CIES: Haaland, Vinícius Júnior és Foden a legdrágább

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legújabb tanulmányában a topligákban játszó 23 év alatti labdarúgók értékét vizsgálta.

CIES: a Honvéd és az MTK a leghatékonyabban nevelők százas listáján

Továbbra is igaz, a holland utánpótlásnevelés, azon belül is az Ajax Amszterdam legendás akadémiája Európa élvonalába tartozik – derül ki a Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) friss összeállításából. Az már meglepőbb lehet, hogy az ukrán futballiskola is remek mutatókkal bír. A szervezet ezúttal azt vizsgálta, mely klubok a leghatékonyabb utánpótlás-nevelők abból a szempontból, hogy egykori játékosaik közül a lehető legtöbben játsszanak a kontinens különböző élvonalbeli ligáiban. A közép- és kelet-európai régió több meghatározó csapata is az élbolyba tartozik, magyar klubot viszont csak kettőt, az MTK-t és a Honvédot találunk a top százban, mindkettőt a lista második felében.

CIES: akad olyan passzmutató, amiben a Paks Európa 4. legjobbja

A Paris Saint-Germainnél egyetlen európai klub sem passzol többet egy átlagos bajnokiján – derül ki a Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) friss összeállításából. A francia klub nemcsak mennyiségben, hatékonyságban is veri a 32 európai és négy dél-amerikai liga csapataiból álló vizsgálati mezőnyt. Idehaza a Ferencváros és a Mol Fehérvár jár az élen – mindkét csapat 553 passzt átlagolt az NB I 2021–2022-es kiírásának eddigi meccsein, ám az FTC pontosabb, és az ellenfél térfelén is aktívabb.

Eb 2020: az angolok tehetsége a világ legértékesebb játékosa a CIES szerint

A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) szerint a Manchester City labdarúgócsapatának 21 éves tehetsége, Phil Foden a legértékesebb futballista a világon – írja a Sport Bible.

CIES: Magyarország minden tekintetben a legerősebb csoportba került

A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legújabb kutatásában felállította a nyári Európa-bajnokság erősorrendjét, valamint megvizsgálta a válogatott labdarúgók átlagos játékperceit, és átlagéletkorát. Eszerint a magyar válogatott mindhárom csoportellenfele bekerült a tornagyőzelemre legesélyesebb öt csapat közé.

CIES: az Arsenal a legsportszerűbb, a Barca a második

Az angol Arsenal labdarúgói átlagosan 10.44 percenként szabálytalankodnak, amivel a legsportszerűbb csapatnak számítanak az öt európai topligában – derül ki a Sporttudományok Nemzetközi Központjának (CIES) legújabb kutatásából.

CIES: európai átlag felett a magyar saját nevelésű futballisták játékideje

Több játékidőt kaptak a saját nevelésű labdarúgók az MTK-nál, mint az Ajaxnál – derült ki Sporttudományok Nemzetközi Központjának (CIES) legújabb kutatásából.

CIES: Messi beférkőzött Schmeichel és De Gea közé

A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) 35 ország élvonalbeli futballklubja esetében megvizsgálta, hogy az elmúlt tíz évben melyik labdarúgó játszotta a legtöbb bajnoki meccset ugyanabban a csapatban.

CIES: vajon milyen mutatóban áll lett csapat a világ élén?

A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legújabb kutatásában kiderítette, hogy a világ 71 első osztályú labdarúgó-bajnokságában érintett 999 klubban az összjátékperc hány százalékát kapták 21 év alatti játékosok: ebben a tekintetben az öt topligában a Borussia Dortmund (28.5%) áll az élen, Magyarországon az MTK Budapest (23.3%) vezet, míg az abszolút ranglista élén a lett első osztályban szereplő FK Metta áll (88.1%), amelynek az átlagéletkora mindössze 19.9 (!) év.

CIES: egy lista, amin az NB I a Serie A és a PL között található

A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legújabb kutatásában azt kereste, melyek a világ legkiegyenlítettebb labdarúgó-bajnokságai az egyes mérkőzések gólkülönbségeit vizsgálva.

CIES: a lista, amelyen az Eibar játékosa lepipálja Mbappét és Haalandot is

A Nemzetközi Sporttudományok Központja (CIES) legújabb kutatásában azt vizsgálta, hogy az öt európai topligában szereplő 98 klub legértékesebb játékosának körülbelüli ára hány százalékát teszi ki saját egyesülete keretösszértékének.

Eurofutball: az 500-as lista, amelyen a Man. City az első, a Fradi pedig a hatodik

A Manchester City áll az élen, a Ferencváros pedig a hatodik abban a több mint 500 csapatot tartalmazó rangsorban, amelyik 31 európai labdarúgó-bajnokság csapatainak teljesítményét összegzi egy bizonyos szempont alapján. A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központjának (CIES) legfrissebb statisztikája a labdabirtoklásra leginkább törekvő, a támadásaikat jellemzően a lehető legkörültekintőbben felépítő csapatokat listázza, közvetlen mutatóként a visszapasszokat használva.

CIES: itthon a lila-fehérek forgatják a leginkább a keretüket

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legfrissebb statisztikájában arról számolt be, hogy az általuk világszerte elemzett 72 országos bajnokság csapatai közül melyik hogyan forgatja, rotálja a keretét, azaz a legtöbbet játszó 11 labdarúgó az összes lehetséges játékperc hány százalékát töltötte a pályán.

CIES: Maguire megelőzte Messit is, Dibusz és Gulácsi a legjobb magyarok

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legfrissebb statisztikájában arról számolt be, hogy a 2020-as naptári évben, december 17-i zárással a Manchester United angol válogatott védője, Harry Maguire töltötte a legtöbb időt a pályán a hivatásos labdarúgók közül.

Eurofutball: Szoboszlai Dominik a legjobb helyzetteremtő U21-es!

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legújabb tanulmányában azt vizsgálta az InStat Football adatai alapján, hogy az öt topligát kivéve legfontosabbnak tartott 30 európai ligában játszó U21-es labdarúgók közül a különböző kategóriákban kik a legkiválóbbak. A listavezetők között felbukkan Szoboszlai Dominik neve is!

Topligák: dortmundi titánok – Haaland és Reyna a csúcson

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legújabb tanulmányában azt vizsgálta, hogy az európai topligákban mely futballisták értéke növekedett leginkább novemberben.

Világfutball: a francia növendékek uralják a topligákat

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legújabb tanulmányában azt vizsgálta, hogy a világ 126 profi bajnokságába mely nemzetek adják a legtöbb légióst.

Eurofutball: Kurt Zouma a legjobb, Maguire a 3., Orbán a 20.

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legújabb tanulmányában a legjobban fejelő védőket vette lajstromba.

CIES: Partizan, Ajax, Dinamo az első három – de milyen lista ez?

A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) a legújabb kutatásában azt vizsgálta meg, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) rangsora szerinti 31 legerősebb liga klubjai hány, jelenleg is aktív játékost edzettek 15 és 21 éves koruk között legalább három évig azok közül, akik napjainkban is ezekben a bajnokságokban futballoznak. A lista élén a Partizan Beograd végzett (85), megelőzve az Ajaxot (77) és a Dinamo Zagrebet (71).

Topligák: Alphonso Davies a legértékesebb fiatal, Sancho a 2.

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legújabb tanulmányában a topligákban játszó fiatal futballisták értékét vizsgálta meg.