Női kosár Euroliga: a végletekig húzta a döntést a Landes

Hosszabbításba torkollott a két francia női kosárlabdacsapat soproni Euroliga-ütközete, amelyet a 13 pontos hátrányt ledolgozó Bourges végül nem tudott megnyerni – a Basket Landes örülhetett.

Női kosár Euroliga: győzelemmel kezdett a Sopron Basket

Noha a különbség nem lett túl nagy, végig kézben tartotta a Sopron a Bourges elleni mérkőzést, s győzelemmel nyitotta az elitsorozat csoportkörét.

Női kosár Euroliga: a Sopron edzője elmondta, mi lehet a siker titka

Kedden a francia Bourges ellen kezd a Sopron a női kosárlabda Euroliga 2020–2021-es kiírásában, Gáspár Dávid szerint az egyéni védőfeladatok megoldása lehet a siker titka.

Női kosár Euroliga: nagy kérdés, mi lesz a Galata meccseivel

Nem lehetett számítani rá, de már a kezdés előtt nehézségekbe ütközött a soproni Euroliga-buborék. Három játékosa pozitív koronavírustesztje miatt – a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) döntésének értelmében – a D-csoport török résztvevője, a Galatasaray nem jöhetett Magyarországra, hogy lejátssza három esedékes mérkőzését. A klub közleménye arról tájékoztatott, hogy a fertőzöttek tüneteket is produkáltak, s noha a többi játékos és csapattag teszteredménye negatív, mivel ők közeli kontaktjai voltak az érintetteknek, a FIBA egészségügyi bizottsága nem engedte, hogy útra keljenek.

Női kosár Euroliga: a Bourges ellen kezd a Sopron

A francia Bourges ellen kezdi meg a női kosárlabda Euroliga átszervezett idényét a Sopron Basket.    

Női kosár Euroliga: a Sopron újra bejutott a final fourba!

A Sopron Basket 74–64-re győzött a francia Bourges vendégeként a női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjében pénteken, és ezzel – akárcsak tavaly – bejutott a sorozat négyes döntőjébe. Az áprilisi final four elődöntőjében a címvédő Jekatyerinburg lesz a magyar bajnok ellenfele.

Női kosár Euroliga: a soproniak önbizalommal telve érkeztek meg

A házigazda francia csapat nem a legjobb vendéglátó, s bár a fogadóirodák szerint a rivális az esélyes, a Sopron képes lehet eldönteni a párharcot.

Női kosár Euroliga: a Sopron nagy csatában megverte a Bourges-ot

A friss Magyar Kupa-győztes Sopron hazai környezetben 66–65-re legyőzte a francia Bourges-ot a női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjének első mérkőzésén, ezzel 1–0-s előnybe került az egyik fél második sikeréig tartó párharcban.

Női kosár Euroliga: 5–8 az utolsó negyedben, nyert a Sopron

A Sopron a Bourges ellen hazai pályán aratott 57–50-es győzelemmel fejezte be szereplését a női kosárlabda Euroliga csoportkörében.

Női kosár Euroliga: bravúros győzelmet aratott a Sopron

Az Uniqa Sopron hazai pályán 77–69-re nyert a francia Bourges Basket ellen a női kosárlabda Euroliga harmadik fordulójában.

Női kosár Euroliga: török örömök Jekatyarinburgban

A török Galatasaray 77–70-re legyőzte a házigazda és címvédő orosz Jekatyerinburgot a női Euroliga elődöntőjében. Az isztambuliak legjobbja Alba Torrens (24) volt. A spanyol bedobó végigjátszotta a mérkőzést, a 40 perc alatt 29/21 pontot szerzett.

Női kosár Euroliga: a Győr 36 pontos vereséget szenvedett

A HAT-AGRO UNI Győr 85–49-re kikapott a Bourges otthonában a női kosárlabda Euroliga A-csoportjának 4. fordulójában.

Nem lett meg az ötvenszázalékos mérleg a Győrnek

Hiába harcolt az utolsó pillanatig a Hat-Agro Uni Győr a francia Bourges ellen a női kosárlabda Euroliga A-csoportjának 12. fordulójában, nem jött össze a győzelem, Fűzy Ákos együttese 65–59-es vereséggel zárta ezt a szakaszt. A Győr már korábban kiharcolta a továbbjutást a legjobb 16 közé.

Női kosár Euroliga: nem ért győzelmet a győriek küzdelme

Hiába harcolt az utolsó pillanatig a Hat-Agro Uni Győr a francia Bourges ellen a női kosárlabda Euroliga A-csoportjának 12. fordulójában, nem jött össze a győzelem, Fűzy Ákos együttese 65–59-es vereséggel zárta ezt a szakaszt. A Győr már korábban kiharcolta a továbbjutást a legjobb 16 közé.

Női kosár Euroliga: tízpontos győri vereség Bourges-ban

A női kosárlabda Euroliga csoportkörének hatodik fordulójában a Hat-Agro-Uni Győr tíz ponttal kapott ki a francia Bourges vendégeként. Előbbi együtttes 3/3-as, utóbbi 3/2-es mutatóval várhatja a folytatást.

Idegenbeli játéknap a magyaroknak

Nehéz meccsek várnak a női Euroliga két magyar reprezentánsára a szerdai játéknapon, hiszen a Sopron az orosz Orenburg, a Győr pedig a francia Bourges otthonában lép parkettre.

Álomszerű harmadik, horrorisztikus negyedik negyed: a vége soproni siker!

Nagyon értékes győzelmet aratott idegenben a női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjében az MKB-Euroleasing Sopron csapata, mely 68–65-re nyert a francia Bourges otthonában. A soproniak káprázatos harmadik negyedükkel döntötték el a találkozót, a záró játékrészt ellenben jobb elfelejteni...

Bujdosó Nóra már tudja milyen nehéz a pécsi csarnokban – ellenfélként

Bujdosó Nóra nulla, azaz nulla pontot szerzett a Pécs–Bourges Euroliga-találkozón. A játékos hasonló statisztikájának évekig kevésbé örültek volna a Mecsekalján, most azonban „idegengént” volt eredménytelen a magyar játékos. Az okokról, és franciaországi helyzetéről a Nemzeti Sport kérdezte a kiváló kosárlabdázót.

Elmaradt a bravúr, húszpontos hazai vereségével kiesett a Sopron

A női kosárlabdázók legrangosabb nemzetközi kupasorozatában, az Euroliga nyolcaddöntőjének második mérkőzésén az MKB Euroleasing Sopron együttese hazai pályán húszpontos vereséget szenvedett a francia Bourges csapatától, így a két győzelemig tartó párharcot 2-0-ra ellenfelük nyerte és jutott be a legjobb nyolc közé.

Női Euroliga: a Pécs Brnóba, a Sopron Bourges-ba megy

Mindkét magyar csapat idegenben próbál bravúrt elérni a női kosárlabda Euroliga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén: a MiZo Pécs 2010 a csehországi Brnóban, az MKB-Euroleasing Sopron a franciaországi Bourges-ban lép pályára kedden.