Olimpia: hogyan kezelik a sportolók az álmaikat?

Nagyanyáink megfejtettek minden éjjeli látomást, tudták, mi jelent jót és rosszat, mi magunk is foglalkozunk néha ezekkel a képzelgésekkel, de vajon a sportolók hogyan kezelik a víziókat? 

Torna: Berki Krisztián megkezdte a munkát a szövetség sportigazgatójaként

A hazai tornászok számára a Tornacsarnokban hétvégén sorra kerülő szerenkénti országos bajnokság lesz a legfőbb felkészülési állomás az áprilisi, bázeli Európa-bajnokságra – számolt be róla az MTI.

A borsó meg a héja – Berki Krisztián és Kovács István kivételes sikertörténete

Berki Krisztián és Kovács István – másként: mint a borsó meg a héja. Hogy nagy találkozás az övék, kétségtelen, miként az is, hogy az, hogy értették, beszélték egymás nyelvét, nagyban hozzájárult a kivételes sikertörténethez. De az alapot mindehhez az adta, hogy mindketten a munkában hittek. És persze egymásban – a végsőkig.

Gymnastics: I think I can leave with my head help up high – Krisztián Berki

Along with an Olympic gold from London, three World champion and six European champion titles mark his successful career – the 35-year-old Hungarian legend of pommel horse wanted to say goodbye to the sport and the audience at a competition, but unfortunately, he couldn't: Krisztián Berki announced his retirement at a press conference on Thursday.

Videó: amikor Berki Krisztián olimpiai aranyérmet nyert Londonban

„Magyar a lovasúr: Berki Krisztián a lólengés olimpiai bajnoka, egyben London harmadik magyar olimpiai aranyérmese Szilágyi Áron és Gyurta Dániel után” – írtuk 2012-ben, amikor Berki Krisztián hihetetlenül szoros verseny után olimpiai bajnoki címet ünnepelhetett Londonban a brit Louis Smith-t megelőzve.

Torna: Azt hiszem, emelt fővel távozhatok – Berki Krisztián

A londoni olimpiai bajnoki cím mellett három világbajnoki és hat Európa-bajnoki arany fémjelzi pályafutását – a lólengés 35 éves magyar klasszisa versenyen szeretett volna elbúcsúzni a tornától és a közönségtől, ám ez nem adatott meg a számára: Berki Krisztián csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be visszavonulását.

Torna: Berki Krisztián bejelentette visszavonulását

Online sajtótájékoztatón jelentette be a visszavonulását Berki Krisztián: a lólengés klasszisa olimpiai bajnokként, háromszoros világbajnokként és hatszoros Európa-bajnokként fejezi be a pályafutását. Berki edzője mindvégig Kovács István volt.

Torna: Berki Krisztián vállától is függ a búcsú

Ha a jelenleg fájdalommentes válla engedi, mindenképpen versenyen szeretne búcsúzni a lólengés londoni olimpiai bajnoka.

Ahogy mi megéltük: hogyan dobj fel egy Újpest–Vidit? Olimpiai arannyal!

Sorozatunkban személyes élmények alapján elevenítünk fel egy-egy emlékezetes mérkőzést, eseményt. A 32. részben Kocsmár-Tóth István idézi fel azt a délutánt, amikor Berki Krisztián Londonban olimpiai bajnok lett. 

Videó: sportolókkal indult új kihívás az összefogásért

A Fúzió Hallgatói Közösség új kezdeményezést indított, melynek lényege, hogy sportolók hívják fel a figyelmet, mennyire nagy szükség van a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben is a fegyelmezett hozzáállásra.

Torna: versenyen szeretne búcsúzni Berki Krisztián

Versenyen szeretne elbúcsúzni az olimpiai bajnok Berki Krisztián, ám ha a május végi Európa-bajnokságra nem tud felkészülni, nem küzd tovább, és elköszön a tornateremtől.

Torna: új kapitány, Berki edzője irányítja a férfiválogatottat

Új szövetségi kapitány a férfiválogatott élén: Berki Krisztián edzője, Kovács István irányításával mozdulhat el a mélypontról a szakág.

Torna: „Berki világversenyes éremmel szeretne búcsúzni”

Magyar Zoltán, a Magyar Tornaszövetség (MATSZ) elnöke szerint bár a jövő nyári olimpián biztosan nem lesz ott, világversenyen szerzett éremmel szeretne búcsúzni a nagyközönségtől Berki Krisztián.

Képek: mézeskalácsot sütöttek az olimpiai és világbajnokok

Ismét óriási mézeskalácsszív-sütési akcióval startolt az Ökumenikus Segélyszervezet karácsonyi adománygyűjtése. Olimpiai és világbajnok sportolók sora segített elkészíteni az adományvonal hívószámát jelképező első 1353 darab mézeskalácsszívet.

Torna: Berki Krisztián vállát hétfőn ismét megműtik

Újabb műtét vár a lólengésben olimpiai bajnoki Berki Krisztiánra.

Torna-vb: Berki úgy érzi, kívülről is tud segíteni – még nem gondolkodik a jövőn

Berki Krisztián örül, hogy sérülése ellenére is kiutazott a stuttgarti torna-világbajnokságra, a Nemzeti Sportnak elmondta, úgy érzi, jelenlétével is a társak segítségére tud lenni.

Berki Krisztián: Nem tudom még kimondani, hogy vége…

Berki Krisztián nem a lovon, hanem csak a szer mellett. Mint arról beszámoltunk, olimpiai bajnok tornászunk válla újból megroppant, így kihagyja a stuttgarti világbajnokságot, és könnyen lehet, hogy az újabb műtét pályafutása befejezését jelenti.

Torna: Itt a vége? Berki Krisztián nem indul a világbajnokságon!

Csütörtökön karkörzés közben megroppant Berki Krisztián válla, így kénytelen volt a torna-világbajnokságtól való távolmaradás mellett dönteni.   

Torna-vb: Berki Krisztián edzője szerint csoda kell a kvótához

Berki Krisztián két és fél éves kihagyás után a jövő héten kezdődő világbajnokságon tér vissza, ott szeretné megszerezni lólengésben az olimpiai kvótát. A tornász edzője, Kovács István bízik tanítványában, de vannak kétségei.

Berki Krisztián: Túl régóta vagyok a tornateremben, hogy feladjam

Nem indul a szombathelyi világkupaversenyen Berki Krisztián, a lólengés olimpiai bajnoka, ám az októberi világbajnokságról nem mondott le.