Erste Liga: bravúrgyőzelem a Titánoktól – videók

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az FTC és a DVTK is nagy vereségbe szaladt bele, míg a Gyergyói HK a DEAC felett aratott győzelmével átvette a vezetést a tabellán a hazai bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság (Erste Liga) csütörtöki játéknapján, miután az Újpest kikapott a Titánok otthonában. A Magyar Jégkorongszövetség gólösszefoglalójából kiderül, hogy a székesfehérváriak sikeréhez egy gyönyörű, szétlövésben szerzett gól kellett.

Erste Liga: nyert az FTC a DEAC ellen, és az élre ugrott

A jégkorong Erste Ligában az FTC-Telekom 4–1-re legyőzte idegenben a DEAC-ot, míg a Csíkszereda hazai pályán 5–2-re múlta felül a forduló előtt éllovas Brassót.

Erste Liga: az Újpest szétlövéssel nyert Csíkszeredában

Az Újpest szétlövéssel nyert a Csíkszereda vendégeként a jégkorong Erste Liga szombati játéknapján. Az Erdélybe látogató másik két magyarországi együttes összesen 17 gólt kapott, a Dunaújváros nyolcat Brassóban, a Titánok kilencet Gyergyószentmiklóson.

Erste Liga: könnyed sikerrel rajtolt a címvédő Csíkszereda

A címvédő Csíkszereda hazai pályán 6–1-re legyőzte a Titánok együttesét a jégkorong Erste Liga 2021–2022-es idényének pénteki nyitó napján. A Gyergyói HK tíz gólt ütött és hattal nyert a Dunaújvárosi Acélbikák ellen.

Erste Liga: a Brassó hivatalosan is lemarad a következő idényről

Visszafelé sült el a Brassó pökhendisége: a legutóbb alapszakaszgyőztes barcaságiak hivatalosan is lemaradnak az Erste Liga 2021–2022-es kiírásáról.

Erste Liga: nem indul a Brassó az új idényben

A Magyar Jégkorongszövetség (MJSZ) keddi tájékoztatása szerint az MJSZ elnöksége elsöprő többséggel elutasította a Corona Brasov által a határidők lejárta után benyújtott méltányossági kérelmet – közölte az MTI.

Erste Liga: „Hihetetlen melót tettünk ebbe a sikerbe!”

Megérdemelten lett az Erste Liga idei bajnoka (is) az SC Csíkszereda, amely az egyéni díjak felét is elvitte.

Erste Liga: az SC Csíkszereda nyerte meg a bajnokságot

A jégkorong Erste Liga döntőjének hatodik mérkőzését az SC Csíkszereda hazai pályán 5–3-ra megnyerte a Corona Brasov ellen, így összesítésben 4–2-re győzött a párharcban, és harmadik alkalommal hódította el a trófeát.

Erste Liga: nyert a Csíkszereda, egy győzelem kell a bajnoki címhez

A társcímvédő Csíkszereda 4–2-re győzött a Brassó vendégeként a jégkorong Erste Liga döntőjének ötödik, keddi mérkőzésén, így 3–2-re vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban.

Erste Liga: fordított, ezzel egyenlített a Brassó a döntőben

Az alapszakaszgyőztes Brassó nagy csatában 3–2-re nyert a vendég Csíkszereda ellen a jégkorong Erste Liga döntőjének második mérkőzésén, így az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharca 1–1-re áll.

Erste Liga: a Csíkszereda máris elvette a Brassó pályaelőnyét

A társcímvédő Csíkszereda 3–0-ra győzött a Brassó vendégeként a jégkorong Erste Liga döntőjének első mérkőzésén, ezzel lépéselőnybe került az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

Erste Liga: a kiesés szélén a DEAC; megmenekült az FTC

A Corona Brasov hosszabbítás után 1–0-ra nyert a DEAC ellen a jégkorong Erste Liga elődöntőjének ötödik mérkőzésén, s már csak egy győzelem kell neki a továbbjutáshoz. A másik meccsen az FTC hátrányból felállva 3–1-re legyőzte a Csíkszeredát, így egyelőre versenyben maradt.

Erste Liga: kikapott az FTC; nagyot fordított a Brassó

A jégkorong Erste Liga elődöntőjében a Csíkszereda hazai pályán 3–2-re legyőzte az FTC-t, így már csak egy siker választja el a finálétól. A másik elődöntőben a DEAC hiába vezetett otthon három góllal is, 7–5-ra kikapott a Brassótól, amely így összesítésben kiegyenlített (2–2).

Erste Liga: Debrecenben szépített a Brassó

Az alapszakaszgyőztes Brassó remek első harmadbeli játékával 6–4-re nyert a DEAC otthonában a jégkorong Erste Liga elődöntő 3. mérkőzésén szombaton, így 2–1-re szépített az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Erste Liga: megint győzött, csodaközelben a Vasas

A Vasas hazai jégen 2–1-re legyőzte a brassói csapatot a jégkorong Erste Liga csütörtöki mérkőzésén, így ebben a párharcban hetedik meccs dönt a továbbjutásról.

Erste Liga: az FTC, a DEAC és a Csíkszereda elődöntős; a Vasas szépített

A hazai bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság (Erste Liga) rájátszásának negyeddöntőjében a keddi játéknapon a Csíkszereda 5–1-re legyőzte a Gyergyót, így már elődöntős, míg a Vasas fordított idegenben, és 5–1-re nyert a Corona Brasov ellen, így szépített a párharcban. Az FTC-Telekom 4–2-re legyőzte otthon a MAC Újbudát, ezzel szintén elődöntős, a DEAC pedig hosszabbításban gyűrte le az Újpestet, így harmadikként jutott be a legjobb négy közé. 

Erste Liga: kiütéssel győzött a Csíkszereda és a Ferencváros

A harmadik mérkőzésekkel folytatódtak a jégkorong Erste Liga rájátszásának negyeddöntős összecsapásai, amelyek során Csíkszereda 7–1-re kiütötte a Gyergyói HK-t, a Corona Brasov 3–0-ra nyert az Opten-Vasas ellen, az FTC-Telekom 6–2-re legyőzte a HKB Újbudát, a DEAC pedig 3–1-es sikert aratott az Újpesti TE felett.

Erste Liga: közel négyórás meccset nyert meg a MAC az FTC ellen

Szerdán folytatódtak a jégkorong Erste Liga rájátszásának negyeddöntős összecsapásai. A második mérkőzésen a Corona Brasov 5–4-re legyőzte a Vasast, a Csíkszereda hosszabbítás után 2–1-re kikapott a Gyergyótól, a DEAC 4–3-ra nyert az Újpest ellen, míg a MAC Újbuda kétszeres hosszabbítás után győzte le 4–3-ra idegenben a Ferencvárost. 

Erste Liga: a Brassó nyerte meg az alapszakaszt

A Brassó nyerte meg a jégkorong Erste Liga alapszakaszát, mivel kedden 7–3-ra legyőzte vendégét, a Gyergyói HK-t.

Erste Liga: legyőzte a Brassót, s az élről várja az alapszakasz végét az FTC

Véget ért az alapszakasz a hazai bázisú nemzetközi jégkorongbajnokságban (Erste Liga) szereplő FTC-Telekom számára, miután vasárnap este lejátszotta utolsó meccsét is: 5–2-re győzött a listavezető Brassó otthonában, amivel megelőzte az erdélyieket. Ugyanakkor a Coronának még van három meccse – mindháromszor a Gyergyó ellen –, s ha ezeken legalább két pontot szerez, megnyeri az alapszakaszt.