Kajak-kenu: Csipes Tamara 2024-ig szerződést hosszabbított a Honvéddal

A kétszeres olimpiai bajnok kajakos, Csipes Tamara a 2024-es, párizsi ötkarikás játékokig meghosszabbította szerződését klubjával, a Budapesti Honvéddal – írja az MTI.

BHSE: köszöntötték a Tokióban szereplő sportolóikat

A Budapesti Honvéd SE vezetői hétfőn köszöntötték az idén nyáron Tokióban rendezett olimpián és paralimpián indult versenyzőiket, különös tekintettel az érmet szerzett nyolc sportolóikra, valamint edzőikre – közölte az MTI.

Kajak-kenu vb: Csipes Tamara ezüstérmes 500 méteren

Csipes Tamara ezüstérmet szerzett a kajak egyesek 500 méteres versenyében a koppenhágai kajak-kenu világbajnokság vasárnapi napján. A számot az új-zélandi Aimee Fisher nyerte meg.

Ezüstvasárnap a rövidebb távokon: négy második hely a kajak-kenu vb záró napján

Egy arany-, négy ezüst- és két bronzérmet szereztek a magyar versenyzők a koppenhágai kajak-kenu világbajnokság vasárnapi 200 és 500 méteres döntőiben.

Kajak-kenu vb: világbajnok a Kozák, Csipes duó és Gazsó

Két arany-, három ezüst- és két bronzérmet szereztek a magyar versenyzők a koppenhágai kajak-kenu világbajnokság szombati döntőiben.

Kajak-kenu vb: a Kozák, Csipes duó aranyérmes 500 méteren

A Kozák Danuta, Csipes Tamara duó aranyérmet szerzett a kajak kettesek 500 méteres versenyében a koppenhágai kajak-kenu világbajnokság szombati napján.

Kajak-kenu vb: ezüstérmet szerzett Kiss, Lucz duó 200 méteren

A Kiss Blanka, Lucz Anna duó a fehéroroszok mögött másodikként ért célba, így ezüstérmet szerzett a kajak kettesek 200 méteres versenyében a koppenhágai kajak-kenu világbajnokság szombati napján.

Kajak-kenu vb: futamgyőzelemmel döntőben a címvédő női kajak négyes

A péntek délelőtt vízre szállt hat magyar egység közül három egyből a döntőbe jutott előfutamából, három viszont délután még középfutamra kényszerül, míg a címvédő és olimpiai bajnok magyar női kajak négyes meggyőző teljesítménnyel nyerte pénteki előfutamát 500 méteren, így már készülhet a vasárnapi döntőre a koppenhágai kajak-kenu világbajnokságon – közölte az MTI.

Kajak-kenu vb: döntőben a Kozák, Csipes duó és a férfi négyes

A Kozák Danuta, Csipes Tamara duó, a férfi négyes és a Noé Bálint, Kulifai Tamás páros is kiharcolta a döntőbe jutást a kajakosoknál a koppenhágai kajak-kenu világbajnokság csütörtöki nyitónapján. – közölte az MTI.

Tokiói Hősök: Ezer méter néha olyan hosszú, az életed végiggondolod – Csipes Tamara

Egyéniben elért ezüstérmét picivel talán még értékesebbnek is tartja, mint a női kajak négyessel nyert aranyakat – ugyanakkor nem érzi úgy, hogy olimpiai bajnoki cím és olimpiai bajnoki cím között különbséget lehetne tenni. Miért nem lett édesanyja példáját követve úszó? Mennyit változott 15 év alatt a kajak-kenu technikai háttere? Mit tervez Párizsra a tokiói csapat legeredményesebb versenyzője? Vízre szálltunk Csipes Tamarával.

Tokió 2020: hazatért a magyar olimpiai csapat – képek

Másfél órás késéssel begördült a magyar olimpiai csapat busza a BOK-csarnok parkolójába, barátok, családtagok, sportági vezetők, csapattársak és természetesen a szurkolók várták izgatottan az utolsó delegációt, akikhez az ünneplésre csatlakoztak a már korábban hazaérkezett versenyzőink, bajnokaink. Az olimpiai bajnok birkózó Lőrincz Tamás és ezüstérmes testvére, Viktor, az olimpiai bronzérmes cselgáncsozó, Tóth Krisztián és a karatés Hárspataki Gábor fáradhatatlanul osztották az autogramokat, állták a vakuk villanását, a kamerák kereszttűzét, mire 18.30-kor a teljes csapat a Tokióból hazatérő kajakosokkal, vízilabdázókkal, öttusázókkal közösen összeállhatott és bevonulhatott a BOK csarnok küzdőterére.

Tokió 2020: a Ferencvárosnál is nagyon büszkék Kozák Danutára

Mint ismert, történelmi tettet hajtott végre női kajak négyesünk: az első olyan magyar egység lett ebben a sportágban, amely sorozatban háromszor nyert olimpiai aranyat. Kozák Danuta pedig a hatodik olimpiai aranyérmét szerezte, amivel ő lett a legeredményesebb magyar női sportoló az ötkarikás játékok történetében. Az Ferencváros ügyvezető alelnöke, Nyíri Zoltán is gratulált az FTC sportolójának – olvasható a fradi.hu-n.

Tokió 2020: így szólt a magyar himnusz az aranynégyesünknek – videó!

Felálltak a dobogó tetejére, megkapták a megérdemelt aranyérmet, majd szólt a Himnusz. Kajak négyesünk remek győzelme után ön is megnézheti a díjátadó megható pillanatait.

Tokió 2020: Kozák Danuta ezt nem gondolta volna...

Mint arról beszámoltunk, sorozatban harmadszor nyerte meg az olimpiát a magyar női kajak négyes. A vezérevezős Kozák Danuta a hatodik olimpiai aranyérmét szerezte, amivel ő lett minden idők legeredményesebb magyar női olimpikonja. A Kozák Danuta, Kárász Anna, Bodonyi Dóra, Csipes Tamara összeállítású egység tagjai az éremátadás után beszéltek a győzelemről az M4 Sport kamerája előtt.

Tokió 2020: élje át újra! Így lett aranyérmes a kajak négyesünk – videó

Sorozatban harmadszor lett olimpiai bajnok női kajak négyesünk 500 méteren. A Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna, Bodonyi Dóra egység ellentmondást nem tűrően lett első. Ha nem látta, most megnézheti, ha látta, újraélheti a futamot az Eurosport videója segítségével.

Tokió 2020: olimpiai bajnok a női négyes, Kozák hatszoros győztes

Történelmi tettet hajtott végre női kajak négyesünk: az első olyan magyar egység lett ebben a sportágban, amely sorozatban háromszor nyert olimpiai aranyat.

Tokió 2020: simán elődöntős a női kajak négyes

A várakozásnak megfelelően egyből az elődöntőbe jutott a magyar női kajak négyes az előfutamokból a tokiói olimpián.

Csipes Tamara: Ez volt életem lehetősége, ha elszúrom, totális idióta vagyok

A kajak egyes 500 méteren ezüstérmet szerző Csipes Tamara még a könnyeivel küszködve érkezett meg az interjúzónába, ahol a magyar újságíróknak elmondta, élete lehetőségeként fogta fel a döntőt, amelyen végre megmutathatta, mire képes, de beszélt a Kozák Danutával való rivalizálásáról is.

Tokió 2020: Csipes Tamara óriásit hajrázott – videó

Mint arról beszámoltunk, Csipes Tamara a második helyen végzett kajak egyes 500 méteren a tokiói olimpián. A címvédő Kozák Danuta a negyedik lett, az aranyérmet az új-zélandi Lisa Carrington szerezte meg. Nézze meg ennek a döntőnek a felvételét!

Tokió 2020: Csipes Tamara ezüstérmes K–1 500 méteren

Csipes Tamara a második helyen végzett kajak egyes 500 méteren a tokiói olimpián. A címvédő Kozák Danuta a negyedik lett, az aranyérmet az új-zélandi Lisa Carrington szerezte meg.