Dakar: két csigolyája eltört Carlos Sainznak a balesete során

Két csigolyája is eltört a kétszeres ralivilágbajnok és háromszoros Dakar-győztes Carlos Sainznak, amikor a vasárnap befejeződött 45. Dakar-rali múlt keddi kilencedik szakaszán balesetet szenvedett és fel kellett adnia a küzdelmet.

Dakar: Loeb olyanra volt képes, amire legutóbb Sainz 2009-ben

Sébastien Loeb tovább remekel a Dakaron, Kovács Miklósék azonban technikai gondok miatt kénytelenek voltak visszatérni az előző napi táborba.

Dakar rali: mentőexpedíció után újra ordíthat a Hyena

Óriási erőfeszítések és komoly háttérmunka árán a Qualisport Racing kamionos egysége megjavította a Hyena versenykamion motorját, így a Kovács Miklós, Czeglédi Péter és Ács László alkotta trió a pihenőnap után folytatni készül a 2023-as Dakar ralit. A Rijádban állomásozó alakulat eseménydús időszakon van túl – olvasható a Qualisport Racing sajtóközleményében.

Dakar: Peterhansel és Sainz bukott, al-Attijah nagy előnnyel vezet

Stéphane Peterhansel és Carlos Sainz bukott – előbbi ki is esett –, Nasszer al-Attijah nagy előnnyel vezet, Kovács Miklósék viszont nem tudtak elrajtolni a Dakar rali pénteki szakaszán.

Dakar: balesetet szenvedett és feladta a versenyt a 14-szeres győztes

Stéphane Peterhansel feladta a Szaúd-Arábiában zajló Dakar ralit, miután a hatodik szakaszon balesetet szenvedett, navigátora Edouard Boulanger pedig megsérült.

Dakar: kényszerpihenő után folytatná a Qualisport Racing

Egész éjszakán át tartó munkálatok után biztossá vált, hogy a Qualisport Racing triója, Kovács Miklós pilóta, Czeglédi Péter navigátor és Ács László fedélzeti szerelő a Scania Qualisport Hyena versenykamion technikai problémái miatt nem vág neki a 2023-as Dakar rali hatodik szelektív szakaszának. A magyar csapat ennek ellenére sem adja fel a folytatást – a Qualisport Racing sajtóközleménye.

Dakar-rali: a dűnemászás művészetét gyakorolták

A Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László trió 14. helyen ért célba a Dakar rali szerdai szakaszán, amelyen hegynyi magas dűnék nehezítették a mezőny dolgát.

Dakar-rali: bukott és feladta a versenyt a motorosoknál korábban győztes Brabec

Bukott a keddi harmadik szakaszon és nyaksérülés miatt fel kellett adnia a Szaúd-Arábiában zajló Dakar-ralit a 2020-ban a motorosok között győztes amerikai Ricky Brabecnek.

Dakar-rali: Mattias Ekström nyerte a prológot az autósoknál

A svéd Mattias Ekström bizonyult a leggyorsabbnak az autósok mezőnyében a 2023-as, szaúd-arábiai Dakar-rali szombati prológján.

Rali: a legnehezebb szaúdi Dakar következik

A Vörös-tenger partján lévő táborból rajtol a 45. Dakar rali, amelynek indulói majdnem 5000 kilométernyi mért szakaszt tesznek meg a célig. A szervezők szerint ez lesz a legkeményebb verseny, amióta a sivatagi show Szaúd-Arábiába költözött.

Dakar: al-Attijah napról napra halad a cél felé – két bukás videón!

Késhegyre menő csatát vívnak a topversenyzők a Dakaron – Nasszer al-Attijah újabb szakaszgyőzelmet könyvelhetett el, de ezzel meg is nehezítette a saját dolgát csütörtökre.

Dakar: Sébastian Loeb nyerte meg a második szakaszt

Sébastien Loeb újra megmutatta, aki gyors, az bármilyen szakágban és bármilyen autóval gyors – a francia ralizseni megnyerte a hétfői szakaszt a háromszoros Dakar-győztes Nasszer al-Attijah előtt.

Dakar rali: Loeb és Barrada Bort volt a leggyorsabb

Az autósoknál a francia Sébastien Loeb, a motorosoknál pedig a spanyol Joan Barreda Bort nyerte a második szakaszt a szaúd-arábiai Dakar ralin.

Dakar-rali: al-Attijah volt a leggyorsabb a prológon

A katari Nasszer al-Attijah nyerte a prológot az autósok mezőnyében a szaúd-arábiai Dakar-ralin.

Dakar: utolsó erejüket is felemésztette a csütörtöki szakasz

Az egyik legnehezebb napot teljesítette a mezőny „levezetésként” – az idegek pattanásig feszültek, hiszen bőven van még nyitott kérdés. Stéphane Peterhansel, Kevin Benavides és Dmitrij Szotnyikov várja az élről a hajrát.

Dakar: „A sivatag tanít” – Szalay levonta a tanulságokat

Huszonöt éve indult az első Dakarján, a jubileumot célba érkezéssel szerette volna megünnepelni Szalay Balázs, ám túl sok akadály gördült elé. Levonta a tanulságokat, és már a jövőbe néz.

Tereprali: aranyat ért a rutin a Dakar harmadik szakaszán

A navigátorok, a kerékcserék, az eltévedések napja volt a keddi a Dakaron – a jó eredményekhez pedig tapasztalt pilóták kellettek. Napról napra nehezebb a verseny.

Tereprali: a legfontosabb Dakar-lecke – soha ne add fel!

Süppedős, lisztfinomságú homok, végeláthatatlan dűnesor – a Dakar-mezőny megérkezett a sűrűjébe, Nasszer al-Attijah pedig jelezte szándékait. A magyarok közül mindenki átküzdötte magát a kőkemény szakaszon.

Tereprali: ízelítőnek csípősre sikerült a Dakar első szakasza

Az autógyilkos pálya kirázta a lelket a versenyzőkből, okozott többtucatnyi defektet, és leszakította Szalayék kormányművét, ugyanakkor Fazekaséknak hozott egy 16. helyet a kamionos kategóriában.

Dakar: ismét Szaúd-Arábiában, de új szakaszok a jövő évi versenyen

A 43. Dakar ralit január 3-ától 15-éig tartják meg Szaúd-Arábiában – immár második alkalommal vendégeskedik a mezőny a Közel-Keleten.


Kézilabda Eb: Tudta-e?