-->
Videó: nagyszerűen helytállt a vészkapus, akinek csak szigszalagos mez jutott

Arra már többször is láthatunk példát, hogy egy csapatnak elfogyott a cseréje vagy kiállították a kapusát, így egy mezőnyjátékos állt a vonalra. Ám az csak nagyon ritkán fordul elő, hogy egy futballista a teljes játékidőt a tőle idegen poszton, hálóőrként tölti. Hétfőn ezt megtette az eredetileg balhátvédként bevethető Comore-szigeteki Chaker Alhadhur, aki a kapusok kiesése miatt egy túlméretezett, szigetelőszalaggal felszámozott mezben védett a házigazda Kamerun ellen, nem is akárhogyan.

Afrika-kupa: legalább nyolcan meghaltak, amikor a tömeg be akart jutni a stadionba

Többtucatnyian megsérültek és legalább nyolc ember életét vesztette Kamerunban, amikor a tömeg be akart jutni a hétfői Kamerun–Comore-szigetek Afrika-kupa-mérkőzésre – számolt be róla az AFP hírügynökség.

Afrika-kupa: Kamerun legyőzte a vészkapussal felálló Comore-szigeteket

Az idei Afrika-kupa egyik legfurcsább mérkőzésére került sor hétfő este Yaoundében, amikor a házigazda Kamerun 2–1-re legyőzte Comore-szigetek válogatottját, amelynél a kapusok kiesése miatt a balhátvéd, Chaker Alhadhur védett – nem is akárhogyan! –, és amely a 7. perctől kezdve emberhátrányban játszott csapatkapitánya kiállítása miatt.

Afrika-kupa: elfogytak a Comore-szigetek kapusai a nagy meccs előtt

Koronavírus-fertőzések miatt nem maradt kapusa a Comore-szigetek labdarúgó-válogatottjának a házigazda Kamerun elleni nyolcaddöntőre az Afrika-kupán.

Afrika-kupa: sima vereség az „elefántoktól”, kiesett a címvédő

Az algériai labdarúgó-válogatott 3–1-re kikapott Elefántcsontparttól az Afrikai Nemzetek Kupája csoportkörének utolsó, harmadik fordulójában, így címvédőként nem jutott be az egyenes kieséses szakaszba.

Afrika-kupa: a tornaújonc kiejtette a korábbi bajnokot

A korábban már továbbjutó Marokkó óriási csatában, kétszer egyenlítve 2–2-es döntetlent játszott Gabonnal a labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupájának keddi játéknapján, és megőrizte a C-csoport első helyét a szintén nyolcaddöntőbe jutó riválisa előtt. Az este másik mérkőzésén a tornaújonc Comore-szigetek 3–2-re legyőzte és kiejtette a négyszeres kontinensbajnok Ghánát, maga számára megőrizve kevéske reményt a továbbjutásra.

Afrika-kupa: Aubameyang nélkül is győzött Gabon

A Kamerunban zajló Afrika-kupa második napjának utolsó mérkőzésén bemutatkozott az idei torna egyik újonca, a Comore-szigetek, amely küzdelmes meccsen 1–0-ra kikapott a legnagyobb sztárját, Pierre-Emerick Aubameyangot koronavírus-fertőzés miatt nélkülöző Gabontól.

Afrika-kupa: két kivétellel francia születésű játékosok a Comore-szigetek keretében

Abdallah Ali Mohamed és Ibroihim Djoudja személyében két olyan labdarúgó szerepel a január 9-én kezdődő Afrikai Nemzetek Kupáján újonc Comore-szigetek 26 fős keretében, aki az országban született.

Afrika: büntetés Kenyának koronavírusos játékosok szerepeltetése miatt

Az Afrikai Labdarúgó-szövetség (CAF) eltiltotta a kenyai szövetség (FKF) két tisztségviselőjét, az FKF-et pedig megbírságolta, amiért négy válogatott játékosa koronavírusosan lépett pályára az Afrikai Nemzetek Kupájában, a Comore-szigetek csapata elleni tavalyi selejtezőn – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

Aranylabda: micsoda? Nem létezik az újságíró, aki szavazott?

A France Football hétfői gáláján kiderült, hogy 2018-ban Luka Modric nyerte az Aranylabdát. Több furcsa részlet is napvilágot látott már a szavazással és a végeredménnyel kapcsolatban, s most itt az újabb bizarr „apróság”…


Kézilabda Eb: Tudta-e?