Úszás: A sötétben tapogatózunk, nem tudjuk, ki milyen formában van – Sós

Kaposvár ad otthont keddtől szombatig a magyar bajnokságnak: a versenyt az olimpiai időbeosztáshoz igazodva rendezik meg.

Úszás: Maci Laci, jövök! – Bernek Péter

Három hét magaslaton: Bernek Péter és Bohus Richárd kedden érkezett haza Sierra Nevadából.

Froclik, szurkapiszkák, de az álompár szemében ott a szerelem

Hiába éltek mindketten az uszodák világában szinte egymás mellett, éveken keresztül majdhogynem csak egy „szia” hangzott el minden találkozásuknál, aztán 2017 szeptemberében felgyorsultak az események: egymásra talált Bernek Péter és Mutina Ágnes. Hogy kapcsolatuk komoly, hamar kiderült, az eljegyzést esküvő követte, most pedig immár a babaszoba is készül közös fóti otthonukban – ott látogattuk meg a szerelmeseket.

SUP, evezés, utazás – így nyaralnak úszóink – KÉPEK

Izland, Ausztria, Olaszország, Szlovénia – pihenőidejüket töltik úszóink, mindannyian az öreg kontinensen.

Úszás: a gyors kiesett a pikszisből Bernek Péternél

Gyermeket vár Mutina Ágnes, a korábbi Európa-bajnok úszó, férje, Bernek Péter ennek tudatában kifejezetten motiváltan készül az olimpiára.

Úszás: gyermeket várnak Mutina Ágnesék – fotó

A rövid pályás Európa- és világbajnok Bernek Péter, valamint szintén Európa-bajnok úszó felesége, Mutina Ágnes bejelentette, hogy decemberre várják az első gyermeküket.

Úszás: „Peti teljesen nyugodtan készült az esküvőre, ami kicsit idegesített is”

Bernek Péter a nyugalom mintaszobra, ami feleségét, Mutina Ágnest néha azért idegesíti. Ez történt az esküvőjük előtt is, amikor a vőlegény a menyasszony elmondása szerint úgy készült a nagy napra, mintha csak egy étterembe mennének ebédelni. Miközben válaszoltak a villámkérdéseinkre, többek között az is kiderült, hogy ki otthon a főnök, ki a lustább, ha takarításról van szó, s ki fogyasztja az áramot a hűtő indokolatlan nyitogatásával. 

Úszás: Bernekék több mint félmillió forintot gyűjtöttek a Centrumkórháznak

Lezárult a válogatott úszók jótékonysági projektje: Bernek Péterék ereklyéik licitre bocsátásából 573 ezer forintot gyűjtöttek a Dél-pesti Centrumkórház Hematológiai és Infektológiai Intézetének. Terveik szerint pedig újabb árverések jönnek, szintén a koronavírus-járvány elleni küzdelem támogatására.

Úszás: Bohus Richárd is pozitív lett, Bernek állásfoglalást kér

Pozitív lett a koronavírustesztje Bohus Richárdnak is. A világbajnoki bronzérmes úszó a múlt héten furcsaságokat észlelt, s bár csodálkozott ezeken, gondolt a fertőzésre is, de hogy valóban elkapta a vírust, azt csak a második teszt igazolta.

Úszás: Kozma Dominik tesztje is pozitív – és ezzel még koránt sincs vége

Kozma Dominik közösségi oldalán osztotta meg, hogy Kapás Boglárkához hasonlóan pozitív lett a második koronavírustesztje. Úgy tudjuk, hogy 16 válogatott úszó esetében lett pozitív a második teszt, de mivel többeknek kétes eredményt hozott a vizsgálat, jön a harmadik mintavétel. Később Horváth Dávid és Bohus Richárd is elismerte, pozitív tesztet adtak, miközben a magyar szövetség kilenc esetről számolt be. 

Koronavírus: jótékonysági árverésbe fogtak olimpikon úszóink

Bernek Péter és Mutina Ágnes kezdeményezéséhez tizennyolc úszó csatlakozott eddig. A cél, hogy mindennap egy-egy relikviát licitre bocsájtva minél több pénzt gyűjtsenek össze az egészségügyi dolgozók számára. A tárgyak között Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Kapás Boglárka vagy Cseh László ereklyéire lehet majd ajánlatot tenni.

Úszás: Bernek Péter újra egészséges, Tokióban vegyesen és háton is alkotna

Remek hétvégét zárt Belgiumban Bernek Péter, a BVSC rövid pályás világ- és Európa-bajnok úszója. A 27 éves sportoló összesen hat érmet, köztük két aranyat szerzett a Charleroi-ban tartott Championnats Speedo–FFBN Open nevű versenyen.

Úszás: az ob után megműtötték Bernek Pétert

Orrkagylóműtéten esett át Bernek Péter, a BVSC 27 éves úszója.

Úszás, ISL: Hosszú Katinkáék nem lesznek ott a döntőben

Hosszú Katinka csapata, az Iron a harmadik helyen végzett a Nemzetközi Úszóliga (ISL) londoni állomásán, így eldőlt, hogy nem lesz ott a sorozat Las Vegas-i fináléjában.

Összeházasodott Mutina Ágnes és Bernek Péter – KÉPEK

Tavaly eljegyezték egymást, augusztusban meg összeházasodtak: úszótársaival ünnepelt Mutina Ágnes és Bernek Péter a nagy napon.

Vizes vb: a „beugró” Bernek az 5. helyen zárt 400 vegyesen

Az egy visszalépés miatt döntőbe jutó Bernek Péter az ötödik helyen végzett 400 méter vegyesen a kvangdzsui vizes világbajnokság úszóversenyeinek záró napján. A 27 éves magyar versenyző 4:13.83 perces idővel ért célba.   

Hosszú feltette az i-re a pontot – ismét világbajnok, öt aranyéremmel zártunk

Vasárnap, magyar idő szerint kora délután befejeződött a dél-koreai Kvangdzsuban a vizes-vb. A hátralévő úszódöntőkben három magyar versenyzőért szoríthattunk. Hosszú Katinka a kilencedik nagymedencés vb-aranyáért szállt vízbe 400 vegyesen és nagy fölénnyel győzött. Ugyanabban a számban Jakabos Zsuzsanna a 7. lett, míg 400 férfi vegyesen Bernek Péter 5. helyen végzett. A magyar küldöttség öt aranyéremmel fejezte be a vizes világbajnokságot.

Vizes vb: Hosszú Katinka óriási fölénnyel döntős 400 vegyesen

Hosszú Katinka a legjobb, Jakabos Zsuzsanna a nyolcadik idővel, Bernek Péter pedig egy visszalépésnek köszönhetően jutott döntőbe 400 méter vegyesen a kvangdzsui vizes vb utolsó napján.

Vizes vb: Cseh László a legjobb idővel jutott tovább 200 vegyesen

A dél-koreai Kvangdzsuban zajló vizes világbajnokságon úszóversenyén Cseh László a legjobb idővel került a 16 közé férfi 200 vegyesen, Bernek Péter ugyanitt a 31. lett.