Képek: szörnyű állapotok a megszűnt F1-es istálló központjában

Öt éve nem tagja a Formula–1 mezőnyének a Caterham-istálló, s a napokban napvilágot látott néhány kép arról, hogyan néz ki a korábbi csapat elhagyatott gyára Leafieldben manapság.

WTCC: Makaóban rajthoz áll a korábbi F1-es tesztpilóta

Két év után tér vissza a túraautó-világbajnokságba (WTCC) Ma Csing-hua. A kínai pilóta a szezon utolsó előtti versenyhétvégén, Makaóban vesz részt a Citroën színeiben.

F1: elárverezik a Caterham teljes felszerelését

A csődbe ment Caterham Formula–1-es istálló elárverezi a teljes felszerelését. A brit központú csapat csütörtökön jelentette be, hogy egyéb tárgyak mellett az irodai és informatikai felszerelését, F1-es emléktárgyait, valamint a szimulátorát is megvételre kínálja.

F1: a Caterham után a McLarent támogatja a CNN

A CNN televízió több évre szóló szponzori szerződést kötött a Formula–1-ben szereplő McLaren-csapattal.

F1: idei autójával versenyezhet a csődvédelem alatt álló Caterham

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) és a Formula-1-es bizottság engedélyt adott a csődvédelem alatt álló Caterham istállónak arra, hogy a következő szezonban az idei autójával álljon rajthoz a világbajnoki sorozatban.

F1: brit újonc indul Abu-Dzabiban a visszatérő Caterhamnél

A kétversenyes szünet után az Abu-dzabi Nagydíjra visszatérő Caterham-istálló bejelentette, hogy a japán Kobajasi Kamui mellett a brit Will Stevens indul az idényzáró futamon.

F1: a Caterham versenyezni fog Abu-Dzabiban - hivatalos

A Formula–1-es Caterham-istálló hivatalosan is bejelentette, hogy részt vesz az idényzáró Abu-dzabi Nagydíjon. A csapat egy hete kezdett gyűjtésbe az interneten, péntek éjfélig kellene 2.35 millió fontot összegyűjtenie – ettől egyelőre szűk félmillióval elmarad.

F1: Ecclestone szégyennek nevezte a Caterham gyűjtését

Bernie Ecclestone szerint borzasztó üzenete van annak, hogy a Caterham egy internetes gyűjtés útján próbál meg elegendő pénzt összeszedni ahhoz, hogy eljusson az idényzáró Abu-dzabi Nagydíjra, és így próbálja meg bebiztosítani a jövőjét. Az F1 gazdasági vezetője azt mondta, nem bánná, ha sikertelen lenne az akció, és a Caterham eltűnne az F1-ből.

F1: koldul a Caterham - 2.3 millió font jelentheti a jövőt

Miközben eldőlt, hogy felszámolják a Marussia-istállót, a Caterham vezetősége végső kétségbeesésében gyűjtést szervezett. Az istállónak 2.3 millió fontra van szüksége ahhoz, hogy eljusson Abu-Dzabiba, s bárki segíthet a csapatnak valamilyen felajánlással, az istálló által áruba bocsátott alkatrészeinek megvásárlásával vagy szponzorációval – 1000-5000 fontért felteszik az autókra a támogató nevét vagy logóját.

Így vágja maga alatt a fát az F1

Egy csapásra megoldaná a Formula–1 anyagi problémáit, ha a nagycsapatok lemondanának juttatásaik egy részéről és a kicsiknek adnák? Az amerikai csapatsportokban remekül működik az egyenlőség elve alapján történő osztozás, de az F1-ben ez sohasem fog megvalósulni. Csakhogy a kicsik megszűnése hosszú távon a nagyoknak is árt. F1-es gazdaságelemzés.

F1: a Marussia Manor néven szerepel a 2015-ös rajtlistán

A Nemzetközi Automobil-szövetség kiadta a 2015-ös F1-es idény nevezési listáját, amelyen a Caterham és a Marussia is szerepel, utóbbi az eredeti, 2009-es nevezése során elfogadott nevén, Manorként.

F1: a Caterham csődje miatt nem tért vissza Barrichello

A Caterham csődje választotta el Rubens Barrichellót attól, hogy rajthoz álljon az idei utolsó három futamon – állítja a csapathoz közel álló forrás.

F1: a Mercedes lemondana a pénzéről, a Ferrari és a Red Bull nem

Nem múlt el a Lotus, a Sauber és a Force India bojkottjának veszélye, a három csapat Abu-Dzabiban, az idényzárón tiltakozhat, ha nem sikerül addig elérni, hogy a nagy csapatok lemondjanak a Formula One Managementtől a sportág éves televíziós, reklám- és verseny jogdíjbevételből kapott jussuk egy részéről a kicsik javára – írja a német Auto Motor und Sport.

F1: változik az időmérő lebonyolítása Austinban

A csőd közelébe jutó Caterham és Marussia istállók távolmaradása miatt változik a szombati időmérő edzés lebonyolítása a Formula–1 Amerikai Nagydíján.

Hamilton bukott már el vb-címet 17 pontos előnyből

Lewis Hamiltonnak hét éve nem hozott szerencsét, hogy néhány futammal az F1-es idény befejezése előtt 17 pontos előnye volt a későbbi világbajnokkal szemben, de most a pontszámítási rendszer is más, és Hamilton is sokkal érettebb, mint amikor újonc volt. A Caterham és a Marussia csődhelyzete új felállást hozhat az F1-ben, jöhetnek a harmadik autók, s az is előfordulhat, hogy ennek lehetősége miatt vár ki Fernando Alonso és Sebastian Vettel a 2015-ös csapatának bejelentéséről.

F1: a Caterham és a Marussia nem indul a következő futamokon

Kihagyja az egyesült államokbeli és a brazíliai Formula–1-es világbajnoki futamot a Caterham és a Marussia.

F1: nem vártak tovább, csődbiztos kezében a Caterham

Az F1-ben szereplő Caterham új kezekbe került. A csapat egy rövid közleményben jelezte, hogy a mai naptól Finbarr O'Connell csődbiztos menedzseli az istállót.

F1: kizárták a Caterham dolgozóit az üzemből

Nem engedte be a csődbiztos a leafieldi üzembe a Caterham Formula–1-es csapatának dolgozóit, miután az istállót működtető 1MRT nem tett megfelelő ajánlatot az üzem használatára.

F1: a Caterham vezetősége távozással fenyegetőzik

A Caterham új vezetősége közleményben jelezte, hogy bár a nyáron megegyezett Tony Fernandessel az F1-es csapat felvásárlásáról, a malajziai üzletember miatt még mindig nem történt meg az adásvétel, és ha továbbra sem változik a helyzet, magára hagyja a csapatot.

F1: csődeljárás indult a Caterham autóit gyártó cég ellen

Csődeljárást indítottak az F1-ben szereplő Caterham-istálló autóit gyártó Caterham Sports Limited vállalat ellen. A csapat mindenképpen befejezné a 2014-es szezont, de a jövője bizonytalan.


Kézilabda Eb: Tudta-e?