Női kosár NB I: „Kicsit olyanok voltunk, mint az egri vár hős védői”

Az TFSE-MTK remek első negyedbeli teljesítményének nagyban köszönhetően 78–63-ra legyőzte idegenben az ELTE BEAC Újbudát a női kosárlabda NB I-ben, a házigazdát edző Balogh Judit csapatát az egri vár hős védőihez hasonlította.

NB I: Pakson havi másfél millió forint a fizetési csúcs

A labdarúgó NB I-ben nyolc forduló után a 10. helyet foglalja el a Paks, amely az előző idényben ötödikként végzett. A klub az idén egyelőre távol áll a múltkori eredmény megismétlésétől, főleg mivel a 4. forduló óta nyeretlen Csertői Aurél csapata. Igaz, a legutóbbi játéknapon éppen a címvédő Bp. Honvéd ellen sikerült 2–2-re végeznie a Paksnak, vagyis a mezőny egyetlen olyan együttesének, amely csak magyar játékosokat foglalkoztat. Ezzel kapcsolatban járt a Digi Sport stúdiójában Balogh Judit, a paksiak ügyvezetője, aki az átigazolási stratégia mellett sok egyébről is fellibbentette a fátylat a zöld-fehér klub kapcsán.

Európai kupasiker magyar világklasszissal

Rangos európai klubtrófeát kétszer nyert magyar kosárcsapat: előbb 1983-ban a BSE (amely négy esztendővel korábban már eljutott a BEK-döntőig), majd miután a nyolcvanas években a városmajoriak még kétszer finálét játszhattak, 1998-ban – másodikként, egyben máig utoljára – a GYSEV-Ringa, szintén a második legrangosabb női sorozatnak számító Ronchetti-kupában. A soproniak történelmi sikerének legfőbb záloga egy világklasszis, Balogh Judit volt: a többi vetélytárshoz hasonlóan az Elitzur Ramla és az Aix-en-Provence sem tudta tartani Bubut.