Torna: Dévai Boglárka súlyos sérüléssel bajlódik

A szombathelyi HUNChallenge Világkupán történt győztes visszatérése után – mint ismeretes – az edzésen térdsérülést szenvedett Dévai Boglárka, a Delfin SI SE Európa-bajnok tornásza, aki nyilatkozatot tett közzé állapotáról.

Torna: Dévai jogi lépéseken gondolkodik a személyiségi jogai megsértése miatt

Dévai Boglárka nem érti, Sóvágó Lajos volt szövetségi kapitány miért állította azt a közösségi oldalán, hogy az Európa-bajnok tornásznak elszakadt a keresztszalagja, hiszen még Dévai sem tudja, pontosan milyen sérülést szenvedett.

Torna: ismét súlyosan megsérült a magyar Európa-bajnok

Két és fél héttel a visszatérése után ismét súlyosan megsérült Dévai Boglárka, Európa-bajnok tornász.

Torna: Dévainak változtatnia kell néhány mozgásán

Dévai Boglárka Európa-bajnok tornásznak egy-két mozgást át kellett alakítania a két éves kihagyást eredményező súlyos sérülése és öt operációja után.

Torna-vk: Dévai Boglárka aranyéremmel tért vissza

Dévai Boglárka aranyérmet nyert ugrásban a tornászok Szombathelyen zajló challenge-világkupaversenyén, vagyis sikeresen tért vissza a sérülés miatti kétéves kihagyást követően.

Torna-vk: a nőknél minden szeren lesz két magyar döntős

A női mezőnyben minden szeren lesz két magyar döntős a tornászok Szombathelyen zajló challenge világkupaversenyén.

Torna: Dévai Boglárka Szombathelyen tér vissza

Dévai Boglárka Európa-bajnok tornász az október elején sorra kerülő szombathelyi világkupaversenyen tér vissza.

Torna: Dévai Boglárka ősszel újra versenyezne

A pandémia ideje alatt sem állt le az edzésekkel Dévai Boglárka, Európa-bajnok tornász, aki tavaly júniusban, súlyos sérülését követően közel egy év kihagyás után tért vissza.

Torna: Dévai Boglárka lemondott a tokiói olimpiáról

Dévai Boglárka Európa-bajnok tornász úgy érzi, már nincs esélye kijutni a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiára.

Torna: Dévai Boglárka visszatért súlyos sérülése után

Az Európa-bajnok Dévai Boglárka súlyos sérülése és másfél éves kihagyása után ismét részt vett a magyar női tornászválogatott edzőtáborában.

Torna: kilenc hónap után tért vissza a pokolból Dévai Boglárka

A tavalyi tornász Európa-bajnokságon ugrásban győztes Dévai Boglárka egy hónappal a Glasgow-ban aratott sikere után kórházi fertőzést kapott, s a világbajnokság helyett kórházba kellett mennie. A kilenc hónapnyi rehabilitáció során többször műtötték, végül tíz héttel ezelőtt eldobhatta a mankókat, s ma már újra edzhet. Az októberi  stuttgarti világbajnokságról ugyan már letett, de az olimpiai részvételről még nem, bár tudja, felépülése kiszámíthatatlan.

Torna Eb: Kovács Zsófia és Dévai Boglárka sem indul

Kovács Zsófia és Dévai Boglárka sem indul a tornászok április 10-én kezdődő lengyelországi Európa-bajnokságán.

Torna-vb: Dévai Boglárka sérülés miatt nem indul

Az ugrásban Európa-bajnoki címvédő Dévai Boglárka nem indul a tornászok csütörtökön kezdődő dohai világbajnokságán.

Torna Eb: Dévai Boglárka izgatottan várja a világbajnokságot

A vasárnap ugrásban Európa-bajnoki címet nyert tornász, Dévai Boglárka egy hét szünet után hamarosan megkezdi a felkészülést az október végén kezdődő dohai világbajnokságra.

Torna: Dévai Boglárka azt hitte, elfogytak a könnyei, de amikor hazaérkezett...

Hétfőn késő este érkezett haza Glasgow-ból a női tornászválogatott, soraiban a 20 év után Európa-bajnoki címet nyerő Dévai Boglárkával. Az ugrásban győztes szombathelyi lány már azt hitte, teljesen kisírta magát, ám amikor a  Liszt Ferenc repülőtéren meglátta a szeretteit, ismét zokogásban tört ki. Az NSO Tv-nek már mosolyogva beszélt arról, hogy még mindig nem fogta fel, mekkora sikert ért el, és elmondta, számított-e arra, hogy a tavalyi bronzérem után idén arannyal tér haza. Két edzője, Rácz Gábor és Vizer Erzsébet is felidézte, hogyan élték meg tanítványuk szereplését az Eb-n. 

Torna Eb: Dévai aranya után 7. hely az éremtáblázaton

Magyarország a 7. helyen végzett a glasgow-i női torna Európa-bajnokság éremtáblázatán Dévai Boglárka ugrásban nyert aranyérmének köszönhetően – tájékoztatott a magyar szövetség.

Torna: „Dévai képes lehet belépni a világ legjobbjai közé”

Magyar Zoltán, a Magyar Tornaszövetség elnöke korábbi bajnokként pontosan tudja, milyen nehéz esélyesként nyerni egy versenyen – Dévai Boglárka ugrásban ezt tette vasárnap a glasgow-i kontinensviadalon.

Torna Eb: Azt mondtam az edzőmnek, ebből még lehet, érem sem lesz – Dévai

Dévai Boglárka, a magyar női tornasport harmadik Európa-bajnoka még meg sem született, amikor legutóbb elsőséget ünnepelhettünk – Ónodi Henrietta 1989-es (felemás korlát) és Varga Adrienn 1998-as (ugrás) sikere után léphetett a kontinens trónjára az 1999-es születésű szombathelyi ugróspecialista. Dévai Glasgow-ban 14.349-es pontszámmal nyerte meg a kontinensbajnokságot az orosz Angelina Melnyikova és a román Denisa Golgota előtt – a tavalyi Eb-bronz után most neki szólt a Himnusz a dobogó tetején.

Torna Eb: Dévai Boglárka aranyérmes ugrásban!

Sporttörténelmi siker – Dévai Boglárka éremért utazott Glasgow-ba és Európa-bajnokként tér haza. A magyar tornásznő csodálatos teljesítménnyel megnyerte a kontinensviadal ugrás szerenkénti döntőjét, ezzel ő lett a hazai tornasport harmadik női Eb-győztese Ónodi Henrietta (1989) és Varga Adrienn (1998) után!