Ők is letették a lantot… Mexes, Pepe, Helton, Lambert és Michu is visszavonult

Lassan tízéves már ez a sorozat, de érzésünk szerint egyszerre ennyi klasszis, remek és ismert labdarúgó még soha nem vonult vissza egyetlen esztendőben – különösen a harmincasok-negyvenesek olvashatják ambivalens érzésekkel a háromrészes cikket – ennek most a befejező részét –, hiszen ha máskor nem is, most nyilvánvalóvá válik, hogy a korral senki sem képes dacolni, a tegnap lángsugarú tinizsenijei a ma korai nyugdíjasai...

Labdarúgás: Marica 31 évesen úgy döntött, visszavonul

A 31. születésnapját október 2-án ünneplő Ciprian Marica úgy döntött, felhagy az aktív labdarúgással – ezt hosszú Facebook-bejegyzésében kürtölte világgá.

Magyar-román: Maricáról kérdezték, ideges lett a kapitány

A mieink elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Anghel Iordanescu a bukaresti Henri Coanda repülőtéren válaszolt az újságírók kérdésére, mielőtt csapatával útra kelt volna Budapestre. A szakember felkapta a vizet, amikor a keretből kimaradó Ciprian Maricáról kérdezték.

Labdarúgás: Berbatov miatt maradt hoppon Marica

A román ProSport beszámolója szerint a válogatott csatára, Ciprian Marica átigazolása Dimitar Berbatov miatt hiúsult meg.

Magyar–román: Marica kimaradt, de nem akar balhét

Három játékos kikerült Anghel Iordanescu román szövetségi kapitány korábban kihirdetett keretéből, amelyben azoknak a külföldön játszó labdarúgóknak a nevét közölte a szakember, akik készülhetnek a mieink és a görögök elleni Európa-bajnoki selejtezőre.

Magyar–román: a drukkereink üzentek Maricának, aki válaszolt

Közeledik a szeptember 4-ei Magyarország–Románia Eb-selejtező, ennek megfelelően fokozódik a hangulat. A magyar szurkolók üzenete a modern technikai vívmányok segítségével a románok egyik húzónevéhez is eljutott, aki karakán ember lévén nem maradt adós a válasszal.

Magyar–román: klubjából megy, de a selejtezőt ki nem hagyná

Klubot vált a román labdarúgó-válogatottal Budapestre készülő Ciprian Marica: a támadó egyelőre azt jelentette be, hogy elhagyja a török élvonalbeli Konyasport – hogy hol folytatja, nem dőlt el.

Magyar–román: Marica is jön Budapestre – román légióskeret

Anghel Iordanescu román szövetségi kapitány kihirdette azoknak a külföldön játszó labdarúgóknak a nevét, akik készülhetnek a magyarok és a görögök elleni Európa-bajnoki selejtezőre.

Románia: Mutu nem hagyhatta ki, hogy beszóljon Piturcának

Az északíreket és a magyarokat megelőzve négy forduló után a román labdarúgó-válogatott vezeti az Európa-bajnoki selejtezősorozat F csoportját. Keleti szomszédaink múlt pénteken hazai pályán Észak-Írországot verték meg 2–0-ra, a láttotakról pedig természetesen Adrian Mutu is véleményt formált.

Román-magyar: Marica sportszerű szurkolásra biztat

A mieink elleni szombati Európa-bajnoki selejtezőt eltiltása miatt kihagyó Ciprian Marica sportszerű szurkolásra biztatta a román drukkereket, ugyanis félő, hogy bármilyen atrocitás esetén zárt kapus mérkőzéssel büntetne az európai szövetség.

Román-magyar: Maricát műteni kellene, de ő kivár

Ciprian Marica, a román labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a közelgő Eb-selejtezők előtt arról nyilatkozott, hogy az orvosok egészségi állapotára való tekintettel meniszkuszműtétet javasoltak számára, ám ő egyelőre kivár vele, és futballozik.

Román-magyar: Marica is ott lesz övéivel az öltözőben

Ciprian Marica, a román válogatott csapatkapitánya szerint csapata egyértelmű célja, hogy kijusson az Európa-bajnokságra.

Román-magyar: „Sosem könnyű Bukarestben”; Marica pótlása?

Gulácsi Péter, a Red Bull Salzburg magyar kapusa szerint nehéz lesz a válogatott romániai Eb-selejtezője, de reméli, ezúttal sikerrel veszi az együttes az akadályt. A hazai oldalon ugyanakkor a fő kérdés jelenleg az, hogy a következő meccsen eltiltott, a finnek elleni selejtezőre viszont sérüléséből már várhatóan felépülő Ciprian Maricát ki pótolja ellenünk.

Eb 2016: nagyon akar játszani a román csapatkapitány

A térdsérüléssel kínlódó Ciprian Marica, a román labdarúgó-válogatott csapatkapitánya úgy döntött, egyelőre nem fekszik kés alá, hogy ott lehessen a finnek elleni október 14-i Európa-bajnoki selejtezőn.

Eurofutball: az Újpest és a Vidi korábbi játékosa is betalált

Hogy mi a közös a román válogatott Ciprian Maricában és Razvan Rat-ban, a korábban a Videotont erősítő Lupetában, valamint az annak idején az Újpest alkalmazásában álló Pierre Yves-Ngawában? Mindannyian betaláltak csapatuk színeiben vasárnap az európai bajnokságokban.

Románia: Marica megsérült, de megúszta a műtétet

Edzésen szenvedett sérülést Ciprian Marica, a török Konyaspor román labdarúgója, aki Németországba repült, hogy diagnosztizálják. A kivizsgálás azonban nem állapított meg problémát a fájós, jobb térdében, így postafordultával visszatérhetett Törökországba, és bekacsolódhat az edzésmunkába.

A románok zárt kapuk mögött győztek Görögországban

A magyarokkal egy csoportban lévő görög és a román labdarúgó-válogatott egymás ellen kezdte meg a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőit. A zárt kapuk mögött rendezett találkozót végül a vendég románok nyerték meg a második félidő elején kiállított Ciprian Marica 11-esből esett korai találatával.

Törökország: Konyába szerződött a magyaroknak betaláló román

Távozott a Getafétól Ciprian Marica, a tavaly szeptemberben a magyar válogatott ellen 3–0-ra megnyert vb-selejtező első román góljának szerzője, aki a török Konyasporban folytatja pályafutását.

Primera División: a Getafe menekül, a Betis kiesett

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 35. fordulójában a Getafe egy korai gólnak köszönhetően legyőzte a Málagát, ezzel behozhatatlan előnyre tett szert a sereghajtó Betis előtt, amely így kiesett az első osztályból.

Eb 2016: Marica szerint a románok kaptak még egy esélyt

Ciprian Marica, a román labdarúgó-válogatott támadója szerint szerencséjük volt a 2016-as Eb-selejtező sorsolásán. Mint ismert, a szomszédos Románia a mieinkkel, Görögországgal, Észak-Írországgal, Finnországgal és Feröerrel került egy csoportba.