Csupasport: „A »futóvírus« jóval erősebb, mint a koronavírus”

Nehéz éven van túl Kocsis Árpád és a Budapest Sportiroda, de a versenyigazgató szerint a járványhelyzet alatt még jobban megnőtt az emberek mozgás iránti vágya.

Csupasport: bringás bukás miatt lemarad a Mr. Olympiáról

A világ legrangosabb testépítőversenyének tartott eseményt bemutató sorozatunkban az amerikai Cedric McMillanről írunk, aki egy buta baleset miatt kénytelen kihagyni a decemberi viadalt.

Csupasport: új cikksorozat, versenyfutás a járvánnyal

Az Ensport cég teljesítménydiagnosztikai méréseken alapuló edzéstervekkel segíti a futókat és a triatlonistákat. Új sorozatunkban keddenként feltérképezzük, hogyan vészeli át a válságot a szakág.

Csupasport: Molnár Péter indulhat a jövő évi Mr. Olympián!

A magyar sportember novemberben Romániában megnyerte élete első profi versenyét, s részt vehet a jövő évi Mr. Olympián klasszikus testépítésben, amely kategóriában hazai versenyző még nem indult.

Boston Marathon: 40 éves az egyik legnagyobb sportcsalás

Sokan a csalás szinonimájaként használták Rosie Ruiz nevét, miután a kubai származású nő 1980-ban úgy nyerte meg a bostoni maratonit, hogy nem futotta le a távot.

Csupasport: finn jótanács – legyen buli a hódeszkázás!

Számtalan bajnokot adott az alpesi síelésnek Finnország, híresek a jégkorongozóik, síugróik, snowboardosaikról azonban kevesebb szó esik. Pedig világbajnokuk is van: Roope Tonteri, aki interjút adott a Csupasportnak.

Csupasport: háromévesen a háromezres hegy csúcsán

Egy hegymászó családba született brit kisfiú a legfiatalabb, aki valaha ilyen magas hegyre feljutott. A Svájc és Olaszország határán magasodó Piz Badile csúcsára ért fel.

Csupasport: Kílian Jornet megdöntené a megdönthetetlen rekordot

Pénteken nemcsak az derül ki, hogy egy nap leforgása alatt mennyit bír futni a pályán Kílian Jornet, de az is, hogy sikerül-e átadnia a múltnak Jánisz Kúrosz 1997 óta fennálló világrekordját.

Csupasport: fagyási sérülések a világ legkeményebb ultraversenyén

A hőmérséklet gyakran a mínusz 40 Celsius-fokot is elérheti a kanadai Montane Yukon Arctic Ultrán, amely a járvány miatt februárban elmarad, de érdemes megismerkednünk néhány érdekességgel.

Csupasport: nyitnának az osztrák síterepek

A hetek óta tartó korlátozó intézkedések miatt már a karácsonyra összpontosítanának a sípályákon turizmusból és vendéglátásból élők, de meglehet, számításaikat az olaszok keresztülhúzzák.    

Csupasport: Aquaman szénhidrátbevitele a sör

Edzőterem helyett a szabadtéri testmozgást választja Jason Momoa, sőt saját bevallása szerint a Guinness-sör legjobb barátja címet is viseli, de fogadalma szerint a jövőben változtat ezen.

Csupasport: tízes lista a futásról szóló legjobb filmekből

Dokumentum- és játékfilm, évtizedekkel ezelőtt készült klasszikus és alig néhány évvel ezelőtt bemutatott produkció is szerepel a csupasport.hu listáján, amelyet futásról szóló filmekből állított össze.

Csupasport: Jennifer Lawrence diéta helyett sportolással őrzi formáit

Jennifer Lawrence Oscar-díjas színésznő diéta helyett sokkal inkább mozgással és edzéssel tesz azért, hogy elvárásainak megfelelően nézzen ki.

Csupasport: a négyszeres olimpiai bajnok Mo Farah valóságshow-ban szerepel

A brit maratoni futó celebkedik az ITV televíziós csatornán, s bár hazája atlétikai szövetsége és edzője is aggódik, igyekszik megnyugtatni a kétkedőket.    

Csupasport: így válik a csirkesütés méregdrága mulatsággá

Három túrázó a Yellowstone Nemzeti Park egyik meleg vizű forrásában készítette el a vacsoráját, amit a hatóságok nem néztek jó szemmel, és súlyos büntetéssel nyomatékosították álláspontjukat.

Csupasport: Guinness-rekord – hat nap a tenger mélyén

Szaddam al-Kilani, egyiptomi búvár 143 órán keresztül tartózkodott a Vörös-tenger alján, s ezzel megdöntötte török sporttársa, Cem Karabay eddigi világcsúcsát.

Csupasport: három perc alatt kialakult a jövő évi Ultrabalaton mezőnye

Zelcsényi Miklós főszervező megtiszteltetésnek tartja, hogy a tavalyi hat perchez képest rekordsebességgel fogytak el a szabad helyek a jövő évi, 15. NN Ultrabalaton csapatversenyére.

Csupasport: a téli szobakerékpáros edzések fejlesztése

Érdemes fontolóra vennünk néhány hasznos tanácsot, amelyek segítségével javíthatunk otthoni bringázásaink minőségén. Gyorsan megtapasztalhatjuk, hogy az eredmény sem marad el.

Csupasport: 325 kilométer futópadon 48 óra alatt

Korábban kétszer is megdöntötte a 24 órás futás világrekordját Patrycja Bereznowska, aki nemrég futópadon állított fel 48 órás világcsúcsot.

Csupasport: lehet-e teljesítménytúrákat szervezni?

A Teljesítménytúrázók Társasága és a Magyar Természetjáró-szövetség ellentétes álláspontot képvisel a kedden kiadott kormányrendelet értelmezésében. A legtöbb teljesítménytúra elmarad, de van, amit most is megtartanak.