Női kézilabda: Továbbra sem értek a nőkhöz – Elek Gábor a Győr legyőzése után

A FTC Rail-Cargo Hungária hatalmas lépést tett a bajnoki cím felé, miután 31–22-re legyőzte a Győri Audi ETO KC-t a magyar élvonal 23. fordulójában. A találkozó után a ferencvárosiak hihetetlen győzelemről, míg a győriek megérdemelt vereségről beszéltek.

Női kézi NB I: Nem számolgatunk, nyerni szeretnénk – Bíró Blanka

Ha a női kézilabda-bajnokság rangadóját megnyeri a Győr, szinte biztosan aranyérmes lesz – persze ehhez lesz néhány szava a Ferencvárosnak is. A kapusokon, Bíró Blankán és Amandine Leynaud-n is sok múlik, ugyanazokat a kérdéseket tettük fel nekik.

Női kézi: Minden rajtunk múlik a következő napokban – Bíró Blanka

A női kézilabda-válogatottal a nyári olimpiára és a decemberi világbajnokságra is kijutó FTC-kapus, Bíró Blanka szerint maguk lehetnek a legnagyobb ellenségeik a következő napok erőltetett bajnoki menetében.

Női kézi olimpiai sel.: Óriási a buli az öltözőben! – Szöllősi-Zácsik Szandra

A magyar női kézilabda-válogatott elképesztő játékkal, 31–23-ra legyőzte a szerbeket a győri olimpiai selejtezőn. A mérkőzés után Bíró Blanka könnyekkel a szemében nyilatkozott, Szöllősi-Zácsik Szandra óriási öltözői buliról számolt be. 

Női kézi: Elek Gábor is csatlakozott a válogatotthoz

Mindenki a fedélzeten van az olimpiai selejtező előtt álló magyar női kézilabda-válogatottnál, ugyanis Elek Gábor is megérkezett Győrbe. Mint ismert, a szövetségi kapitány koronavírustesztje pozitív lett az elmúlt héten, és kérdéses volt, hogy egyáltalán csatlakozhat-e a csapathoz. 

MKSZ: a nőknél Bíró Blanka, a férfiaknál Bánhidi Bence az év játékosa

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) Elnöksége megválasztotta a 2020-as esztendő legjobb kézilabdázóit – a nőknél Bíró Blanka, a férfiaknál pedig Bánhidi Bence lett az év játékosa Magyarországon.

Kézi: A Barca, Milan, Fradi hármasnak már kiskoromban is szurkoltam – Bíró Blanka

Jól ismerjük mint sportolót, mint az FTC-Rail Cargo Hungaria vagy a női kézilabda-válogatott kapusát. Bíró Blanka most egy kicsit a sporton túli életéről is mesélt nekünk, többek közt a gyerekkoráról, a traktorvezetésről, a mérkőzések utáni lelkizésről, illetve arról is, hogy szintén élsportoló párjával, Böde Dániellel mennyire nehéz felosztani az idejüket. Ha még többet szeretne megtudni Bíró Blankáról, akkor keresse a Nemzeti Sport pénteki számát.

Női kézi Eb: Mit lehetne tanulni a norvégoktól? A fegyelmezettséget – Bíró

Nem volt kérdés a norvégok győzelme a magyar női kézilabda-válogatott ellen a dániai Európa-bajnokság középdöntőjének záró napján. A 32–21-es vereség után Bíró Blanka és Klujber Katrin beszélt a mérkőzésről és az Eb tanulságairól. 

Női kézi Eb: Bosszantó, hogy egy ilyen esélyt kiadtunk a kezünkből – Bíró Blanka

Hiába a jó első félidő, a magyar női kézilabda-válogatott 28–24-es vereséget szenvedett a hollandoktól a dániai Európa-bajnokság csoportkörének záró napján. A mérkőzés után – amely arról is döntött, hogy nulla pontot visz a csapat a középdöntőbe –, Bíró Blanka és Kovacsics Anikó értékelt. 

Női kézi: Mindenkinek szíve joga eldönteni, hol folytatja – Bíró Blanka

Bíró Blanka jól érzi magát az FTC-Rail Cargo Hungaria együttesénél, a válogatott kapus a héten újabb, két évre szóló szerződést írt alá a klubbal, amellyel szeretne még szebb eredményeket elérni.

Női kézi: hosszabbított a Fradi a válogatott kulcsemberrel

A Ferencváros női kézilabdacsapata hétfőn két válogatott játékos, Háfra Noémi és Schatzl Nadine távozását jelentette be – a nyártól Győrben folytatják –, kedden pedig egy szerződéshosszabbítást: a szintén válogatott Bíró Blanka 2022 nyaráig kötelezte el magát.

Női kézi BL: Ebben a meccsben több volt – Bíró Blanka

Bíró Blanka, a Ferencváros kapusa csalódott, mert az adódó lehetőségeket mindig meg akarja ragadni, márpedig a Rosztov ellen lehetett volna jobb eredményt is elérni a női kézilabda Bajnokok Ligája nyitányán.

Paks: Bíró Blanka is gratulált Bödének a bennmaradáshoz

Bíró Blanka sokatmondó szívecskés képet posztolt Instagram-oldalán: a Ferencváros női kézilabdacsapatának kapusa Böde Dánielnek, a paksi labdarúgócsapat közönségkedvencének gratulált az NB I-ben maradáshoz. Bíró Blanka az utóbbi időben rendre feltűnt a Paks meccsein, ám ez az első hivatalos jel, hogy egy újabb sztárpár alakult.

Női kézi: A legrosszabb a bizonytalanság, hogy mikor kezdhetjük újra – Bíró Blanka

A megsokasodó vereségekről, a hiányzó elemekről is beszélt Bíró Blanka, Ferencváros kapusa, aki nehezen viseli a bizonytalanságot, és korábbi mérkőzésekkel nosztalgiázik.