Rp. gyorskorcsolya: az eltiltott Burján Csaba a juniorokkal készül

Rollerrel bukott, kihagyott egy hetet, de már újra edzésbe állt Burján Csaba olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó, aki a juniorkerettel készül – még nem tudja, mire.

Rp. gyorskori: az olimpiai bajnok enyhébb büntetést várt

Burján Csaba rövidpályás-gyorskorcsolyázó az egyéves eltiltásnál enyhébb büntetésre számított, és azt is leszögezte, a büntetést letöltése után visszatér, a célja, hogy ott legyen a 2022-es pekingi olimpián.

Ahogy mi megéltük: „Akkorát csaptam az asztalra, hogy kiborult a paprikás krumpli”

Sorozatunkban személyes élmények alapján elevenítünk fel egy-egy emlékezetes mérkőzést, eseményt. A 14. részben Nagy Zsolt eleveníti fel, hogy járt az ebédre szánt paprikás krumplija, amikor a magyar férfi rövid pályás gyorskorsolya váltó történelmi aranyat nyert a pjongcsangi téli olimpián.

Családtag marad – Burján Csaba vállalja a tettei következményét

Nem fellebbez, elfogadta a fegyelmi döntést az eltiltásáról a pjongcsangi bajnok Burján Csaba, és azért dolgozik, hogy az eredményei, ne a meggondolatlan tette miatt ítéljék meg az emberek.

Rp. gyorskorcsolya: Burján nem fellebbez az eltiltása ellen

Nem fellebbez, elfogadta a fegyelmi döntést az egyéves eltiltásáról a pjongcsangi bajnok Burján Csaba – ezt maga az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó árulta el a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

Rp. gyorskorcsolya: egyéves eltiltást kapott Burján a Kínát sértő posztja miatt

Súlyos következményekkel járt Burján Csaba december eleji Instagram-posztja: a Kínát sértő megnyilvánulása miatt az olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó egyéves eltiltást kapott.

Magyarország első téli olimpiai bajnoka megszállottja a sportágának

Éveken keresztül volt meghatározó alakja a magyar rövid pályás gyorskorcsolyázásnak, átélte, milyen nehezített körülmények között odaérni a legjobbak közé – pályafutása megkoronázásaként az olimpiai dobogó felső fokára állhatott. Knoch Viktor családapaként sem szakadt el sportágától, a juniorkeret edzőjeként dolgozik, és a január 24. és 26. közötti debreceni Eb nagyköveteként népszerűsíti a short tracket.

Rp. gyorskori: az olimpiai bajnok nem indul(hat) az Eb-n

Nincs még fegyelmi döntés, de az már tény, hogy az olimpia bajnok Burján Csaba nem lesz ott a debreceni rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon.

Rp. gyorskori: egyelőre nincs döntés Burján fegyelmi ügyében

Pénteken délután meghallgatták Burján Csabát az ellene indított fegyelmi ügyben, de egyelőre nem született határozat, csak néhány napon belül várható döntés.

Rp. gyorskori: fegyelmi eljárás indult Burján Csaba ellen

Az olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyaváltó tagja, Burján Csaba, a hétvégén rendezett sanghaji világkupa-verseny helyszínére érve közösségi oldalára kiírt sértő megjegyzése miatt a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) közleményében jelezte, fegyelmi eljárást indít a sportoló ellen, s egyben elnézést kért a válogatott edzőjétől, Csang Csing Linától.

Burján Csaba: Sajnálom, őszintén sajnálom

Olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázónk, Burján Csaba vállalja a következményeket a közösségi oldalra kiírt sértő megjegyzése miatt, és abban bízik, hogy társaira, edzőjére és a szövetségre sem lesz negatív hatással.

Rp. gyorskori: sértő poszt olimpiai bajnokunktól, a kínai vezetőedző lemondott

A világkupa-sorozat helyszínére, Sanghajba érkezve a reptéri várakozáson felbőszülve az országra nézve sértő posztot osztott meg közösségi oldalán Burján Csaba, az olimpiai bajnok magyar rövid pályás gyorskorcsolyaváltó tagja. Ezt látván benyújtotta lemondását Csang Csing Lina, a csapat kínai vezetőedzője, amit a magyar szövetség (MOKSZ) elnöksége nem fogadott el. Burjánt viszont hazarendelték Sanghajból.

Rp. gyorskori: így játszik gitáron Metallicát olimpiai bajnokunk!

Burján Csabának eddig leginkább a lábát figyeltük, pedig az olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó keze is jól mozog, különösen ha gitár kerül bele. A Sportkrém stábjával elvittük a neki Csodák Palotájaként ható Mezzoforte Hangszeráruházba, ahol meg is mutatta, zeneileg mit tud.  

Sajtófotó: Burján Csaba adta át a díjakat a nyerteseknek

Burján Csaba olimpiai bajnok, mint díjátadó – mi tagadás, nem hangzik rosszul.

Rp. gyorskori-vb: bronzérmet szerzett a férfiváltónk!

Az olimpiai bajnok magyar férfiváltó vasárnap bronzérmes lett a rövid pályás gyorskorcsolyázók szófiai világbajnokságán.

Rp. gyorskori-vb: Liu Shaolin Sándort harmadszor is kizárták

Egyik magyar sem került döntőbe 1000 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók szófiai világbajnokságán, a legmesszebb Liu Shaolin Sándor jutott, akit az elődöntőben kizártak.

Liu Shaolint előbb 1500-on zárták ki, majd az 500-as fináléban is

A három magyar közül egyik sem jutott fináléba 1500 méteren a rövid pályás gyorskorcsolyázók szófiai világbajnokságának szombati napján: Burján Csaba a kisdöntőbe került, míg a váltóval hozzá hasonlóan olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor, illetve a nőknél Jászapáti Petra az elődöntőben búcsúzott. 500 méteren Liu Shaolin magabiztos versenyzéssel jutott el a döntőig, de abban rossz rajt miatt kizárták. Burján és a nőknél Jászapáti nem jutott túl a negyeddöntőn, ellenben férfiváltónk futamelsőként került be a vasárnapi fináléba.

Rp. gyorskorcsolya-vb: négy magyar folytathatja 1000 méteren

Az egyaránt olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor és Burján Csaba, valamint Jászapáti Petra 500 és 1500 után 1000 méteren is sikerrel vette a pénteki selejtezőt a rövid pályás gyorskorcsolyázók szófiai világbajnokságán, de ezen a távon csatlakozott hozzájuk Bácskai Sára Luca is.

Rp. gyorskorcsolya-vb: 500 méteren három magyar negyeddöntős

Az 500 méteres táv selejtezőivel folytatódott a szófiai rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokság, és az 1500 méteren jól teljesítők a sprintszámban is villogtak.