Videó: kiderül, mit várt az Eb-mérkőzésektől Király, Mészöly és Lisztes

Futballünnep részesei lehettünk az elmúlt hetekben és valljuk meg, alig fél éve még remélni sem mertük, hogy a pandémia okozta bezártságunk egyszer újra múlt idő lesz és százezrekkel együtt ünnepelhetjük felszabadultan a sport legszebb pillanatait. A Csisztu Sport Cast szezonzáró adásában exkluzív interjúk mellett a szurkolói zóna kulisszatitkaiba is bepillanthatunk.

Videó: a sport ki tud nyitni olyan ajtókat, amilyeneket más nem képes

Ma elképzelhetetlen az élsport technológiai innovációk nélkül, gondoljunk csak az épp most zajló labdarúgó Európa-bajnokságon mára már teljesen elfogadott videobíró-rendszerre. A Csisztu Sport Cast legújabb adásában Menczer Tamás, a KKM tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára, korábbi sportriporter, Vincze Ottó, a Sporttech Hungary program vezetője és Gyurta Dániel olimpiai bajnok, sportdiplomata voltak a vendégek. Az adás még a foci Eb rajtja előtt készült, de a résztvevők már akkor is érezték, hogy ez a kontinenstorna országimázs vonatkozásában is sokat hozhat a konyhára hazánknak és persze a magyar focinak is.

Videó: így működik majd a Puskás Aréna az Eb idején

Már csak napok vannak hátra a részben hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság rajtjáig, a budapesti mérkőzések helyszíne hazánk legnagyobb épített létesítménye, a Puskás Aréna lesz. Dibusz Dénessel és – az akkor még válogatott, de egy bokasérülésére rásérülő, s a válogatott keretéből azóta kikerülő – Hangya Szilveszterrel bejárjuk azt az útvonalat, ahogy majd a magyar válogatott június 15-én, a portugálok elleni első mérkőzésén az Aréna gyomrában leszáll a buszról, végigmegy az öltözőig, majd ott felkészül és végül a játékoskijárón át gyepre lép a történelmi összecsapáson 18 órakor.

Videó: ott lesz-e Szoboszlai az Eb-n? Mit vár Rossi a hazai közönségtől?

Ott lehet-e Szoboszlai Dominik az Eb-keretben? Mit vár a szövetségi kapitány csapatától hazai közönség előtt? – többek között ezekről is beszélt Marco Rossi a Csisztu Sport Cast május 30-i adásában, amelyben az ifjú támadó is megszólal.

Videó: celebek vagy korábbi élsportolók? Tápai és Kucsera a CSC-ben

Kucsera-Tápai Szabina és Kucsera Gábor harmadik gyermekük érkezését várják, és mint minden pár, a várandósággal járó nehézségeket szeretettel teli évődéssel vészelik át – többek között erről is meséltek a Csisztu Sport Cast május 23-i adásában.

Videó: Rasovszky Kristóf már előretekint, éremért utazik Tokióba

Rasovszky Kristóf nem a hazai rendezésű Lupa-tavi Európa-bajnokságot tekintette az év legfontosabb versenyének, ennek ellenére egy negyedik és egy ötödik hely után, fantasztikus benyúlással segítette bronzéremhez a Rohács Réka, Olasz Anna, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf összetételű váltót a 10 kilométeres csapatversenyben. A nyílt vízi úszó volt a Csisztu Sport Cast legújabb vendége, s elárulta, hogy éremért utazik Tokióba, az olimpiára.

Videó: fókuszban a Liu testvérek, akik arcot adtak a short tracknek itthon

A Csisztu Sport Cast legújabb testvérsztorijának főhősei a Liu fivérek, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang, akik olimpiai, többszörös világ- és Európa-bajnokokként, nem csak az állandó sportági rekordokat szállítják, valójában felhelyezték a térképre itthon a rövid pályás gyorskorcsolyát, sőt igazi arcot adtak a short tracknek.

Videó: „A közösségi média tokkal-vonóval átalakította a sportújságírást”

Hihetetlenül változó időket élünk és naponta érnek minket új, a szakmánkat érintő impulzusok. Itt van mindjárt például a Szuperliga. Egy kísérlet a sport tőkemaximalizálására, amely úgy tűnik, egyelőre csak terv marad. Az azonban már valóság, hogy hosszú évek óta a legnagyobb és leggazdagabb klubok óriási energiákat fektetnek abba, hogy saját sajtóosztályuk, tévéjük, csatornájuk és médiacenterük legyen, s ezzel együtt arra is törekszenek, hogy csak az a hír jusson el a nagyérdeműhöz, ami ezekben a „házi műhelyekben" készül. „A közösségi média tokkal-vonóval átalakította a sportújságírást és ehhez alkalmazkodni kell" – mondta Kálnoki Kis Attila, a 24.hu főmunkatársa a Csisztu Sportcast sportújságírókkal készült epizódjának második részében Szöllősi György, a Nemzeti Sport és a FourFourTwo főszerkesztője és Szujó Zoltán, az ITM autó- és motorsportstratégiai tanácsadója társaságában.

Videó: ellenség, barát vagy szurkoló-e a sportújságíró?

Napi szinten tapasztaljuk, hogy a sportvilágot érintő megnyilatkozások jelentősen borzolják a kedélyeket és a sportsajtóban tevékenykedő kollégák személyét és munkáját is olykor táborokra szakadó, megosztott figyelem övezi ezekben a témákban. Néha nagyító alatt vizsgálják a nézők vagy az olvasók, hogy mit és hogyan mond vagy ír a kolléga, elfogult-e vagy pártatlan, jól értesült vagy bennfenteskedő, de legfőképp hiteles-e. Mindezekről beszélgetett a Csisztu Sport Castban Szöllősi György, a Nemzeti Sport és a FourFourTwo főszerkesztője, Kálnoki Kis Attila, a 24.hu főmunkatársa és Szujó Zoltán, az ITM autó- és motorsportstratégiai tanácsadója.

Videó: testvérsztori feszültségekkel – a Vadnai-fivérek rivalizálása

Vadnai Benjamin és Vadnai Jonatán a vitorlássport két igazi nagy ígérete, akik a korosztályos világversenyeken már taroltak. Az idősebbik testvér, Vadnai Benjámin, már Rióban is indult, s a tavaly megszerzett tokiói kvóta hihetetlenül kecsegtető lett mindkettőjüknek, viszont csak az egyikőjüké lehet ez végül. Ők ketten tehát, egymással versenyezve, a másik orra elöl halásszák majd el az indulás jogát. Április 24-én el is dől, kinek a neve lesz ott a tokiói rajtlistán a két testvér közül.

Videó: válaszokért mentek az óceán és a sivatag közepére

Fa Nándor már a tévéjét is kidobta, szinte szakított a médiával, nem érdeklik már – sőt, sosem érdekelték – a megjelenésszámok. Azonban ezúttal kivételt tett, és elfogadta a Csisztu Sport Cast meghívását, hogy egy hozzá hasonlóan csodálatra méltó teljesítményekre képes ultrasportolóval, a többszörös Spartathlon-győztes, sivatagokat és halálvölgyeket futva átszelő édesanyával, a civilben fogorvosként praktizáló Lubics Szilviával beszélgethessen.

Videó: „I like pörkölt” – Marco Rossival a két vb-selejtező között

Világbajnoki selejtezők között, vagyis a Lengyelország elleni 3–3-as döntetlen után, de még a San Marinó-i mérkőzés előtt tett egy hatalmas kitérőt Marco Rossival, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányával a Budai Várban a Csisztu Sport Cast stábja. A beszélgetés során számos téma szóba került.

Videó: Marco Rossi nem beszél mellé – interjú a kapitánnyal

Tavaly idehaza az Év edzőjének választották, napokon belül pedig a 2022-es világbajnokság selejtezőivel kezdi meg az idényt a Csisztu Sport Cast legújabb vendége, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, az olasz Marco Rossi.

Birkózás: a Lőrincz fivérek – ki a király és ki a főnök?

Az egyikről azt mondják, hogy egy szakmai zseni, a másikról, hogy ő sem kevésbé. Szorgalmuk mértékegység, ugratásaiknak se vége, se hossza. A világ- és Európa-bajnok Lőrincz Tamás és a vb-ezüstérmes, Európa-bajnok Viktor, aki fiatalabb, de nagyobb és nehezebb, már összehozták nagy álmukat és ugyanazon a világversenyen állhattak dobogóra világ- és Európa-bajnoki döntőik után.

Tereprali: Szalay VHS-kazetta alapján készült az első Dakarjára

Milyen a Dakar-életérzés tizenötödszörre és milyen elsőre? Mi történik, ha a szerelőcsapat a rajt előtt karanténba kerül és hány millió euró értékű alkatrészeket szállítanak a kísérőkamionok? Szalay Balázs és Fazekas Károly beszél minderről a Csisztu Sport Cast legújabb epizódjában.

Úszás: Az úszás hiányzik, a hideg víz nem – Gyurta Dániel

Bár 2018-ban visszavonult a versenyzéstől, a mai napig előfordul, hogy hajnali ötkor felébred és elindulna az edzésre Gyurta Dániel, aki a Csisztu Sport Cast február 7-i adásában azt is elárulja, hogy jelen tudása szerint megrendezik-e idén a tokiói ötkarikás játékokat.

Videó: Jó volt látni Ronaldo arcán a dühöt – Rebrov

Szenzációs őszi idényt zárt a Ferencváros labdarúgócsapata, 1995 után ismét bejutott a Bajnokok Ligájába. Szerhij Rebrov vezetőedző a Csisztu Sport Castnak adott exkluzív interjúban elmondta: nagyon büszke a csapatára, az FTC olyan, mintha a családja lenne, de a gyeplőt ennek ellenére mindig szorosan tartja. 

Videó: Besenyei Péter és Mányoki Attila először találkozott

A Csisztu Sport Cast legutóbbi adásában egy eddig példátlan találkozásra került sor. Besenyei Péter világ- és Európa-bajnok műrepülő pilóta rájött, hogy UFO-k márpedig léteznek, és bár reméli, hogy lesz még a Red Bull Air Race-hez hasonló sorozat, őt már csak bemutatókon láthatjuk. A születésnapokat gyűjtő Mányoki Attila világcsúcstartó, nyílt vízi hosszútávúszó pedig lerántotta a leplet következő, nagyszabású tervéről, miközben azt is elárulta, hogy bármennyire is furcsa, nem szeret fagyoskodni.

Videó: Szilágyi Áron így képzeli el a tokiói olimpiát

Komoly deklarációnak tekinthető a kétszeres olimpiai bajnok kijelentése, aki ellentétben számos válogatott sportolóval, eddig nem kapta el a koronavírust. A Csisztu Sport Cast november 8-i adásában a Vasas kardozója új pozíciója mellett azzal kapcsolatban is érdekes eseteket vázolt fel, hogy milyennek képzeli a jövő évi nyári ötkarikás játékokat Tokióban, s hogyan vizionálja zsinórban harmadik egyéni olimpiai bajnoki címe megszerzését.

Videó: Szoboszlai menedzsere nyugodtan tekint a jövőbe

A Csisztu Sport Cast legutóbbi epizódjában a sztársportolók mellett ténykedő menedzserek szerepéről és jussáról esik szó. A műsor vendégei Szoboszlai Dominik, Hanga Ádám és a Baji Balázs, Fucsovics Márton, Milák Kristóf trió menedzserei, vagyis Esterházy Mátyás, Lóránt András és Dr. Pákay Péter.