Elismerés: a Magyar Edzők Napján díjazták a legjobb trénereket

A Magyar edzők napján, szeptember 25-én díjátadó konferenciát tartott a Magyar Edzők Társasága (MET) Budapesten, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen.

Elismerés: szakmai díjakról döntött a Magyar Edzők Társasága

Az idei elismerésekről döntött csütörtökön a Magyar Edzők Társasága (MET) – írja a Magyar Távirati Iroda.

Az Év Sportolója Gála: mesterkurzus, avagy ki lesz az év edzője?

Hét éve már újra egy kategóriát képeznek a klubedzők és a szövetségi kapitányok, és tavaly óta a fogyatékos sportolókkal foglalkozó szakemberek is az abszolút versenyben vesznek részt.

„Apám mindig többet követel tőlem” – lehet a szülő jó edző?

Amennyire fontos szerepet töltenek be egy gyermek életében az őt felnevelő szülők, közel akkora jelentőséggel bír egy élsportoló pályafutásában az edzője. De mi a helyzet akkor, ha a gyermekből sportolóvá váló felnőttnél az édesanya vagy édesapa egyben a tréner szerepét is betölti? Más bánásmódban részesül a családtag? Könnyebb vagy nehezebb a közös munka? Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ a magyar élsport még aktív kiválóságainak segítségével.

Országfutás: több mint 10 ezer résztvevő, csúcsdöntés lehet

Az előzetes regisztráció szerint több mint tízezer résztvevővel és legalább százezer teljesítendő kilométerrel rajtol el szombaton az ötödik Országfutás. 

Kajak-kenu: Én 2008-tól igazából nem is akartam kajakozni – Csipes Tamara

A Csipes családban immár két olimpiai bajnokot ünnepelhetnek, ugyanis Rióban a meglehetősen zaklatott utat bejárt Tamara édesapja, edzője, a szöuli aranyérmes Csipes Ferenc nyomdokaiba lépett. Ám egy másik férfi is jelentős szerepet játszott ebben a sikerben – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

Rio 2016: Csipeséké a 4. aranyérmes szülő-gyermek páros

A női kajak négyes és benne Csipes Tamara riói első helyezésével megvan a negyedik szülő-gyermek olimpiai aranypáros a magyar sport történetében.

Kajak-kenu: Csipes Tamara hazatért, édesapjával folytatja

Amint arról már beszámoltunk: hazatért Ausztráliából a négyszeres világbajnok kajakozó, Csipes Tamara. Az információt megerősítette a versenyző, aki elmondta: édesapjával, Csipes Ferenccel folytatja a felkészülést. Hamarosan az is kiderül, melyik klubban, feltehetőleg a G4S Honvédban.

MOB: 154-en kerültek be a kiemelt edzői programba

Százötvennégy szakember került be a kiemelt edzői programba, amelynek első szerződéseit kedden írták alá ünnepélyes keretek között a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) székházában.

Kajak-kenu: Anna nem a Marsról érkezett közénk - Csipes

Egy héttel a portugáliai kajak-kenu Európa-bajnokság rajtja előtt kijelenthető: nagyon jól muzsikál női négyesünk. Pedig a válogató eredményei alaposan átformálták a londoni olimpián győztes egységet, Szabó Gabriella és Fazekas-Zur Krisztina kikerült a hajóból, előbbi szerepét Kárász Anna, utóbbiét pedig Douchev-Janics Natasa vette át.

Kajak-kenu: újabb olimpiai bajnok távozott a Csipes-csapatból

Az olimpiai bajnok kajakos, Szabó Gabriella ideiglenesen Tóth Lászlóval folytatja felkészülését a következő válogatóra, amelyen reményei szerint vissza tudja majd magát küzdeni a válogatottba.

Csipes Ferenc: London után úgy éreztem, elég volt

Csipes Ferenc újabb idénynek fut neki. Létszámában megfogyatkozott csapattal, ám ugyanúgy aranyvágyakkal, mint Londont megelőzően. A tréner igazából már a 2012-es olimpia után befejezte volna, mégis maradt, mert a riói játékokban még lát fantáziát és lehetőséget. 2016 után azonban már letenné a karmesteri pálcát.

NS: Verebes Pintérről; Csipes Douchev-Janicsról - csütörtök

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

Videó: „Át kell adnunk a gyerekeknek a vízen járás tudományát”

A Magyar Kajak-kenu Szövetség sajtótájékoztatóján Baráth Etele elnök alapszabály-módosítást jelentett be, továbbá, hogy új élet kezdődik a szervezet életében. Cél, hogy a sportág sokkal mélyebben beágyazódjon a társadalom életébe, szoros kapcsolatot ápoljon az iskolákkal. Az elmúlt év legjobbjainak járó díjakat is átadták, Kozák Danutát és Csipes Ferencet is díjazták.

Csipes Ferenc Kozák váltásáról: Vicc az egész!

Mint ismeretes, Kozák Danuta a héten döntött, elhagyja a Budapesti Honvédot. Csipes Ferenc csoportjából egy hónap leforgása alatt két világbajnok távozott: Csipes Tamara Ausztrália felé kacsingat, London kétszeres olimpiai bajnoka pedig párjával, Somogyi Bélával folytatja a felkészülést. Csipes Ferencnek, a versenyzőivel Londonban három olimpiai aranyérmet szerző trénernek természetesen megvan a véleménye erről az ügyről.

NS: Csipes Ferenc szerint hibás az egész rendszer - szombat

A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

Kajak-kenu: Sz.r volt - Csipes Ferenc a női K-4 debütálásáról

Tegnap a zágrábi Európa-bajnokságon mutatkozott be a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas-Zur Krisztina összetételű női kajaknégyes, amely a németek mögött második idővel jutott be a fináléba. Csipes Ferenc edző azonban nem volt elégedett a látottakkal. 

Kajak-kenu: Csipes elárulta a londoni négyes összetételét

Csipes Ferenc, a Honvéd női kajakosainak edzője úgy nyilatkozott, sajnálja, hogy lánya, Tamara nem tudta kiharcolni helyét az olimpiai csapatban, de csak fegyelmezetlenségének tulajdonítható, hogy kudarcot vallott a válogatókon. Csipes elárulta azt is, hogy a négyes Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin és Fazekas-Zur Krisztina felállásban indulhat el Londonban, és a többi női egységhez hasonlóan esélyes az aranyra.

Kajak-kenu: Csipes Ferenc szétszedheti a Kovács, Janics duót

A hétvégén Duisburgban rendeznek világkupa-viadalt, amelyre – eddig úgy tudtuk – igazi téttel csak Kozák Danuta és Fazekas Krisztina utazik, akik a K–1 500 méter londoni indulói helyéért küzdenek meg egymással. Csipes Ferenc azonban úgy döntött, két párost is csatasorba állít: a Szabó Gabriella, Csipes Tamara duót nemzetközi színtéren méreti meg a Kovács Katalin, Janics Natasa párossal, s bizony ennek az összecsapásnak is lesz jelentősége!


Kézilabda Eb: Tudta-e?