Atlétika: mérsékelték Coleman büntetését, de nem indulhat az olimpián

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) kettőről másfél évre mérsékelte Christian Colemannek, a férfi 100 méteres síkfutás világbajnokának az eltiltását, aki így sem vehet majd részt a tokiói olimpián.

Atlétika: Coleman fellebbezett a doppingeltiltás ellen

Benyújtotta fellebbezését a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) a doppingellenőrzések elmulasztása miatt kapott, kétéves eltiltása ellen Christian Coleman, a férfi 100 méteres síkfutás világbajnoka.

Atlétika: Coleman fellebbez az eltiltása ellen

Christian Coleman, a férfi 100 méteres síkfutás világbajnoka jogi képviselőjén keresztül jelezte, hogy mindenképpen fellebbezni fog két évre szóló eltiltása ellen, amelyet doppingellenőrzések elmulasztása miatt kapott. Ha a büntetés érvényben marad, nem vehet részt a jövő nyárra halasztott tokiói olimpián.

Atlétika: eltiltás várhat a férfi 100 méter világbajnokára

Újabb doppingellenőrzést mulasztott el Christian Coleman, a férfi 100 méteres síkfutás világbajnoka, akit eltiltás fenyeget, így lemaradhat a jövő évi tokiói olimpiáról.

Atlétikai vb: Christian Coleman nem jó fej, de iszonyú gyors

A világbajnoki aranyérmes Christian Coleman viselkedésével nem lopta be magát mindenki szívébe a dohai atlétikai világbajnokságon, de ettől még tény, jelenleg nincs nála jobb sprinter a világon.

Atlétika: Christian Coleman doppinggyanúba keveredett, lemaradhat az olimpiáról

Hosszú eltiltás várhat a világ jelenlegi leggyorsabb emberére, az amerikai Christian Colemanre, aki háromszor is elfelejtette hollétéről értesíteni a doppinghatóságokat.

Atlétika: Coleman nyerte 100 méteren az amerikai bajnokságot

A várakozásnak megfelelően Christian Coleman győzött 100 méteren az Egyesült Államok atlétikai bajnokságán, ezzel indulhat ebben a számban az őszi, dohai világbajnokságon.

Gyulai Memorial: Taylor, Coleman és Miller-Uibo is parádézott

A verseny legnagyobb sztárjai egytől egyig fantasztikus teljesítménnyel rukkoltak ki kedden a székesfehérvári Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon, melyen női 100 gáton Kozák Luca és Kerekes Gréta is 13 másodperc alá került.

Gyémánt Liga: Coleman a világ idei legjobbjával nyert 100 méteren

Az amerikai Christian Coleman a világ idei legjobb eredményével, 9.85 másodperccel nyerte meg a férfi 100 méteres síkfutást csütörtök este az oslói Gyémánt Liga-viadalon, melyen Wagner-Gyürkés Viktória egyéni rekorddal a 15. lett női 3000 méter akadályon.

Gyémánt Liga: Lyles és Coleman nagyszerű 100 métert futottak

A zárószám, a férfi 100 méter hozta a legszínvonalasabb eredményt és küzdelmet Sanghajban, az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat második állomásán, melyen az egyaránt amerikai Noah Lyles és Christian Coleman egyaránt 9.86 másodperccel ért célba.

Gyémánt Liga: Christian Coleman kikapott 100 méteren

Több számban is nagyszerű eredményeket hozott az atlétikai Gyémánt Liga eugene-i állomásának második versenynapja, melynek legnagyobb meglepetését a férfi 100 méter jelentette, mivel az amerikai Christian Coleman csak a második helyen ért célba.

Atlétika: a 60 m csúcstartója nem indul Sanghajban

Christian Coleman, a 60 méteres síkfutás világcsúcstartója elővigyázatossági okokból nem indul szombaton a sanghaji atlétikai Gyémánt Liga-versenyen.

Atlétika: „Nem akarok Bolt lenni!” – az új világbajnok a Nemzeti Sportnak

Tavaly kétszer is legyőzte Usain Boltot, az idén világcsúcsot (6.34) futott az amerikai Christian Coleman, aki csak a saját útját akarja járni, és 21 évesen a hétvégi fedett pályás atlétikai világbajnokság egyik legnagyobb sztárja volt – no meg 60 méteren aranyérmese 6.37 másodperces vb-csúccsal.

Atlétika: dráma 400-on, kizárták a vb-döntő első helyezettjét

A két hete világcsúcsot felállító amerikai Christian Coleman kiváló futással megnyerte a férfi 60 métert a birminghami fedett pályás atlétikai világbajnokság szombati versenynapján. Férfi 400 méteren a finálé első és második helyezettjét is kizárták, az aranyérem így a harmadikként célba érőnek jutott.

Atlétika: Christian Coleman világcsúcsot futott 60 méteren

Christian Coleman világcsúccsal győzött 60 méteres síkfutásban az Egyesült Államok fedett pályás atlétikai bajnokságán. A kétszeres vb-ezüstérmes 6.46-ot futott az előfutamban, 6.42-t az elődöntőben, a fináléban pedig 6.34 másodperces idővel ért célba.

Atlétika: elképesztő két futás a kenyaitól 24 órán belül

Egy nappal azt követően, hogy minden idők második leggyorsabb fedett pályás egy mérföldjét futotta, Edward Cheserek újabb nagyszerű eredményt ért el: az Egyesült Államokban élő 24 éves kenyai egyéni csúccsal megnyerte a 3000 méteres férfi síkfutást a Nemzetközi Atlétikai Szövetség téli sorozatának (IAAF World Indoor Tour) szombati bostoni versenyén.

Atlétika: Coleman megdöntötte a 60 méter világcsúcsát

Az amerikai Christian Coleman 6.37 másodperccel új világrekordot állított fel 60 méteres síkfutásban szombaton.

Atlétikai vb: „Őrületes lenne legyőzni Usain Boltot”

Christian Coleman szerint őrületes lenne, ha le tudná győzni a visszavonulás előtt álló Usain Boltot a pénteken kezdődő atlétikai világbajnokságon Londonban. Az amerikai sprinteré a világ idei legjobb ideje 100 méteres síkfutásban.

Atlétika: Coleman 200-on is kikapott az amerikai válogatón

Az idei évben berobbant Christian Colemannek 100 után 200 méteren sem sikerült győznie az amerikai atléták országos bajnokságán, ugyanakkor második helyével utóbbi számban is kivívta a szereplés jogát a londoni világbajnokságon.

Atlétika: Gatlin nyerte az amerikai vb-válogatót

A 35 éves Justin Gatlin nyerte meg az amerikai atléták Sacramentóban rendezett világbajnoki válogatóját férfi 100 méteren.