Csupasport: Lubics Szilvia első sivatagi kalandja

A híres magyar szabadidő- és versenysportolók legemlékezetesebb napját bemutató sorozatunk negyedik részében Lubics Szilvia ultrafutónő meséli el a 2018-as Atacama Crossing első napját.

Ajánló: Könnyű verseny nem létezik – Korda Evelin

Korda Evelin még csak 25 éves, de a neve már meghatározó minden amatőr terep- vagy akadályfutó-versenyen, sőt, a Csupasportnak elmondta, hogy újabban a triatlon felé is kacsingat.

Csupasport: az egyik legjobb windszörfösünk álma az olimpia

Bors Máté a vitorlázással kezdte, ám ma már az egyik legjobb magyar windszörfös, aki jelenleg a közelgő világ- és Európa-bajnokságra fókuszál, de a legnagyobb vágya az olimpiai részvétel.

Csupasport: a kisfiút hátrahagyva zuhant a szakadékba

Menyasszonyának gyermekével túrázott és mászott hegyet Adrian Vanderklis, amikor tisztázatlan okokból lezuhant. A kilencéves, síró fiúnak egyedül kellett lejönnie a hegyről.

Csupasport: harminchárom hegyre futott fel egy nap alatt

Kim Collison, 41 esztendős futóedző 24 óra alatt 33 úgynevezett munrót hódított meg a Skóciában található 282 közül, sőt az egyik csúcson még két szarvassal is találkozott.

Csupasport: a táncosnő jótékonysági futással segítene a kutyáknak

A táncművész, táncoktató életében fontos szerepet tölt be a sport, újabban túrázik is, de hosszabb ideje fut, és szívesen részt venne kutyamenhelyek javára tartott jótékonysági versenyen.

Ajánló: Beda Szabolcs nyert ötven kilométeren

Az idei magyar 24 órás ultrafutó-bajnokságon is első helyen végző sportember futott be elsőként a célba a hétvégén első alkalommal kiírt Ultra Lupa-tó futóverseny 50 kilométeres számában.

Ajánló: Helebrandt a harmadik olimpiájára készül

A Csupasport az olimpikon, világbajnoki ötödik helyezett gyaloglóval, Helebrandt Mátéval beszélgetett, aki jelenleg Szlovákiában edzőtáborozik, ott készül gőzerővel a tokiói ötkarikás játékokra.

Csupasport: új túraútvonal Európa és Ázsia között

Készülőben a Kaukázust is bejáró, ezerötszáz kilométer hosszú, három országon átívelő Transcaucasian Trail (TCT), amely a világ kulturálisan és ökológiailag különböző területeit kapcsolja össze.

Csupasport: az „őrült” ausztrál lenyomta az idei Tourt

Nem akármilyen kihívást teljesített a 29 éves Lachlan Morton: jótékonysági céllal egyedül, segítség és transzferek nélkül tette meg a Tour de France teljes távját, ami esetében 5510 kilométer.

Csupasport: Usain Boltnak a 800 méter már túl hosszú

A világ valaha volt leggyorsabb embere egy promóciós futás keretében visszatért az atlétikai pályára, ám több felkészülésre lett volna szüksége ahhoz, hogy az ő szintjén valós sportértékkel bíró eredményt érjen el.

Csupasport: az ember, aki örök hűséget fogadott az Alpoknak

A Transalpine Run az egyik legnagyobb kihívást jelentő terepfutó verseny Európában. Az Alpokat keresztbe átszelő nyolcnapos páros versenyt eddig tizenötször rendezték meg, a német Holger Schülze mindig célba is ért partnereivel.

Csupasport: a depresszió miatt kezdte, megnyerte az Ultra Tisza-tavat

Fogarasiné Veres Krisztina megnyerte az idei Ultra Tisza-tó 130 kilométeres versenyét, úgy, hogy húsz kilométerrel a vége előtt nem tudta, hányadik helyen van. A családjával Svédországban élő sportoló a nyarakat itthon tölti, ez idő alatt előszeretettel indul különböző versenyeken.

Ajánló: újrahasznosított futócipő!

A környezettudatosság szerencsére a sportban is teret nyer, egy német sportszergyártó cég a futócipők mellett a síbakancsot is teljes egészében újrahasznosított anyagokból gyártja le.

Csupasport: három osztrák tó, ahol nem lehet unatkozni

Wörthi-tó, Atter-tó, Wolfgang-tó – mindegyikben közös, hogy a szomszédos Ausztriában található, és hogy a környezetében több napot eltöltve sem unatkozunk majd. Kedvcsináló kiránduláshoz.

Csupasport: figyelni a testet és élvezni a versenyt

Kóródi Ágnes, aki emlékezetes győzelmet aratott az Ultra Tisza-tó 65 kilométeres távján, úgy véli, sikeres volt a formaidőzítése, és a jövőben szívesen képviselné hazánkat Európa- vagy világbajnokságon is.

Csupasport: Petróczi Márton – ultrafutó, fiatalos lendülettel

Petróczi Márton, a Balatonfüredi Atlétikai Club versenyzője viszonylag új szereplő az ultrafutás világában, de már figyelemre méltó eredményei vannak – legutóbb a Mamma Montana verseny nyolcvan kilométerén győzött.

Csupasport: a hőségben készült, egy órát javított az ultrafutó

Kohári Szabolcs múlt hétvégén megnyerte az Ultra Tisza-tó 65 kilométeres távját, ám nem csak hogy első lett, egy órával sikerült megjavítania tavalyi idejét. 2020-ban 5:39:38, idén 4:40:04 alatt ért célba.

Csupasport: karatevizsgára készült, ultraversenyeket nyer

Élete első 130 km-es versenyét rögtön megnyerte Drexler Gábor, aki akár hajnali háromkor is képes felkelni, hogy elvégezze a napi edzését. A 39 éves férfi Csécsei Zoltán tanítványa, motiválja, hogy egyszer a mesterrel álljon a dobogón.

Csupasport: Wagner-Gyürkés Viktóriának az olimpiai döntő lebeg a szeme előtt

A 28 éves futó 3000 méter akadályfutásban kijutott az ötkarikás játékokra és reméli, a kezdésre teljesen felépül Achilles-ín-sérüléséből.