Csupasport: „Akinek vörös a feje, és izzad, mint a ló, az...”

A Life-Like Sportlabor vezetője, Fülöp Tibor szerint minden hobbisportolónak érdemes teljesítménydiagnosztikai vizsgálatot végeztetnie.

Csupasport: kutyatámadást és villámlást is túlélt a kétszeres Spartathlon-győztes

A 39 éves, a mindennapokban rendőrként dolgozó Fotisz Zizimopulosz másodszor nyerte meg a Spartathlont – erős gyomra és nyughatatlan természete is sikereinek kulcsa.

Csupasport: afrikai csata, múmiafutás: 10 érdekesség a Londoni maratoniról

A 42. rajt következik a London maratoni 1981 óta íródó történetében, rengeteg futóval, de nagy hiányzókkal. Összegyűjtöttünk tíz érdekességet ebből a több mint négy évtizedből.

Ultrafutás: Erős Tibor magyar rekordot futott a Spartathlonon

Erős Tibor minden idők legjobb magyar időeredményét elérve a negyedik helyen ért célba a görögországi Spartathlon ultrafutóversenyen. A 46 esztendős futó 23 óra 23 perc 40 másodperc alatt teljesítette az Athén és Spárta közötti, hegyekkel nehezített 246 kilométert, amivel átadta a múltnak Bódis Tamás 2019-es (akkor győzelmet érő) 23:29:32-es magyar csúcsát.

Csupasport: Csécsei Zoltán elindult a lejtő aljáról

Végre jó hírekről számolhatott be Csécsei Zoltán, az egyik legjobb magyar ultrafutó, aki már azt is tudja, melyik versenyen indul októberben.

Csupasport: Gyöngyösi álma megdönteni Maráz rekordját

A magyar ultrafutó, Gyöngyösi János harmadik alkalommal vesz részt a Spartathlonon. Tavaly az előkelő nyolcadik helyen végzett, idén azonban pulzusproblémája miatt bizonytalan, mire lesz képes.

Csupasport: Cseke Lilla tanácsai a regenerálódásra

Cseke Lilla, az Ultrabalaton női győztese a Csupasporton futó sorozatának legújabb részében arra ad tanácsokat, hogyan vigyázzon az egészségére, aki rendszeresen fut. A pihenőidő és egyéb praktikák.

Csupasport: Kaká lefutotta élete első maratoniját Berlinben

Kaká, a Real Madrid és a Milan egykori aranylabdás brazil középpályása Berlinben három óra negyven percen belül teljesítette élete első 42 kilométerét.

Csupasport: a nagy esőt, a hóvihart és a sártengert élvezte, az emelkedő már fel se tűnt

Nikolics Márkó nyáron megsérült bokája nem gyógyult meg teljesen, ám ennek ellenére remekül futott a szlovéniai Julian Alps Trailen, több mint fél órával hamarabb ért be a célba, mint ahogy azt tervezte.

Csupasport: szeretné, hogy a testépítés élmény legyen, és ne függőség!

Horváth Gergő testépítő világbajnok története egy gerincproblémával kezdődött, eleinte nem akart mást, mint megoldást a hátfájásra, majd belecsöppent az edzőtermek világába és ma tízéves testépítő múlttal segít másoknak a felkészülésben és a regenerálódásban.

Csupasport: a 24 órás Eb utolsó órájában is élvezettel futott

Beda Szabolcs először vett részt nemzetközi ultraversenyen, s a veronai 24 órás Európa-bajnokság remekül sikerült számára. A magyar futó 257.049 kilométert teljesített, így Zétényi Szvetlanához hasonlóan legjobb magyarként a tizenkilencedik helyen végzett.

Csupasport: új világcsúcs 24 órás futásban – 4:30-as kilométerátlaggal

A korunk egyik ultrafutósztárjának számító litván Aleksandr Sorokin alig egy hete újra lenyűgözte a világot, hiszen megdöntötte a saját világcsúcsát 24 órás futásban a Veronában rendezett Európa-bajnokságon.

Csupasport: a Mátrában pallérozódott, az országúton is villogna

Sashalmi Richárd, a Börzsöny Mountain Bike Trail egyik nyertese a Mátra lábánál él, így minden adva van számára, hogy fel tudjon készülni a hegyi versenyekre.

Csupasport: megsérült a vb-n, egy métert sem tud futni

Kohári Szabolcs a berlini száz kilométeres ultrafutó vb-n sérült meg, be van gyulladva a farizma, ám reméli, a novemberi Maraton Magyar Bajnokságon részt tud venni.

Csupasport: az ultrafutás új sztárja a brit hadseregből érkezett

Egy volt katona, aki most másféle terepre indult: Tom Evans még csak harmincéves, ígéretes jövő előtt áll.

Csupasport: Cseke Lilla nem adta fel működőképes jobb láb nélkül sem a 24 órás Eb-t!

Az Ultrabalaton címvédője, Cseke Lilla előbb Veronában, az Európa-bajnokságon futott 24 órát, majd pihenése előtt még elküldte a Csupasportnak az élménybeszámolóját a versenyről.

Csupasport: Rakonczay Gábor életében először futott zenére

Rakonczay Gábor megvédte címét, a tavalyi győzelme (801.7 kilométer) után idén ismét megnyerte a balatonfüredi EMU 6 Day Race nevű eseményt. A kiváló sportoló ráadásul magyar rekordot döntött, hat nap alatt 844.1 kilométert teljesített. 

Csupasport: kulcscsonttörése után szeptember végén már újra versenyezne a magyar bringás

Az augusztusi müncheni multisport Európa-bajnokságon kétszer is bukott Borissza Johanna, és sérüléseket szenvedett. A magyar bringás a scratchben és a százkörös pontversenyben esett el, ez utóbbi balesetben eltört a kulcscsontja.

Csupasport: a tíz legrosszabb testépítő-gyakorlat

Mi a baj a plankkel és a deadlifttel? A Csupasport tíz népszerű, de sok szempontból problémás gyakorlatot mutat be, valamint alternatíváikat ad a kiváltásukra.

Csupasport: Szemerei néhány éven belül megdöntené a maratoni csúcsot

A Wizz Air Budapest félmaratoni verseny első helyezettjének önbizalmat ad Csere Gáspár legyőzése, de úgy véli, az lenne az igazi, ha a klasszikus távon is felül tudná múlni.


Kézilabda Eb: Tudta-e?