Videó: amikor Bene bődületes erővel lőtt a léc alá a „jugók” ellen

Kis gól is gól – mondhatjuk Könyves Norbert vasárnapi, Szerbia ellen szerzett győztes gólja kapcsán. Aztán volt olyanra is példa, méghozzá 1967-ben, hogy igazi bombagóllal nyertünk 1:0-ra a jogelőd Jugoszlávia ellen.

NB II: Schindler Szabolcs a Vasas új edzője – hivatalos

Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport korábbi értesülései, a 45 éves Schindler Szabolcs lett a labdarúgó NB II-ben a feljutásra ácsingózó Vasas FC új vezetőedzője. A Békéscsabáról távozó tréner a 6. forduló után menesztett ifjabb Bene Ferenc utódja lett a klubnál.

NB II: A játék a DVSC ellen is akadozott – Feczesin Róbert

A Vasas 1–1-es döntetlent játszott a DVSC elleni rangadón a labdarúgó NB II 7. fordulójában. Az angyalföldiek sűrű héten vannak túl, hiszen szerdán 3–1-re kikaptak a Budaörstől, ezért utána menesztették vezetőedzőjüket, Bene Ferencet. Minderről a sérülése után visszatérő Feczesin Róberttel beszélgetett az NSO Tv, valamint Balajti Ádám véleményét is megkérdeztük a kialakult helyzetről. 

NB II: Nyolc hónap munkája veszett kárba – Bene Ferenc

Bene Ferenc, az NB II-es Vasas menesztett vezetőedzője bátran néz tükörbe, de minden önkritika mellett az utolsó két meccsen mutatott játékért sportszakmailag nem érzi magát felelősnek.

NB II: A hozzáállás méltatlan volt ehhez a klubhoz – Nagy Miklós

Nagy Miklós, a Vasas FC sportigazgatója lapunknak elmondta, az edzőváltás következményei a játékosokat ugyancsak sújtják, és reagált arra is, hogy Kuttor Attila lesz-e az új vezetőedző.  

NB II: a Vasas menesztette Bene Ferencet – hivatalos

A labdarúgó NB II-ben szereplő Vasas FC a hivatalos honlapján jelentette be, hogy menesztette Bene Ferenc vezetőedzőt.

Nem mindegy: a politika demonstrálni akar a sporttal vagy csak ráakaszkodik

Harmincéves a Rubicon történelmi magazin, amelynek tudományos alapon nyugvó, ám az aktuális olvasói érdeklődésre nyitott szellemisége, a sportot a kultúrtörténet részeként kezelő munkássága elválaszthatatlan az alapító-főszerkesztő, Rácz Árpád személyétől.

NB I: Boér Gábor az elmúlt 10 év legifjabb vezetőedzői között

Boér Gábor az elmúlt tíz évet tekintve – Bene Ferenc, Mihalecz István és Marko Nikolics mellett – a legifjabb szakvezetők közé tartozik az élvonalban.

Videó: amikor a magyar aranylabdás gólt lőtt Pelééknek Brazíliában

Éledezik a sportvilág a koronavírus-járvány után, de rendületlenül folytatjuk a videós múltidéző sorozatunkat. Ezúttal 1968. november 6-ig ugrunk vissza az időben, amikor az 1958-as, azaz első világbajnoki címének 10. évfordulóját ünnepelte a brazil válogatott a világ legjobbjai elleni gálamérkőzéssel.

Vasas: Mindenkit leforrázott a határozat – Bene Ferenc

Az angyalföldiek csalódottan vették tudomásul az MLSZ döntését, Bene Ferenc vezetőedző ugyanakkor már a következő idény csapatának kialakítására törekszik.

Albert egy nagy lakásért sem hagyta ott a Fradit, Bene nem szökött el az Ajaxért

Ember tervez, Isten végez – legalábbis ezzel vigasztaljuk magunkat és egymást, ha szokás szerint kudarcot vallunk. Igaz ez a labdarúgás világának egyik legérdekesebb szegmensére, az átigazolásokra is. Feleség, szülő, részegség, szolárium, luxuskocsi, emberrablás, halálos fenyegetés, kapzsi ügynök, bruttósítás, elromlott faxgép, veszkócsizma, az Úr szava, egy izlandi vulkán, anya-lánya szex, másnaposság, néhány lyukas fog, HIV-es pletyka, irigy elvtárs, a brazil kormány, letartóztatás, pénzfeldobás, kutyaugatás, tűzoltóautó és Sharon Stone miatt is maradt már el átigazolás. SOROZATUNK A MEGHIÚSULT ÁTIGAZOLÁSOKKAL FOGLALKOZIK.

NB II: a Kubala Akadémia két fiatalja is a Vasasnál

A 2003-ban született Farkas Botond és a 2002-es Kapornai Bertalan is a Vasas első keretével kezdi meg a felkészülést a labdarúgó NB II tavaszi szezonjára – számolt be a piros-kékek hivatalos honlapja. Az angyalföldi gárda január 3-án, pénteken kezdi meg a munkát.

Vasas: Óriási megtiszteltetés itt vezetőedzőnek lenni – Bene Ferenc

Várja a felkészülés pénteki kezdetét a labdarúgó NB II-ben szereplő Vasas új vezetőedzője, Bene Ferenc, aki vallja: hosszú távon mindenki azt kapja, amit megérdemel.

Hetvenöt esztendővel ezelőtt született Bene Ferenc

Klubjában és az olimpiai csapatban is képes volt hat-hat gólra. A robbanékony, hihetetlenül gólérzékeny csatár, aki mindenféle sztárallűr nélkül élt. Bene Ferenc december 17-én lenne 75 éves.

„Jött, ment, ennyi… Nincs nekem gondom magammal”

Hatalmas tehetségnek indult, sokan miatta jártak a második vonalbeli Volán futballmeccseire. A szépreményű csatár az Újpestben folytatta, de annak ellenére, hogy válogatott lett, pályája torzó maradt, később kábítószerhez nyúlt. Bácsi Sándor 50 éves.

Tizenkilenc évesen olimpiai bajnok volt, de az Újpestbe nehezen fért be

Volt úgy, hogy az Újpesti Dózsából 13 játékos is tagja volt a futballválogatott keretének, pedig egyszerre csak 11-en lehetnek a pályán. Még annak is nehéz volt beférni a csapatba, aki szinte olimpiai bajnokként kezdte a pályafutását. Nagy László október 21-én ünnepli a 70. születésnapját.

U19: 9 éve a Besiktas játékosa a magyar válogatott tehetsége

A magyar U19-es labdarúgó-válogatott Győrben 2–0-s vereséget szenvedett Európa-bajnoki selejtezőn Horvátországtól. A találkozó után Bene Ferenc szövetségi edzővel, Ásványi Balázs kapussal és a Törökországban született, a Besiktasban pallérozódó Kalafat Álmossal beszélgetett az NSO Tv stábja.

Az örökké újpesti Zámbó Sándor és a grund törvénye

A grund nevelte, remek spíler lett, aki mindig kereste a lehetőséget, hogy jobb legyen. Egész pályafutása során az Újpest futballistája volt. Zámbó Sándor október 10-én töltötte be 75. életévét. Az ünnep apropóján adott igencsak rendhagyó interjút a Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletének, szokatlanul kemény kérdésekre is szokatlanul egyenesen válaszolva.