Űrlény a medencében – David Popovici nem csak a világot, Romániát is meglepte

Eljövetelét több jel is előrevetítette, megérkezésére mégis elképedve reagált a világ. A román úszózseni, a nem egészen 18 éves sprinterfenomén David Popovici-ról ma már úgy tartják, általa a sportág új időszámítása kezdődhet.

Úszó Eb: Igazán motiváló személyiség vagyok, nem? – Milák Kristóf

Ahogy azt vártuk, nagy csatát hozott a férfi 100 méteres gyorsúszás döntője: a román Popovici világcsúccsal nyert, Milák országos rekorddal ezüstérmet szerzett.

Úszó Eb: Milák ezüstérmes 100 gyorson, Popovici világcsúccsal nyert

Milák Kristóf a második helyen végzett a férfi 100 méter gyors döntőjében a római Európa-bajnokságon, Németh Nándor az ötödik helyen ért célba. Az aranyérmes David Popovici világcsúccsal győzött.

Vizes vb: jótékony célra ajánlotta felszerelését a román sztár

Egy jótékonysági akció keretén belül David Popovici felajánlotta azt a sapkát és úszószemüveget, amiben két aranyérmet nyert júniusban a Duna Arénában rendezett vizes világbajnokságon.

Vizes vb: a románok kétszeres világbajnok úszója nagyon szereti Magyarországot

Mi a világbajnoki címeihez, David Popovici pedig a budapesti vb-rendezéshez gratulált az NSO Tv-nek adott interjúján keresztül. A 100 és a 200 méteres gyorsúszás újdonsült, 17 éves bajnoka azt is elmondta, nagyon szereti Magyarországot, s mivel a szomszédban van, ezért nagyon sokan el tudtak jönni szurkolni neki hazájából, Romániából. Emellett beszélt arról is, hogy milyen visszajelzéseket kapott az elképesztő teljesítménye után, s kik a legnagyobb nevek, akik gratuláltak neki.  

Vizes vb: a románok nem közvetítették történetük első férfi győzelmét

A román férfi úszósport első világbajnoki címe kellett ahhoz, hogy a román közszolgálati televízió (TVR) megvásárolja a budapesti vizes világbajnokság közvetítési jogait. David Popovici történelmi sikerét 200 férfi gyorson kizárólag az M4 Sporton lehetett látni Romániában (a magyar sportcsatorna szerepel a nagy kábelszolgáltatók ajánlatában), viszont a román televíziók csak a 17 éves bukaresti fenomén sikere és az azt követő össznépi felháborodás után kezdtek tárgyalni a világbajnokság műsorra tűzéséről.

Vizes vb: Dressel váratlanul visszalépett a 100 gyorstól

A swimswam.com híre szerint Caeleb Dressel visszalépett a 100 gyors elődöntőjétől. Az amerikai, aki a délelőtti előfutamok során a második legjobb időt úszta, egészségügyi okok miatt nem vállalja a szereplést az esti elődöntőben.


Kézilabda Eb: Tudta-e?