-->
Videó: a bíró összekeverte a DVTK-indulót a himnusszal

Az Európa-liga selejtezőjének 2. fordulójában a Diósgyőr a Liteksz Lovecset fogadta Nyíregyházán. A játékosok kivonulásakor a közönség elkezdte énekelni a DVTK-indulót, és amíg az véget nem ért, a találkozó svájci játékvezetője, Nikolaj Hänni nem engedte meg, hogy a játékosok kezet fogjanak egymással. Utána viszont már minden folyt a megszokott medrében a pályán – miközben a szurkolók énekelték a magyar himnuszt.

Szavazás: Mit gondol a magyar csapatok kupaszerepléséről?

Négy, európai kupaporondra kijutott labdarúgócsapatunk közül már csak kettő van talpon (a DVSC a Bajnokok Ligájában, a DVTK az Európa-ligában), a Győri ETO és a Ferencváros már júliusban búcsúzni kényszerült. Szavazásunkban ezúttal arra vagyunk kíváncsiak, hogyan vélekednek olvasóink a magyar együttesek szerepléséről.

Videó: „Mondtam, hogy ne rúgjanak nekünk sok gólt”

A DVTK a Liteksz Lovecs kiverése után az FK Krasznodarral küzd meg az Európa-liga 3. selejtezőkörében. A miskolciak vezetőedzője, Tomiszlav Szivics jól ismeri az orosz együttest, mert a korábbi pályaedzője (akivel nyolc évig dolgozott) már két éve a krasznodari csapat alkalmazásában áll. Szivics viccesen már jelezte is neki, hogy ne rúgjanak sok gólt a két mérkőzésen.

Videó: „Egy erős csapat kiesett, egy harcos továbbment”

A DVTK 3–2-es összesítéssel kiütötte a Liteksz Lovecset az Európa-liga 2. selejtezőkörében. A visszavágó után (1–2) a Diósgyőr vezetőedzője, Tomiszlav Szivics úgy fogalmazott, hogy egy nagyon erős csapat kiesett, míg egy nagyon harcos továbbjutott. A bolgár együttest irányító Kraszimir Balakov elmondta, több mint hétéves edzői pályafutása alatt egyszer sem küldték el a kispadtól, és állítása szerint azért rúgta el a labdát, hogy gyorsabban menjen a játék.

El: Balakov szerint Szivics jól végzi a munkáját

A Liteksz Lovecs labdarúgócsapatát irányító Kraszimir Balakov szerint Tomiszlav Szivics jól végzi a munkáját a Diósgyőrnél. A két csapat Európa-liga-selejtezős párharcát 3–2-es összesítéssel a DVTK nyerte meg, miután a nyíregyházi visszavágón a bolgár gárda csak 2–1-re tudott győzni.

Videó: Gosztonyi büntetője után fordított a Liteksz, mindhiába

A Diósgyőr 2–1-re kikapott a Liteksz Lovecstől az Európa-liga 2. selejtezőkörének visszavágóján, de 3–2-es összesítéssel a miskolciak mentek tovább. Gosztonyi András tizenegyesével a DVTK került előnybe, innen tudtak a bolgárok fordítani, de a továbbjutást jelentő gólt már nem tudták megszerezni.

El: Ezt csak mi tudtuk volna elrontani - Gosztonyi

A DVTK labdarúgócsapata a kétgólos idegenbeli siker után, bár vereséget szenvedett Nyíregyházán, továbbjutott a Liteksz Lovecs ellen. A diósgyőriek gólszerzője, Gosztonyi András szerint többet tettek a győzelemért ellenfelüknél, és ezzel bizonyították, hogy nincs számukra lehetetlen.

El: Ez pszichológia! Amikor kezünkben a siker, akkor is félünk - Szivics

A DVTK labdarúgócsapata a kétgólos idegenbeli siker után Nyíregyházán 2–1-re kikapott, de így is továbbjutott a Liteksz Lovecs ellen az Európa-liga-selejtező 2. fordulójában. A diósgyőriek vezetőedzője, Tomiszlav Szivics szerint megérdemelten ment tovább csapata, de kiemelte, hogy akad javítani valójuk.

El: izgalmas volt a vége, de továbbjutott a DVTK

A DVTK izgalmas végjáték után 2–1-re kikapott ugyan a Liteksz Lovecstől Nyíregyházán, de összesítésben 3–2-vel jobbnak bizonyult a bolgár együttesnél, így bejutott a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének 3. fordulójába.

Videó: Gosztonyi tizenegyesével került előnybe a DVTK

A Diósgyőr Gosztonyi András tizenegyesével szerzett vezetést a Liteksz Lovecs ellen Nyíregyházán. Most ön is megnézheti a büntetőt!

Későn hajrázott a Liteksz, továbbjutott a DVTK

A DVTK izgalmas végjáték után 2–1-re kikapott ugyan a Liteksz Lovecstől Nyíregyházán, de összesítésben 3–2-vel jobbnak bizonyult a bolgár együttesnél, így bejutott a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének 3. fordulójába.

El: Grumics és Bacsa is kezd a DVTK-ban a Liteksz ellen

Kétgólos előnye birtokában sem kíván csak a védekezéssel törődni a Diósgyőr labdarúgócsapata a Liteksz Lovecs elleni El-selejtezős visszavágóján. Erre utal legalábbis, hogy Tomiszlav Szivics vezetőedző a kezdőcsapatba jelölte Miroszlav Grumicsot, Bacsa Patrikot, Gosztonyi Andrást és Bognár Istvánt is.

El: 120 millió fölé srófolhatja kupabevételét a DVTK és az FTC

A boon.hu emlékeztet: nemcsak sportszakmai sikert jelentene, hanem a DVTK pénzügyeinek is jót tenne a Liteksz Lovecs elleni továbbjutás az Európa-liga selejtezőjének csütörtök esti mérkőzésén.

El: orosz, norvég és portugál ellenfelet is kaphatnak a magyarok

A Diósgyőr a JK Sillamäe Kalev (észt)/FK Krasznodar (orosz), a Ferencváros pedig a Víkingur (feröeri)/Tromsö (norvég) párharc győztesével találkozik továbbjutása esetén a labdarúgó Európa-liga 3. selejtezőkörében, míg a Győri ETO-ra a portugál Rio Ave várna, ha a Rába-partiak ledolgoznák háromgólos hátrányukat Göteborgban.

Fradista antifutball; a göteborgi kém; DVTK-meglepetés - külföldi lapszemle

Rövid külföldi lapszemle a labdarúgó Európa-ligában szereplő három magyar csapat (DVTK, Ferencváros, Győri ETO) csütörtöki mérkőzéséről.

Horváth: Kishitűen futballoznak a magyarok a nemzetközi porondon

Három csapatunk is pályára lépett az Európa-liga selejtezőjében csütörtökön, de csak a Diósgyőr tudta megnyerni mérkőzését, az FTC idegenben, míg a Győr otthon szenvedett vereséget. Lássuk, hogyan értékelték a találkozót az érintettek!

A DVTK-ra orosz, a Fradira norvég vagy feröeri csapat várhat

A Diósgyőr a JK Sillamäe Kalev (észt)/FK Krasznodar (orosz), a Ferencváros pedig a Víkingur (feröeri)/Tromsö (norvég) párharc győztesével találkozik továbbjutása esetén a labdarúgó Európa-liga 3. selejtezőkörében, míg a Győri ETO-ra a portugál Rio Ave várna, ha a Rába-partiak ledolgoznák háromgólos hátrányukat Göteborgban.

Videó: A DVTK innen már nem engedi ki a továbbjutást - Elek

„Tudtuk, hogy jó, de nem világverő csapat ellen játszunk. Vagyunk már olyan szinten, hogy innentől nem engedjük ki a továbbjutást" – értékelt Elek Ákos az El-selejtezőn két góllal győztes Diósgyőr játékosa. Németh Milán hozzátette, keménynek kell lenni a visszavágón, nem bízhatják el magukat.


Kézilabda Eb: Tudta-e?