-->
Mindenkinek járt az ünneplés a Dakar céldobogóján!

A Dakar-karaván végre megpihenhet egy kicsit. A 8500 kilométeres erőltetett menet végén a versenyzők Santiago de Chilében átgurultak a céldobogón (már azok a szerencsések, akiknek sikerült befejezni a versenyt) és a sok „feszülés” után végre lazulhattak. 

Dakar 2013: Peterhansel és Despres is megvédte címét

Az autósok között a francia Stéphane Peterhansel, míg a motorosoknál honfitársa, Cyril Despres nyerte meg a Dél-Amerikában rendezett Dakar-ralit, így mindkét versenyző megvédte címét.

Dakar 2013: López nyert, Despres vezet a motorosoknál

A motorosok között a hazai közönség előtt szereplő Francisco López érte el a legjobb időt pénteken a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali 13. szakaszán, a chilei Copiapo és La Serena között.

Szalay Balázs kiakadt - megint félbeszakították a versenyt

Vihar, szél, eső, sebes sodrású folyók – volt itt minden szerdán, ami NEM jellemző a Dakar-ralira. És megint félbeszakították a szakaszt, aminek Szalay Balázs nagyon nem örült. Jó néhányan viszont igen.

Videó: Minivel ütköztek Szalay Balázsék

A Dakar-rali 10. szakasza magyar szempontból érdekes eseményeket hozott. Szalay Balázsék autójába hátulról rohant bele a Mini-csapat németje, Stephan Schott. Íme!  

Minivel ütköztek Szalayék a Dakar-rali 10. szakaszán

Jó kis pálya volt, gyors, technikás, murvás – inkább ralis, mint terepralis. S hozott érdekes eseményeket, magyar szempontból a legérdekesebb az volt, hogy Szalay Balázsékba hátulról belerohant a Mini-csapat németje, Stephan Schott.

Dakar: Szalayék a 26. helyen zártak, Despres az élen

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős 47 beérkező autós közül a 26. idővel ért célba, s összetettben is a 26. a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali keddi, 10. szakasza után, melyen a motorosoknál Cyril Despres állt az élre.

Dakar 2013: kiesett az összetett 2. helyén álló al-Attijah

Kiesett a versenyből a Dél-Amerikában zajló Dakar-ralin az autósok között 2011-ben győztes Nasszer al-Attijah. A katari pilótának és navigátorának, a spanyol Lucas Cruznak hétfőn, az argentin San Miguel de Tucumán és Córdoba között az összekötő szakaszon akadt motorgondja az autójával – csapatuk közlése szerint egy vízpumpa hibásodott meg –, emiatt volt kénytelen a páros kiszállni a versenyből.

Egy nap, amely (majdnem) mindent megváltoztatott

Az idei Dakar leghosszabb napja, és az egyik legnehezebb. Legalábbis ezt bizonyítja, hogy jó néhány éllovasnak gondja akadt – köztük volt a motoros, valamint a kamionos éllovas (David Casteu illetve Gerard de Rooy), továbbá az autós összetett második Nasszer al-Attijah. És magyar szempontból sajnálatos, hogy Szalay Balázst is újra megtréfálta a technika ördöge.

Dakar 2013: szót kért egy szarvasmarha is

Jelentős változások történtek az élmezőnyben mind az autósoknál, mind a motorosoknál a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali hétfői, 9. szakaszán: két keréken a francia David Casteu elvesztette vezető helyét, míg az autósoknál az eddig második Nasszer al-Attijah, Lucas Cruz katari, spanyol kettős nagy hátrányba került.

Dakar 2013: azonos idők a félbeszakított szakaszon

A 2013-as Dakar felügyelő testülete magyar idő szerint éjfél után meghozta a döntését, amely értelmében azok az autók, amelyek nem értek célba, mielőtt a szakaszt félbeszakították, megkapják annak az autónak az idejét, amelyik legutoljára áthaladt a célvonalon, vagyis esetünkben Erik Wevers idejét, aki 32 perc 27 másodperccel a szakaszt megnyerő Guerlain Chicherit mögött ért célba.

Esőzések és áradások: közbeszólt az égi háború

Furcsán alakult a Dakar-rali nyolcadik napja: az előző napi esőzések és áradások miatt először törölték az eredetileg tervezett két szakaszból az egyiket, majd a másikat is félbe kellett szakítani, mert az autósok közül néhányat majdnem elsodort a víz.

Dakar 2013: félbeszakadt az autósok szombati versenye

A spanyol Joan Barreda Port győzött a motorosoknál a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali nyolcadik szakaszán, összetettben pedig francia David Casteu vette át a vezetést.

Gyors szakasszal köszönt be Argentína - minden magyar a célban

Sprintszakasz. A legtöbben így nevezték a Dakar-rali pénteki, Calama és Salta közötti szelektívjét. És valóban ez rá a legjobb szó, hiszen rendkívül gyors pályán száguldottak a versenyzők, amelyben annyi nehézség azért volt, hogy olykor 3400–4000 méteres magasságban tették mindezt, s ott a „ritkább” levegő okán a motorokból már elfogyott az erő.

Dakar 2013: Szalayék és Sebestyénék is célba érkeztek

A viadal honlapja szerint a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős az első 60 beérkező közül a 26. idővel került fel a listára a Dakar-rali pénteki versenynapján, a verseny hetedik szakaszán.

Dakar 2013: Peterhansel, a címvédő nyerte a szakaszt

A címvédő francia Stéphane Peterhansel, Jean-Paul Cottret duó volt az autósok között a leggyorsabb a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali hetedik szakaszán pénteken, ezzel növelte előnyét az összetettben.

Dakar 2013: francia motoros halálos balesete Chilében

Életét vesztette a Dakar-ralin Thomas Bourgin francia motoros, aki egy chilei rendőrautónak ütközve szörnyethalt. A 25 éves versenyző, aki az összetett 68. helyén kezdte volna meg a pénteki szakaszt, Chilében egy emelkedőn éppen a rajt felé haladt, amikor frontálisan ütközött a rendőrautóval.

A technika ördöge közbelép

Hektikus és főként eseménydús napon van túl a Dakar-mezőny: az Arica és Calama közötti szakasz volt eddig a leghosszabb az idei viadalon, amelyen Nasszer al-Attijah és „Chaleco” López is harmadik részsikerét aratta, miközben Szalay Balázst megtréfálta a technika ördöge.

Dakar 2013: al-Attijahék megközelítették Peterhanselt

A Nasszer al-Attijah, Lucas Cruz katari, spanyol duó volt az autósok között a leggyorsabb a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali csütörtöki, hatodik szakaszán, és sikerével összetettben másfél perc alá csökkentette a hátrányát.

Dakar: műszaki hiba miatt feladta a versenyt Carlos Sainz

Műszaki hiba miatt feladni kényszerült a versenyt a 2010-ben győztes Carlos Sainz a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali csütörtöki, hatodik szakaszán.


Kézilabda Eb: Tudta-e?