Csupasport: fagyási sérülések a világ legkeményebb ultraversenyén

A hőmérséklet gyakran a mínusz 40 Celsius-fokot is elérheti a kanadai Montane Yukon Arctic Ultrán, amely a járvány miatt februárban elmarad, de érdemes megismerkednünk néhány érdekességgel.

Csupasport: nyitnának az osztrák síterepek

A hetek óta tartó korlátozó intézkedések miatt már a karácsonyra összpontosítanának a sípályákon turizmusból és vendéglátásból élők, de meglehet, számításaikat az olaszok keresztülhúzzák.    

Csupasport: Aquaman szénhidrátbevitele a sör

Edzőterem helyett a szabadtéri testmozgást választja Jason Momoa, sőt saját bevallása szerint a Guinness-sör legjobb barátja címet is viseli, de fogadalma szerint a jövőben változtat ezen.

Csupasport: tízes lista a futásról szóló legjobb filmekből

Dokumentum- és játékfilm, évtizedekkel ezelőtt készült klasszikus és alig néhány évvel ezelőtt bemutatott produkció is szerepel a csupasport.hu listáján, amelyet futásról szóló filmekből állított össze.

Csupasport: Jennifer Lawrence diéta helyett sportolással őrzi formáit

Jennifer Lawrence Oscar-díjas színésznő diéta helyett sokkal inkább mozgással és edzéssel tesz azért, hogy elvárásainak megfelelően nézzen ki.

Csupasport: a négyszeres olimpiai bajnok Mo Farah valóságshow-ban szerepel

A brit maratoni futó celebkedik az ITV televíziós csatornán, s bár hazája atlétikai szövetsége és edzője is aggódik, igyekszik megnyugtatni a kétkedőket.    

Csupasport: így válik a csirkesütés méregdrága mulatsággá

Három túrázó a Yellowstone Nemzeti Park egyik meleg vizű forrásában készítette el a vacsoráját, amit a hatóságok nem néztek jó szemmel, és súlyos büntetéssel nyomatékosították álláspontjukat.

Csupasport: Guinness-rekord – hat nap a tenger mélyén

Szaddam al-Kilani, egyiptomi búvár 143 órán keresztül tartózkodott a Vörös-tenger alján, s ezzel megdöntötte török sporttársa, Cem Karabay eddigi világcsúcsát.

Csupasport: három perc alatt kialakult a jövő évi Ultrabalaton mezőnye

Zelcsényi Miklós főszervező megtiszteltetésnek tartja, hogy a tavalyi hat perchez képest rekordsebességgel fogytak el a szabad helyek a jövő évi, 15. NN Ultrabalaton csapatversenyére.

Csupasport: a téli szobakerékpáros edzések fejlesztése

Érdemes fontolóra vennünk néhány hasznos tanácsot, amelyek segítségével javíthatunk otthoni bringázásaink minőségén. Gyorsan megtapasztalhatjuk, hogy az eredmény sem marad el.

Csupasport: 325 kilométer futópadon 48 óra alatt

Korábban kétszer is megdöntötte a 24 órás futás világrekordját Patrycja Bereznowska, aki nemrég futópadon állított fel 48 órás világcsúcsot.

Csupasport: lehet-e teljesítménytúrákat szervezni?

A Teljesítménytúrázók Társasága és a Magyar Természetjáró-szövetség ellentétes álláspontot képvisel a kedden kiadott kormányrendelet értelmezésében. A legtöbb teljesítménytúra elmarad, de van, amit most is megtartanak.

Csupasport: így tartja magát formában Shakira

Negyvenhárom évesen is elképesztően néz ki Shakira, akinek személyi edzője az elmúlt években többször árult el részleteket arról, hogyan tartja magát formában a kolumbiai énekesnő.

Csupasport: elmarad a hatórás ultrafutó-bajnokság

Balatonalmádi a hétvégén nem rendez versenyeket: törölték az ötven kilométeres és a hatórás ultrafutó-bajnokságot, ugyanakkor ismertté vált több 2021-es ultraverseny helyszíne és időpontja.

Csupasport: a futópadon sem szeret futni Karim Benzema

A Real Madrid francia csatára, Karim Benzema a közösségi médiában mutatta meg minden igényt kielégítő edzőtermét.

Csupasport: 76 évesen a 42. maratoni New Yorkban

A koronavírus-járvány sem akadályozta meg a 76 éves Connie Brownt, hogy lefussa a virtuális versennyé tett New York-i maratonit – sorozatban immár 42-edszer, ezúttal floridai otthona közelében, virág alakú pályán.

Csupasport: nagyszerű magyar szereplés a testépítő-vb-n

Remekül helytállva, összesen három éremmel térhet haza a spanyolországi felnőtt testépítő- és fitnesz-világbajnokságról a magyar küldöttség, amely egy sportdiplomáciai sikert is elkönyvelt.

Csupasport: a magyar irodák minden rosszra felkészültek a síszezonban

A járvány miatt meglehetősen furcsa szezon elé néznek az amatőr síelők, kérdés, eljuthatnak-e kedvenc síterepükre.

Csupasport: alig bír már úszni a korábbi olimpiai bajnok

Fájdalmai miatt úszni már alig tud az ötszörös olimpia bajnok, de még mindig csak 25 éves amerikai Missy Franklin, ezért más területen próbálkozik a sporttal, inkább kirándul és szobabiciklizik.

Csupasport: eljött a terepkerékpárosok versenyszezonja

Két szabadidősport-rendezvénnyel nálunk is megkezdődött a terepkerékpárosok versenyszezonja. Cser Gábor, a válogatott szövetségi kapitánya a pandémia ellenére fokozódó érdeklődésre számít.