E-sport: Borkai Ádám második válogatott versenyén szerepelt

A korábban az NB I-ben is bemutatkozó labdarúgó, Borkai Ádám visszavonulását követően E-sportoló lett, a napokban pedig élete második nemzetközi versenyén képviseli Magyarországot. Az 1988-ban lólengésben olimpiai bajnok, majd 2019-ig sportvezetőként, illetve politikusként is tevékenykedő Borkai Zsolt fia a Blikknek mesélt virtuális sportolói karrierjéről.

Bűnügy: Póczik József megszólalt a Borkai-nyomozás ügyében

Póczik József állítása szerint elvitte a hozzá eljuttatott felvételeket az 1988-as szöuli olimpián lólengésben aranyérmes Borkai Zsoltnak, de nem zsarolta meg a korábbi MOB-elnököt – derül ki a 24.hu cikkéből. Információnk szerint az ügy egyik tanúja másképpen ismeri a történetet.

Bűnügy: zsarolás miatt nyomoznak a volt válogatott focista ellen

Kényes ügyben nyomoz a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda: hétfőn zsarolás és más bűncselekmények gyanúja miatt több személyt, köztük a korábbi válogatott labdarúgót, P. Józsefet is előállították.

MOB: elutasították a Borkai életjáradékának visszavonásáról szóló javaslatot

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöksége szerdán paksi ülésén elutasította a Borkai Zsolt olimpiai életjáradékának visszavonásáról szóló javaslatot.

Győr: lemond polgármesteri tisztségéről Borkai Zsolt

„A morális helyzetre való tekintettel” – lemond polgármesteri tisztségéről a MOB korábbi elnöke, az olimpiai bajnok tornász, Borkai Zsolt. A politikus a győriekhez szerdán írt nyílt levelében jelentette be, hogy a győri közgyűlés csütörtöki alakuló ülése után, péntek 16 órai határidővel megválik tisztségétől.

MOB: Borkai Zsolt kedd óta nem tagja a szervezetnek

Borkai Zsolt keddtől már nem tagja a Magyar Olimpiai Bizottságnak – közölte a MOB csütörtökön az MTI-vel.

Olimpiai bajnok a győztesek és a vesztesek között is az önkormányzati választásokon

Vasárnap önkormányzati választásokat rendeztek hazánkban, amelyen számos korábbi, a pályafutását a távolabbi és a közelebbi múltban befejező egykori sportoló, jelenlegi sportvezető mérette meg magát. Alábbi összeállításunkban a teljesség igénye nélkül szedtünk össze néhány érdekes példát.

Junior torna-vb: a jövő olimpiai bajnokai versenyeznek Győrben

Győr sporttörténelmi esemény házigazdája a csütörtökön kezdődő junior torna-világbajnokság megrendezésével, hiszen ennek a korosztálynak korábban nem volt világbajnoksága – mondta a város polgármestere a vb nyitó sajtótájékoztatóján szerdán Győrben.

Női kézi: a győri Eduarda Amorim magyar állampolgár lett

Csütörtökön Győrben magyar állampolgársági esküt tett Eduarda Amorim, a Győri Audi ETO brazil kézilabdázója.

NB II: Engem már keresztre feszítettek volna – Borkai

Mint megírtuk, a budapesti székhelyű Ker-Gasztro Kft. lett az új tulajdonosa az ETO FC Győr labdarúgócsapatnak. A váltás kapcsán Borkai Zsolt, Győr polgármestere elárulta, a klub 400 millió forintos tartozást halmozott fel.

EYOF: „Magyarországra hoztuk az olimpia legkomolyabb és legfelemelőbb jelképét”

Ünnepélyes keretek között helyezték el a Rómából érkező EYOF olimpiai lángot a győri városháza előtt. Borkai Zsolt és Görbicz Anita is kiemelte, hogy milyen különleges érzés Magyarországra hozni az olimpiai mozgalom jelképét.

EYOF: már nálunk a láng, két nap múlva érkezik Győrbe

Már nálunk van. Visszük is haza. Borkai Zsolt, Győr polgármestere, az EYOF szervezőbizottságának elnöke Rómában vehette át az olimpiai lángot Giovanni Malagótól, az Olasz Olimpiai Bizottság elnökétől. Hogy aztán a tűz szerdán már a Rába parti városban lobogjon, pontosabban kettős életet élve egyik fele őrlángként üzemeljen a városháza előtt, a másik fele pedig országjáró körútra induljon. Jelezve mindenkinek az országban, hogy júliusban a városban tartják az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált.

EYOF: bemutatták az olimpia dalát és a fáklyát

A VolunTeam Building Day elnevezésű eseményen több mint ezer önkéntes ismerkedett feladataival és egymással, hogy felkészülten várhassák a júliusi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált. Az esemény keretei között felcsendült a The Biebers EYOF dala, és bemutatkozott az EYOF-fáklya is…

MOB: lemondott Bartha Csaba, Fábián László az új főtitkár

Lemondott tisztségéről a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Bartha Csaba. Kulcsár Krisztián, a MOB keddi közgyűlésen megválasztott új elnöke a főtitkári feladatokkal az olimpiai bajnok öttusázó Fábián Lászlót, korábbi sportigazgatót bízta meg – számolt be róla a bizottság a hivatalos honlapján.

MOB: Kulcsár az első években ügyvezető elnökként irányítana

Mint megírtuk, Kulcsár Krisztián lett a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. A sorrendben 16. MOB-elnök 108 szavazatot kapott a döntő fordulóban, az eddigi elnök, Borkai Zsolt 51-et. A harmadik jelölt, Szabó Bence az első szavazási körben kiesett.

MOB: Kulcsár Krisztián lett a szervezet új elnöke

Kulcsár Krisztián lett a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. A sorrendben 16. MOB-elnök 108 szavazatot kapott a döntő fordulóban, az eddigi elnök, Borkai Zsolt 51-et. A harmadik jelölt, Szabó Bence az első szavazási körben kiesett. A két alelnök Deutsch Tamás és Orendi Mihály lett.

Ki lesz a MOB elnöke?

A Magyar Olimpiai Bizottság keddi tisztújító közgyűlésén kiderül, hogy lesz-e új, sorrendben 16. elnöke a 122 éves szervezetnek Kulcsár Krisztián vagy Szabó Bence személyében, vagy a jelenlegi elnök, Borkai Zsolt folytathatja a 2010-ben megkezdett munkáját.

MOB: hárman egy célért – hét kérdés az elnökjelölteknek

A Magyar Olimpiai Bizottság május 2-án tartja tisztújító közgyűlését, amely három jelölt, a posztot 2010 óta betöltő Borkai Zsolt, a korábbi főtitkár Szabó Bence és a Nemzetközi Vívószövetség  sportigazgatója, Kulcsár Krisztián közül választja meg a MOB-elnököt. A jelölteknek ugyanazt a hét kérdést tettük fel.

MOB: kit választ elnökének az olimpiai bizottság? Szavazzon!

A Magyar Olimpiai Bizottság tisztújítása kedden lesz, de olvasóink már most véleményt nyilváníthatnak a három elnökjelölt esélyeiről. Rajta!

MOB: 32-en pályáznak a tisztújító közgyűlésen

Hárman pályáznak a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki posztjára, továbbá 29-en alelnöknek, elnökségi tagnak, vagy a MOB Felügyelő Bizottságába. Összesen 32 pályázat érkezett az április 27-ei határidőig a MOB május 2-ai éves rendes, egyben tisztújító közgyűlésére – olvasható a mob.hu-n.


Kézilabda Eb: Tudta-e?