Kajak-kenu világkvalifikáció: Bodonyi döntős C–1 ezer méteren

Bodonyi András bejutott a pénteki döntőbe kenu egyes 1000 méteren az oroszországi Barnaulban zajló olimpiai világkvalifikációs versenyen, amelyen a gyorsasági kajak-kenu utolsó kvótái találnak gazdára – írja a Magyar Távirati iroda.

Kajak-kenu pótkvalifikáció: Bodonyi nem szerzett kvótát

Bodonyi András ötödik lett a csütörtök délelőtti döntőben, így nem szerzett kvótát kenu egyes 1000 méteren az európai olimpiai pótkvalifikációs kajak-kenu versenyen, Szegeden – számolt be róla az MTI.

Kajak-kenu pótkvalifikáció: Csizmadia Kolos és a kenupáros is a döntőben

A kajak egyesek 200 méteres versenyében érdekelt Csizmadia Kolos és az Adolf Balázs, Fejes Dániel 1000 méteres kenupáros egyből a döntőbe jutott előfutamából, míg a Béke Kornél, Varga Ádám 1000 méteres kajakpáros a középfutamból került a fináléba az európai kajak-kenusok olimpiai pótkvalifikációs viadalán, Szegeden. 

Kajak-kenu: Bodonyi döntős a pótkvalifikációs versenyen

Bodonyi András második lett előfutamában, így egyből bekerült a csütörtöki döntőbe kenu egyes 1000 méteren az európai olimpiai pótkvalifikációs kajak-kenu versenyen, amely szerdán délelőtt kezdődött el Szegeden – írja az MTI.

Kajak-kenu: eldőlt, ki indulhat a jövő heti pótkvalifikáción

Valamennyi egység megküzdött a viharos széllel a kajak-kenusok szezonnyitó szegedi viadalán, amelyen eldőlt, kik küzdhetnek kvótáért a jövő héten a Maty-éren.

Kajak-kenu: Balla Virág és Takács Kincső újabb lépést tehet Tokió felé

Nagyüzemmel kezdődik az idény szerdán a kenuszakágban, a kétnapos szegedi viadalon a különböző számokban más-más tétért versenyeznek a sportolók; a vb-ezüstérmes női páros már a tokiói részvételért válogatózik, míg C–1 1000 méteren a pótkvalifikációs viadalon indulás a tét.

Kajak-kenu: Bodonyi András számára csak a cél ugyanaz

Noha nem tervezett változtatást, új edzővel, új társakkal és új hazai bázison készül a kenus Bodonyi András, aki már a kvótaszerzésre összpontosít.

Kajak-kenu: Bodonyi András kétszer is győzött C–1-ben 1000 méteren

A vízen és a parton is megérte megvizsgálni, hol tartanak a férfikenusok, Bodonyi András a C–1 1000 méter mindkét tesztfutamában visszaverte a kihívók támadását.

Kajak-kenu: Nem maradok vetélytárs nélkül – Bodonyi

A tiszaújvárosi kajakosoknál és Miskolcon megtalálta a lelki békéjét a kenus, aki Kiss Tamás visszavonulásával a C–1 1000 méter első számú hazai várományosa.

Elismerés: ismét Kozák Danuta az év női kajakosa

A portugáliai világbajnokságon háromszoros aranyérmes Kozák Danutát választotta az év legjobb női gyorsasági kajakosának a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ).

Kajak-kenu vb: három magyar arany, Kozák egyesben és párosban is világbajnok

A kajakosok között Kozák Danuta 500 méter egyesben aranyérmet szerzett a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokság szombati döntőjében. Férfi K–2 200 méteren a Balaska Márk, Birkás Balázs páros is aranyérmet ünnepelhetett, majd a kajak kettes 500 méteres számában Kárász Anna a nem sokkal korábban még egyesben diadalmaskodó Kozák Danutával az oldalán lett világbajnok. Bodonyi András férfi kenu 1000 méteren a hetedik lett, míg Kopasz Bálint kajak 1000 méteren negyedikként ért célba. Női kenu 200 méteren Balla Virág az 5. lett, míg női K–2-ben Hagymási Réka és Szabó Ágnes negyedikként ért célba 200 méteren.

Kajak-kenu vb: mindhárom magyar versenyző döntőbe jutott

A kenusoknál Balla Virág 200 méteren, Bodonyi András pedig 1000-en, míg a kajakosoknál Kopasz Bálint ugyancsak 1000-en biztossá tette helyét a később sorra kerülő döntőben a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokságon. A szombat délelőtti középfutamos programban magyar részről ez a három versenyző volt érdekelt.

Kajak-kenu: Bodonyi nyert kenu egyes ezer méteren

Bodonyi András legyőzte Kiss Tamást a szolnoki pótválogatón, így a kenu egyes 1000 méteres olimpiai számban várhatóan ő indulhat majd az augusztusi kajak-kenu világbajnokságon.

Kajak-kenu: Douchev-Janics és Lucz is döntős 200 méteren

A riói indulási jogért harcoló Douchev-Janics Natasa és Lucz Dóra is sikerrel vette a péntek délutáni középfutamot K-1 200 méteren a duisburgi kajak-kenu világkupán, amely ebben a számban az olimpiai válogató második fordulóját jelenti a magyar indulók számára, azaz mindketten ott lesznek a szombati döntőben.

Kajak-kenu: Csipes visszatért és legyőzte Kozákot Szolnokon

Tavalyi eltiltását követően győzelemmel tért vissza kajak egyes 500 méteren Csipes Tamara. A BHSE világbajnoka szombaton, az idénynyitó szolnoki tájékoztató versenyen legyőzte a szám olimpiai bajnoki címvédőjét, Kozák Danutát.

Kajak-kenu: még párostárs is lehet Vajda új edzőpartnere

Új edzőpartnert talált magának olimpiai bajnok kenusunk, Vajda Attila, aki a Diósgyőri Kajak-kenu Club fiatal versenyzőjével, Bodonyi Andrással készül a következő szezonra. Az ifjúsági világbajnok Bodonyi klubot nem váltott, ám albérletet fizet Szegeden, és ő is Vécsi Viktor csoportjával együtt edz.