádám és Kasza Róbert élet-halál laser runnal jutott be a döntőbe a férfiak versenyében, amelyben ott lesz a vívásban parádézó Demeter Bence, valamint Regős Gergely is a budapesti olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságon.

Öttusa-vb: „Brad Pitt sok erőt adna a versenyen, meg nagyon jól is néz ki!”

Szeptember 2-án kezdődik Budapesten az öttusa-világbajnokság, amely előtt a magyar szövetség közösségi oldalán megjelent kis videók egyikében arról faggatták versenyzőinket, hogy ha meghívhatnának egy különleges vendéget a vb-re, akkor ki lenne az. Legtöbben a sportág legendáját, Balczó Andrást mondták, de Hosszú Katinka, Szilágyi Áron, Kimi Räikkönen, Usain Bolt, valamint Brad Pitt neve is felröppent. 

Öttusa-vb: Messi, Hosszú, Vettel – egy napra a bőrükbe bújnának

Szeptember 2-án kezdődik a budapesti öttusa-világbajnokság, amely előtt a magyar szövetség közösségi oldalán rövid videókban igyekezett közelebb hozni a hazai versenyzőket a közönséghez. Az egyik kérdés az volt a Kincsem park főszereplőihez, hogy ha egy napra más sportoló bőrébe bújhatnának, ki lenne az.

Öttusa Eb: Demeter Bence hetedik lett, olimpiai kvótát szerzett!

Az angliai Bathban zajló öttusa Eb-n Demeter a 200 méteres úszás után a középmezőnyben állt, de vívásban remekelt, 22 ellenfelét legyőzte 13 vereség mellett, a bónuszvívásban negyedik lett, majd lovaglásban visszacsúszott az összetett hetedik helyére, amit a négy lövészettel megszakított 3200 méteres futásban taktikus versenyzéssel megőrzött.

Öttusa Eb: Demeter Bence két szám után az ötödik

Két szám után az ötödik helyezett Demeter Bence áll a legjobban a magyarok közül az olimpiai kvalifikációs öttusa Európa-bajnokság hagyományos versenyében.