NB III: Bozsik Pétert három mérkőzésre eltiltották a kispadtól

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságának keddi ülésén Bozsik Péter, az NB III Nyugati csoportjában szereplő Komárom vezetőedzője három mérkőzésre szóló eltiltást kapott – írja az mlsz.hu.

NB III: nem lett győztese az apa-fia harcnak Egerszegen, ismét nyert az FTC II

A korábbi szövetségi kapitány, Bozsik Péter vezette Komárom 2–2-t játszott fia, Bozsik József ZTE II-jével a labdarúgó NB III 4. fordulójában. Mind a három csoportban egy-egy klub őrzi százszázalékos mérlegét, keleten a Tiszakécske, nyugaton a III. Kerület, míg a Közép-csoportban az Iváncsa. Győzött az FTC és az Újpest tartalékcsapata is.

Sokszoros brazil gólkirályt vett az Újpest, de ráfizetett

Újonnan induló sorozatunkban megvizsgáljuk, hogy a közelmúltbeli első osztályú labdarúgó-bajnokságokban milyen szerepet töltöttek be a sokszor emlegetett légiósok. Felelevenítünk remek játékosokat és olyan külföldieket is, akik csak átszállójegyet váltottak a magyar futballba, és méltán szőttek fátylat illó évek az emlékükre. Ezúttal a 2001–2002-es NB I-es idényt idézzük fel.

Nagy Feró lusta gyúrni járni, de a keddi foci nem maradhat el

Azok a boldog szép napok; Gyere, kislány, gyere!; 8 óra munka – és még sorolhatnánk. A Beatrice zenekar frontembere, A Dal 2020 zsűrijének tagja. Dacára a térdsérülésének, Nagy Feró 74 évesen is heti rendszerességgel rúgja a labdát. A szabadszájú zenész rendőrökkel igen, játékvezetőkkel viszont még sohasem került összetűzésbe, de már állították ki szabálytalanságért.

NB II: távozik a Szparitól a nyáron érkezett szakmai igazgató

Bozsik Pétert július elején nevezték ki az NB II-ben szereplő Nyíregyháza Spartacus FC szakmai igazgatójává, amikor még fia, Bozsik József volt a klub vezetőedzője. Kinevezésekor a korábbi szövetségi kapitány feladatai közé tartozott a folyamatos kapcsolattartás az akadémiával, a klubvezetőséggel, valamint az önkormányzattal, a szövetséggel, továbbá a klub képviselése rendezvényeken, médiaeseményeken – az utánpótlás és a felnőttcsapat kapcsán. 

Ilyen még sohasem történt az egycsoportos NB II-ben!

Még nem fordult elő az egycsoportos labdarúgó NB II 2013-as bevezetése óta, hogy hét fordulót követően három trénertől is megváljanak. Most azonban ennek is eljött az ideje, sőt, két nap leforgása alatt köszöntek el három edzőtől – elsőként a Csákvártól elszenvedett 3–1-es vereség után Mészöly Gézával bontottak szerződést az ETO FC Győrnél, kisvártatva a kiválóan rajtoló, 3. helyen álló ZTE FC-nél Nagy Tamás munkáját köszönték meg (az ő utódja már meg is van Dobos Barna személyében), míg végül Siófokon Varga Attilát menesztették. A Nemzeti Sport Online utánajárt, hogy az előző években mikor történtek meg az első edzőváltások a csapatoknál – a 2013–2014-es bajnokság hasonlít a leginkább e tekintetben a futó szezonhoz, hiszen akkor csak nyolc forduló kellett ahhoz, hogy három trénertől is elköszönjenek.

NB II: Bozsik József után Bozsik Péter is Nyíregyházán kapott munkát

A labdarúgó NB II-re készülő Nyíregyháza Spartacus bejelentette, hogy a volt szövetségi kapitány Bozsik Péter lett a klub szakmai igazgatója.

Emlékezés: Arany pillanatok kiállítás Nyíregyházán is

Hatvanöt esztendeje annak, hogy a magyar futballválogatott a londoni Wembley Stadionban 6:3-ra legyőzte az angolokat. A Puskás Intézet ebből az alkalomból Nyíregyházán is bemutatja „Arany pillanatok" című kiállítását.

NB I: Megyei meccsen rendőr kísérné a bírót ilyen 11-es után – Böde

A Ferencváros labdarúgócsapatának csatára, Böde Dániel nem rejtette véka alá a véleményét a Puskás Akadémia–FTC (1–1) bajnokit követően, melynek hajrájában a hazaiak büntetőből egyenlítettek.

Válogatott: 10 éves mélyponton a Storck-csapat – Bozsik és Várhidi óta...

A magyar labdarúgó-válogatott szombati, Svájc elleni 5–2-es vereségével eldőlt, hogy maximum 13 ponttal fejezhetjük be a selejtezősorozatot – a vb- és Eb-selejtezőket együttvéve, a 2008-as Eb selejtezői óta ennél mindig több pontot szereztünk. Tíz éve, a Bozsik Péterrel és Várhidi Péterrel megvívott sorozatot 12 ponttal zártuk. Akkor fordult elő legutóbb az is, hogy a csoportunk 1–2. helyén végző csapatokkal szemben egyetlen pontot sem szereztünk – akárcsak most.

NB III: kiestek, de újra bizalmat szavaztak Bozsik Péternek

Bár a Komárom kiesett a labdarúgó NB III-ból, a vezetőség további egy évre bizalmat szavazott a vezetőedzőnek, Bozsik Péternek.

Válogatott: „Storcknak azonnal fel kellett volna ajánlania a lemondását!”

Két korábbi kapitány, Egervári Sándor és Bozsik Péter elevenítette fel a múlt nagy kudarcait, és formált véleményt az Andorra elleni vereség hatásairól is, de mellettük megszólalt a Magyar Labdarúgó-szövetség egykori elnöke, Laczkó Mihály is, aki szerint Bernd Storcknak azonnal fel kellett volna ajánlania a lemondását az andorrai vereséget követően.

Válogatott: Málta, Feröer, Andorra – a legkínosabb szégyenfoltok

„Szégyen, gyalázat", „futballtörténelmi mélypont”, „története legkínosabb veresége". Nem fukarkodik a negatív jelzőkkel a magyar sajtó a futballválogatott Andorra elleni idegenbeli 1–0-s veresége után, ami érthető. Az európai miniállamok közül játszottunk már korábban döntetlent Liechtensteinnel, kaptunk ki Máltától, ám Andorránál egyértelműen kisebb „futballnemzet" gyakorlatilag nem maradt az öreg kontinensen – hacsak a svájci gárdisták alkalmanként összeálló vatikáni csapatát nem erőltetjük ide. Minik elleni kudarcösszegző.

NS Hosszabbítás: indián nyár – Bozsik Péter

A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő Hosszabbítás-mellékletből ajánljuk.

NB III: a Komárom kispadján a korábbi szövetségi kapitány – sajtóhír

A kemma.hu információi szerint Bozsik Péter lett az NB III Nyugati csoportjában szereplő Komárom labdarúgócsapatának vezetőedzője.

NB II: Bozsikot azonnali hatállyal menesztette a Tatabánya

A labdarúgó NB II-ben sereghajtó, a szezon végén már biztosan kieső Tatabánya vezetősége azonnal hatállyal menesztette vezetőedzőjét, Bozsik Pétert.

Nem marad következmények nélkül a súlyos kudarc Tatabányán

Tizenhat év után jövőre ismét csak a harmadosztályban állhat rajthoz a magyar labdarúgás egyik nagy múltú, vidéki csapata, a Tatabánya FC. Nem csoda, hogy az előző fordulóban elszenvedett, Ajka elleni vereség és az ezzel járó biztos kiesés óta letargikus a hangulat a klub háza táján, de a súlyos kudarc ellenére még nem „robbant a bomba”, mivel a klub vezetősége még nem döntött a jövővel kapcsolatos kérdésekről. Az azonban valószínűnek tűnik, hogy a szakmai stábban és a játékoskeretben is jelentős változások lesznek. 

NB II: a korábbi kapitány fiával nem lesz gondja a Vasasnak

Sérültje nincs, de két játékosára nem számíthat Bozsik Péter, a labdarúgó NB II-ben szereplő Tatabánya vezetőedzője a Vasas elleni bajnoki mérkőzésen.

NB II: Bozsik Péter nem számít a debreceni nevelésű védőre

A Nemzeti Sport Online információi szerint a labdarúgó NB II-ben szereplő FC Tatabánya szakmai stábja nem számít a korábbi debreceni nevelésű balhátvédre, Radnai Györgyre.

NB II: marad Tatabányán Bozsik, hárman érkezhetnek

A Nemzeti Sport Online információi szerint a téli holtszezonban nem lesznek nagy változások a labdarúgó NB II-ben szereplő Tatabánya FC-nél. A csapatot – gyenge szereplés ellenére – biztosan Bozsik Péter irányítja a tavasszal is, és a keretet legalább három meghatározó játékossal szeretnék megerősíteni.