Sportkonferenciák: két nap az utánpótlásról és Tokióról

Világklasszis sportolók és a sportszakma legjobbjai is előadnak az utanpotlassport.hu hagyományos, ezúttal azonban online és két napon át zajló konferenciáján. A december 3-án és 4-én rendezendő – a járvány következményeire és a jövő évi tokiói olimpiára fókuszáló – internetes eseményen elmondja gondolatait mások mellett Szabó Tünde, Dárdai Pál, Märcz Tamás, Wladár Sándor, Sós Csaba és Kopasz Bálint is.

Légiósok: a Hertha edzője Dárdai Mártont magasztalja

Bruno Labbadia, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hertha BSC vezetőedzője elismerően beszélt Dárdai Mártonról.

Válogatott: Nagy sanszot látok az Eb-re való kijutásra – Dárdai

Exkluzív interjút készített a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitányával, a Hertha BSC volt vezetőedzőjével, a jelenleg a berlini klub utánpótlásában dolgozó Dárdai Pállal a pécsi Made in PMFC stadionújság. A 44 éves szakember beszélt legkisebb fiáról, Bencéről, a Hertha U16-os csapatánál zajló munkáról, valamint nemzeti együttesünk Európa-bajnokságra való kijutásának esélyéről is.

Rossi Dárdai és Egervári nyomában – de van, amiben már előttük jár

Az Oroszország–Magyarország (0–0) Nemzetek Ligája mérkőzéssel az őszi erőletett menet második szakasza is lezárult a válogatott számára. Lássuk az eddigi öt meccshez köthető történeti érdekességeket, statisztikákat!

Játékossors: Dárdai Pál távozása óta nem megy a középpályásnak

Ondrej Duda 2016 nyarán került a Herthához, ám amióta Dárdai Pál távozott a német klubtól, visszaesett a teljesítménye, amely következtében előbb kölcsön-, majd végleg eladták.

A Hertha két csatára 75 millió euróért távozhat

A koronavírus és a gazdasági világválság árnyékában sem szünetel az átigazolási időszak, s mint 2008 óta mindig, ezúttal is megkíséreljük ráncba szedni a topligák jöttek-mentekjeit. Az ötödik kört szokásainknak megfelelően Angliában kezdtük, Olaszországban, Bergamóban folytattuk, hogy elérkezzünk lassan a Bundesligába, mégpedig Berlin nagyobbik klubjához.

20 év ászai: íme, a Nemzeti Sport álomcsapata!

Véget ért a Nemzeti Sport egy hónapos sorozata, lezárult a szavazás, minden mozaikdarab a helyére került – íme, összeállt „a” csapat! Lehetne elé jobbnál jobb jelzőket biggyeszteni, ám ennek a lehetőségét átengedjük a kedves olvasóknak, mint ahogyan a döntő szó kimondásának édes terhét is átadtuk.

20 év ászai: Dárdai Pál lett az álomcsapat szakvezetője

A 2000-es évek legjobb magyar szakvezetőjét kereső felhívásunkra összesen 13 089-en adták le a szavazatukat az nso.hu-n vagy a Nemzeti Sport Facebook-oldalán – íme a végeredmény!

20 év ászai: Dárdai, Egervári, Garami? Ki a legjobb szakvezető?

Olvasóink segítségével keressük a 2000-es évek legjobbjait, vagyis azokat, akik meghatározó szerepet játszottak a XXI. század magyar labdarúgásában, és teljesítményükkel letették névjegyüket a harmadik évezred kezdetén. Szavazzanak! A kapusok között Király Gábort választották meg olvasóink a legjobbnak, a jobbhátvédeknél Bodnár László nyert, a belső védők közül Juhász Roland mellett Dragóner Attila került be a csapatba, a balhátvédektől Lőw Zsolt jutott be, a belső középpályára Gera Zoltán és Dárdai Pál kapta meg a bizalmat, a jobb szélre Dombi Tibor került be, a gárda irányítója Lisztes Krisztián lett, a bal szélre Dzsudzsák Balázst tették, míg a középső támadók közül Szalai Ádám kapta a legtöbb voksot. 

20 év ászai: Dárdai, Gera, Lipcsei, más? Ki a legjobb középső középpályás?

Olvasóink segítségével keressük a 2000-es évek legjobbjait, vagyis azokat, akik meghatározó szerepet játszottak a XXI. század magyar labdarúgásában, és teljesítményükkel letették névjegyüket a harmadik évezred kezdetén. Szavazzanak! A kapusok között Király Gábort választották meg olvasóink a legjobbnak, a jobbhátvédeknél Bodnár László nyert, a belső védők közül Juhász Roland mellett Dragóner Attila került be a csapatba, a balhátvédektől pedig Lőw Zsolt jutott be.

Hertha: egy különleges Dárdai-mez, amelyre Dárdai Pál sem emlékszik

Ritkaságról, sőt lehet, hogy egyedi darabról számolt be a német élvonalbeli Hertha BSC a hivatalos honlapján: a csapat szurkolója, Dirk Johl mezgyűjteményének egyik legértékesebb darabja egy Dárdai Pál nevével ellátott felső. Igen ám, de a rajta lévő mezszám még a berliniek klublegendájának sem rémlik…

Hertha: „Bemegyek dolgozni” – letelt Dárdai Pál pihenőéve

Az egyéves pihenő után munkába álló Dárdai Pál az egyik legszebb vakációjáról, a házmesteri feladatáról és a labdák felfújásáról is beszélt a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

Labdarúgás: Dárdai Lisztest dicsérte, hiányolta, hogy fiai nem adtak neki gólpasszt

A falu apraja-nagyja összegyűlt a sportpályán Szabadbattyán fociünnepén, amelyen a Szabadbattyán KSE a Dárdai Pál vezette, korábbi válogatott labdarúgókkal és a Dárdai fiúkkal felálló Dárdai Teammel mérte össze a tudását. A mérkőzés nemcsak azoknak a gyerekeknek jelentett nagy élményt, akik a pályára kísérhették többek között Juhász Rolandot, Lisztes Krisztiánt, Szélesi Zoltánt vagy a közönség legnagyobb kedvencét, Dárdai Pált, hanem a megyei másodosztályú csapat játékosainak is.  

Jótékonyság: Dárdai Palkó és Bence is gólt lőtt, focifieszta Szabadbattyánban

Negyedik nyári, nemes célt szolgáló mérkőzését játszotta a Dárdai Team, amely ezúttal Szabadbattyánban gálázott.

Dárdai, Gera, Gulácsi – magyarok a topligákban

Kik játszottak a leghosszabban egyhuzamban a négy elitliga valamelyikében a magyar labdarúgók közül az elmúlt három évtizedben?

Játékossors: BL-győztes támadót igazolt a Botafogo – hivatalos

A Botafogóhoz igazolt a korábban a Chelsea-ben is, legutóbb a Hertha BSC-ben szereplő elefántcsontparti labdarúgó, Salomon Kalou.

Fülöp Mártontól Gera Zoltánig – az elmúlt 20 év 20 legjobb légiósa

Húsz év után befejezi pályafutását Juhász Roland. A 95-szörös válogatott védő 2000-ben debütált az NB I-ben, később pedig nyolc évig erősítette a belga sztárcsapatot, az Anderlechtet. Elhelyeztük őt a legjobb magyar légiósok sorában: íme az elmúlt húsz év húsz legjobb hazai futballistája külföldön!

Hertha: „Márton egy állat, Palkónak másik csapat kell” – Dárdai a fiairól

Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya nagyon várja, hogy ismét munkába álljon a Hertha BSC utánpótlásában, de beszélt a fiairól és a berliniek új vezetőedzőjéről, Bruno Labbadiáról is.

Hertha: elérkezett Dárdai Márton nagy napja?

Édesapja és testvére után Dárdai Márton is bemutatkozhat a Herthában, amely az Eintracht Frankfurtot fogadja szombaton.