Rp. gyorskorcsolya: Liu Shaoang „másnaposan” nyert, testvére „feltámadt”

Hazaérkeztek a dordrechti világbajnokságról az ismét történelmet író rövid pályás gyorskorcsolyázóink. Az 500 méteren és az összetettben is aranyérmes Liu Shaoang és az 1000 méteren diadalmaskodó Liu Shaolin Sándor mellett a versenyt itthonról végigizguló Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke, valamint Bánhidi Ákos, a válogatott edző-menedzsere vett részt a kedden tartott rendhagyó sajtótájékoztatón, amelyen az NSO Tv is részt vett. 

Rp. gyorskori: Liu Shaoang világbajnok 500 méteren!

A magyar short track második vb-címe született meg szombaton Dordrechtben: Liu Shaoang 500 méteren győzött!

Rp. gyorskorcsolya: Bánhidi Ákos nem foglalkozik az eredménykényszerrel

Nem foglalkozik az eredménykényszerrel a Bánhidi Ákos, a rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott edzője, mert tiszta a lelkiismerete: mindent beleadtak a világbajnoki felkészülésbe.

Rp. gyorskori-vb: a női váltónk is ott lehet Hollandiában

A márciusi dordrechti világbajnokság mezőnye a rajt előtt folyamatosan változik: a versenyen indulhat a női váltónk is. 

Rp. gyorskori: Jászapáti Petra koronavírusos, kihagyja az Eb-t

Szerdán és csütörtökön a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott edzői tesztelték a versenyzők formáját és állapotát, az eredmények összesítése után pedig kihirdették a január 22. és 24. gdanski Európa-bajnokságra utazó csapatot.

Rp. gyorskorcsolya: nem utazik Hollandiába a válogatott

Folyamatosan betegségek tizedelik a short track csapatot, így kedden eldőlt: a magyar válogatott nem utazik december elején a heerenveeni tesztversenyre.

Rp. gyorskorcsolya: Hollandiába utazhat novemberben a válogatott

Noha versenyek nincsenek az idei nemzetközi naptárban már, továbbra sem lazít a gyeplőn a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott két edzője, Csang Csing Lina és Bánhidi Ákos, mi több, ezen a héten amolyan edzőtábor jellegű etapot iktatott a felkészülésbe a két szakember, ami annyit jelent, hogy keddtől péntekig napi két jeges edzés, mellette pedig szárazföldi gyakorlás is szerepel a programban.

Videó: „Egy óra alatt 6000 halálos fenyegetést kaptunk”

A Csisztu Sport Cast legutóbbi epizódjában a #thankscoach-mozgalom volt a középpontban, ezért Csisztu Zsuzsa három edzővel, Bánhidi Ákossal (rövid pályás gyorskorcsolya), Károlyi Andreával (3x3-as kosárlabda) és Märcz Tamással (vízilabda) beszélgetett.

Rp. gyorskori: Nem fér bele a kétség, a hosszabb pihenő – Bánhidi Ákos

Nem lazítanak a gyeplőn: az edző-menedzser, Bánhidi Ákos szerint a short track válogatott az ilyenkor megszokottnál is egy fokozattal feljebb kapcsolt. Liu Shaolin Sándor és Jászapáti Petra eközben a pályakerékpáros ob-n is megméretteti magát.

Rp. gyorskori: Újra olimpiát akarok nyerni – Liu Shaolin Sándor

Újra a pályán: ugyan még csak hokikorcsolyát húztak a short track csapat tagjai, de végre ismét jégen gyakorolnak legjobbjaink.

Rp. gyorskori: Liuék a korcsolya helyett hokicipőt húztak

A felkészülési időszakban is gyakran ragadnak ütőt rövid pályás gyorskorcsolyázóink: a bandy remek kiegészítő sport.

Rövid pályás gyorskorcsolya: mégis lesz világbajnokság?

A Nemzetközi Korcsolyázószövetség (ISU) néhány nappal ezelőtt közleményben jelentette be, hogy március 13. és 15. között Szöulban biztosan nem lesz világbajnokság, ám azt a kérdést nyitva hagyta, vajon véglegesen törölte-e a 2019–2020-as idény versenynaptárából a vb-t.

Rp. gyorskori Eb: Nem kő-papír-ollóval döntjük el, ki nyerjen – Liu Shaolin

Az 1500 méteres távon Liu Shaoang rendkívül okos futással megnyerte az A-döntőt a debreceni Európa-bajnokságon, míg bátyja, Shaolin a finisben bukott, és hetedik lett. 500 méteren kettős magyar siker született, Liu Shaolin Sándor arany-, Liu Shaoang pedig ezüstérmet nyert. Az érmesek mellett a női váltó tagjával, Jászapáti Petrával és Bánhidi Ákos edzővel beszélgetett az NSO Tv stábja.

Rövid pályás gyorskorcsolya Eb: túl a minimumon

Frontembereink tartják magukat, éremesélyeink élnek, Krueger John-Henry bemutatkozott, és még Csang Csing Lina is ott van a válogatott mellett  – a debreceni rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság pénteki versenynapjáról jelentjük.

Rp. gyorskori Eb: „Nem érezzük annyira a nyomást, mert megszoktuk”

Bánhidi Ákos szerint a nehézségekkel teli hónapok után is a sikersorozat folytatása a célja a magyar csapatnak a pénteken kezdődő debreceni rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon.

Rp. gyorskorcsolya Eb: a Liu és a Krueger testvérek is csapattagok

A Liu testvérek – Shaolin Sándor és Shaoang –, illetve a Krueger fivérek – Cole és John-Henry – is tagjai a jövő péntektől vasárnapi tartó debreceni rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságra utazó magyar válogatottnak.

Rp. gyorskorcsolya: Liu Shaoang 2022-ig szeretne vb-t nyerni

Mindössze hat hét pihenő után májustól már újra keményen edzenek a magyar rövid pályás gyorskorcsolyázók, akik közül az olimpiai és Európa-bajnok Liu Shaoang egyik fő célja, hogy megszerezze a kollekciójából még hiányzó világbajnoki aranyérmet.

Rp. gyorskorcsolya-vb: Bánhidi szerint piszkosul kellett a végén nyert érem

Bánhidi Ákos csapatmenedzser szerint „piszkosul kellett” a férfi váltó által megszerzett bronzérem a rövid pályás gyorskorcsolyázók szófiai világbajnokságán.