Videó: amikor Adrian Lewis a dobás pillanatában nem nézte a táblát

A kétszeres PDC-dartsvilágbajnok Adrian Lewisnak nem egy felejthetetlen pillanatot köszönhetnek a sportág rajongói. 20 évesen, 2005. december 30-án például úgy dobott 180-at Peter Manley ellen a világbajnokság negyeddöntőjében, hogy az utolsó nyilánál a dobás pillanatában nem is nézte a táblát. Elképesztő!

Darts: Kovács Patrik, Sherrock és Klaasen sem szerzett pro tour-kártyát

Szombaton befejeződött a PDC pro tour kvalifikációs dartsversenyének, az úgynevezett Q Schoolnak a négy napon át tartó második szakasza, amelyben többek között Kovács Patrik, Fallon Sherrock és Jelle Klaasen sem járt sikerrel, vagyis egyikőjük sem tudta kivívni a jogot arra, hogy az előttünk álló két évben a sportág első számú szervezetének pontszerző versenyein indulhasson.

Darts PL: új lebonyolítás, minden héten győztest avatnak

Teljesen új lebonyolítási rendszerben kerül sor a 2022-es darts Premier League-sorozatra – jelentette be a sportág első számú szervezete, a PDC a hivatalos felületein. A körmérkőzések helyett minden héten egyenes kieséses rendszerben küzd majd meg egymással a nyolc induló – akiknek a kiléte még nem ismert, vagy csak részben feltételezhető –, s minden játéknapon rendeznek majd egy döntőt.

Darts: Van Barneveld is tábla elé áll Budapesten

A Hungarian Darts Show szervezőinek szerdai bejelentése szerint az egyaránt világbajnok Gerwyn Price és Raymond van Barneveld is tábla elé áll a május 17-i, budapesti eseményen – közölte a Magyar Távirati Iroda.

Darts: Kovács Patrik egy lépéssel közelebb a pro tour-kártyához

Kovács Patrik sikerrel teljesítette a PDC pro tour kvalifikációs dartsversenyének első szakaszát a németországi Niedernhausenben, és bejutott a négynapos döntő fázisba, amelyen eldől, kik szereznek két évre szóló állandó versenyzési jogot a pontszerző versenyekre.

Bárány kígyóbőrben – Peter Wright második vb-címével elit társaságba került

Phil Taylor, John Part, Adrian Lewis, Gary Anderson, Michael van Gerwen. Hogy mi a közös ebben az öt kitűnő dartsjátékosban? Rajtuk kívül senki sem tudott egynél többször az első helyen végezni a PDC világbajnokságán. A lista 2022. január 3-án újabb névvel bővült: a skót Peter Wrightéval, aki a sikerekért hajlandó volt feladni kissé az önazonosságát is.

Darts-vb: Hihetetlen, hogy már másodjára emelhettem fel ezt a trófeát – Wright

Mint ismert, a skót Peter Wright nyerte meg a londoni PDC-dartsvilágbajnokság hétfői döntőjét, így pályafutása második vb-címét ünnepelhette. A finálét követően összegyűjtöttük a legérdekesebb statisztikákat és a főszereplők értékelését.

Peter Wright szenzációs játékkal ismét világbajnok!

A londoni PDC-dartsvilágbajnokság döntőjét a skót Peter Wright nyerte meg az angol Michael Smith ellen. A skót 5:4-es hátrányból az utolsó három szettet hozva 7:5-re diadalmaskodott.

Darts-vb: Smith először vagy Wright másodszor? – beharangozó

Az angol Michael Smith pályafutása során először, míg a skót Peter Wright a 2020-as sikere után másodszor arathat diadalt a PDC-dartsvilágbajnokságon – kettejük döntője hétfő este 21 órakor kezdődik a londoni Alexandra Palace-ban.

Darts-vb: térdsérüléssel győzte le Peter Wright Andersont

Amint arról beszámoltunk, vasárnap este a Londonban zajló dartsvilágbajnokság elődöntőjében a skót Peter Wright szenzációs mérkőzésen múlta felül honfitársát, a kétszeres világbajnok Gary Andersont. A 2020-as tornát megnyerő Wright a hétfő esti döntőbe való bejutása után elárulta: nem volt teljesen egészséges az elődöntő során.

Darts-vb: „Csalás” – Price nagyon berágott az egyik nézőre

Ahogy beszámoltunk róla, Gerwyn Price szenzációs meccsen esett ki a londoni dartsvilágbajnokság negyeddöntőjében, a címvédőt az angol Michael Smith búcsúztatta. A walesinek hagyományosan nincs könnyű dolga a közönséggel, és ez most sem történt másképp. Igaz, ezúttal csak egyetlen nézővel volt problémája.

Darts-vb: Wade nullára nyerve, Anderson tanári játékkal elődöntős

James Wade és Gary Anderson is bejutott az elődöntőbe a Londonban zajló dartsvilágbajnokságon. Előbbi Mervyn Kinget egy nagyon sima, utóbbi Luke Humphriest valamivel szorosabb csatában győzte le.

Videó: itt jártak a dartsvilágsztárok, találkoztunk Neymarral – ez is 2021-ben történt

A labdarúgó Eb-vel fejeztük be, az olimpiával folytatjuk 2021-es visszatekintő videónkat: mi a reptéren igyekeztünk ott lenni hőseink fogadásán. De találkoztunk Neymarral és a legnagyobb dartsvilágsztárokkal is. Bajusz Sándorból csikóst csináltunk, Könyves Norbertet traktorra ültettük, Huszák Alexandra levetkőzött – emlékezzen velünk a 2021-es évre!

Darts-vb: Ha buborékba akarnak zárni, én nem jövök – Wright

A dartsvilágbajnokság szombati negyeddöntőjére készülő Peter Wright szerint nem a buborék alkalmazása lenne a megfelelő protokoll a koronavírus elleni harcban. A világranglistán 2. skót leszögezte, ha a következő évben a PDC erre törekszik, ő visszalép a versenytől.

Darts-vb: Óriási hiba van a rendszerben, könnyű csalni – Van der Voort

Nem elég szigorú a dartsvilágbajnokságot szervező PDC koronavírus-protokollja, állítja Vincent van der Voort, aki elsőként lépett vissza az idei versenytől pozitív teszt miatt. A holland dartsos szerint nagyon könnyen csalhatnak a játékosok.

Darts-vb: újabb holland játékos kapta el a koronavírust

Újabb (holland) játékos kapta el a koronavírust a londoni PDC-dartsvilágbajnokságon indulók közül: Danny Noppert a Ryan Searle-lel szemben elveszített harmadik fordulós meccse után adott pozitív tesztet.

Darts-vb: Michael Smith óriási meccsen verte Jonny Claytont

Gary Anderson 4:3-ra győzött Ian White ellen a PDC-dartsvilágbajnokság harmadik fordulójában. A nyolcaddöntők is megkezdődtek, Gerwyn Price a papírformának megfelelően nyert Dirk van Duijvenbode ellen (4:1), míg Michael Smith Jonny Claytont búcsúztatta fantasztikus mérkőzésen (4:3).

Darts-vb: Peter Wright kétszettes hátrányból fordított

Peter Wright 4:2-re legyőzte Damon Hetát a londoni PDC-dartsvilágbajnokság harmadik fordulójában, míg Rob Cross Daryl Gurney ellen diadalmaskodott (4:3).

Darts-vb: Számomra elértéktelenedett a torna – Price

Mint ismert, a harmadikként kiemelt Michael van Gerwen visszalépett a PDC-dartsvilágbajnokságtól, miután pozitív lett a koronavírustesztje. A holland sztárjátékos az egyik legnagyobb kihívója volt a címvédő Gerwyn Price-nak, akinek a hír hallatán elment a kedve a játéktól. Az Instagram-oldalán azt írta, számára elértéktelenedett a torna.


Kézilabda Eb: Tudta-e?