Autósport: F3-as futamot nyert az amputált lábú pilóta

Az akkor 17 esztendős autóversenyző, Billy Monger két éve egy brit F4-es versenyen szenvedett súlyos balesetet, amely miatt mindkét lábszárát amputálni kellett. A pilóta a balesete után visszatért az együlésesek világába és több mint két év után az elmúlt hétvégén ismét futamot nyert: az esős időben rendezett Pau-i Nagydíjon győzött Franciaországban.

Autósport: üzent a világnak az amputált lábú pilóta

Nagyjából egy héttel ezelőtt ébredt fel a kómából Billy Monger. A 17 éves brit autóversenyző egy F4-es versenyen szenvedett hatalmas balesetet, amely után térd alatt amputálni kellett mindkét lábát. A pilóta állapota javul, és ő maga is beszámolt a vele történtekről.

Autósport: felébredt a kómából az amputált lábú pilóta

Felébredt a kómából és máris a versenyzésre gondol Billy Monger, a fiatal F4-s versenyző, akinek mindkét lábát amputálni kellett a múlt héten elszenvedett hatalmas balesete következtében.

Autósport: amputálták a hétvégén karambolozó 17 éves pilóta lábait

Noha a helyszínen sokan a legrosszabbtól tartottak a hétvégén a Donington Parkban rendezett brit F4-es futamon történt baleset felvételeit látva, a tragikus végkifejlet szerencsére elmaradt, ám három nappal a baleset után kiderült, a 17 éves Billy Monger mindkét lábszárát amputálni kellett.

Videó: sokkoló baleset a brit F4-es futamon – belső kamerás felvétel

Lábsérülésekkel kórházba kellett szállítani Billy Mongert a leicestershire-i Donnington Parkban megrendezett brit F4-es versenyről, miután belerohant egy másik autóba.


Kézilabda Eb: Tudta-e?