Birkózás: a pandémia is alakította a világkupacsapatot

A Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) novemberi döntése alapján a vb helyett egyéni világkupát rendeznek december 12. és 20. között Belgrádban, természetesen speciális egészségügyi intézkedésekkel. A sportág nagyhatalmai közül néhány nem vállalta a részvételt, Magyarország viszont igen, ám a mi csapatunk sem tud kiállni a legjobb összeállításában különböző okok (betegség, sérülés, felfüggesztett kerettagság, szakmai érvek) miatt – olvasható a Magyar Birkózószövetség hírlevelében.

Birkózás: megkoszorúzták az első székely olimpiai bajnok síremlékét

Százhúsz éve, 1900. április 30-án született a Parajdhoz tartozó Alsósófalván az első székely olimpiai bajnok, az 1928-as amszterdami játékok könnyűsúlyú kötöttfogású küzdelmeinek győztese, az 1924-es párizsi ötkarikás ezüstérmes, 1925-ös Európa-bajnok Keresztes Lajos.

Birkózás: két 5. hely és legendák köszöntése az U23-as vb zárásaként

Vasárnap véget ért a budapesti Ludovika Arénában rendezett U23-as birkózó-világbajnokság. A flottul zajló versenyhez, a nagyszerű hangulathoz már csak a magyar érem hiányzott, amit két ifjú kötöttfogású honfitársunk, a még egyaránt junior korú Kecskeméti Krisztián (60 kg) és Lévai Tamás (82 kg) igyekezett megkaparintani.

Birkózás: Egy olimpiai érem biztosan bennem maradt – Bácsi

Bejelentette visszavonulását a 2000-es évek egyik legjobb magyar birkózója, a kétszeres világ-, Európa-bajnok és olimpiai ötödik kötöttfogású kedvenc, Bácsi Péter.

Birkózás: Bácsi Péter hivatalosan is visszavonult

Hivatalosan is visszavonult a versenyzéstől a kétszeres világ- és Európa-bajnok, olimpiai ötödik Bácsi Péter – közölte a Magyar Birkózószövetség. A 36 éves sportoló a szervezet szakmai igazgatói posztján folytatja a nyár közepén megkezdett munkáját.

Birkózás: versenyzők kerültek fontos pozíciókba

A Magyar Birkózószövetség (MBSZ) május 31-i tisztújító közgyűlésén megválasztott elnöksége pénteken megtartotta első ülését. A két hete egyhangúan újraválasztott Németh Szilárd elnök javaslatára az ügyvezető alelnök ismét Bacsa Péter lett, aki bekerült az intézőbizottságba is. Érdekesség, hogy ugyanebben a hétfős grémiumban helyet kapott a tavalyi budapesti világbajnokságon aranyérmes, összesen kétszeres vb- és Eb-győztes, olimpiai ötödik Bácsi Péter, s ő vezeti a szakmai bizottságot is.

Jótékonyság: rászorulóknak osztottak ételt a Fradi sportolói

Az idén 120 esztendős Ferencvárosi Torna Club és az Ökumenikus Segélyszervezet a 2014-ben megkötött stratégiai együttműködésük jegyében, újabb közös jótékonysági eseményt tartott. A karitatív rendezvény keretében – a PENSIO Magyarország Kft. támogatásával – rászorulóknak osztottak ebédet az FTC sportolói a Groupama Arénában. A jótékonysági akcióról a labdarúgócsapatból Dibusz Dénes és Sigér Dávid, valamint a világ- és Európa-bajnok birkózó, Bácsi Péter beszélt az NSO Tv-nek. 

Év Sportolója Gála: Liu Shaolin Sándor az Év férfi sportolója

Liu Shaolin Sándort választották meg az Év legjobb férfi sportolójának a 61. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán. A 23 éves rövid pályás gyorskorcsolyázó a váltó tagjaként megszerezte Magyarország történetének első téli olimpiai bajnoki címét, majd világbajnok lett Montrealban 3000 méteren. A képzeletbeli dobogóra még a budapesti birkózó-világbajnokságon aranyérmet nyerő Bácsi Péter, valamint az Australian Openen 4. fordulóba jutó, Genfben ATP-tornán diadalmaskodó Fucsovics Márton fért fel.

Év Sportolója Gála: Férfias játékok

Bácsi Péter, Fucsovics Márton vagy Liu Shaolin Sándor személyében új uralkodó ülhet fel a kategória trónjára.

Birkózás: két arannyal nyitott a magyar edzőtrió

A Nemzetközi Birkózó-szövetség nívós, zágrábi rangsorversenyén sikerrel debütált a kötöttfogású válogatott élén a Sike András, Bácsi Péter, Módos Péter edzőtrió.

NS Hosszabbítás: sportágukban a világ legjobbjának választott magyarok

A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő Hosszabbítás-mellékletből ajánljuk:

Bácsi Péter: Nincs túl nagy realitása, hogy ott legyek Tokióban

Ahogy a világbajnoksága, ez az éve is lassan indult be Bácsi Péternek. De minden jó, ha jó a vége: az FTC klasszisa hazai közönség és szerettei előtt ért fel a csúcsra Budapesten, ez mindennél többet jelent. Jövőre már új szerepkörben is csilloghat, miután „játékos-edzőként” ő lett a kötöttfogású válogatott szövetségi kapitánya, az olimpiai bajnok Sike András jobbkeze.

Birkózás: Bácsi Péter az év kötöttfogású birkózója lett

A Nemzetközi Birkózószövetség döntése alapján az év birkózójává választották kötöttfogásban Bácsi Pétert, aki a 2018-as budapesti birkózó-világbajnokságon aranyérmet szerzett.

Birkózás: Bácsi Péter „játékos-edző” lesz; Gulyás István távozik

A Magyar Birkózószövetség (MBSZ) elnöksége csütörtöki ülésén egyéb napirendi pontok mellett meghallgatta a beszámolót a nagy sikerű októberi budapesti világbajnokság megrendezéséről, illetve a szövetségi kapitányok jelentéseit a vb-szereplésről.

Birkózás: Varga Jánost és a vb-csapatot köszöntötte a szövetség

A magyar birkózás különleges heteit, napjait éli, hiszen a szakmailag és rendezési szempontból is remekül sikerült budapesti világbajnokság után nem sokkal újabb elismerés érte a sportágat, az olimpiai bajnok, kétszeres vb- és Eb-aranyérmes Varga János bekerült a Nemzet Sportolói közé. Őt és a válogatottat köszöntette csütörtökön a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) vezetősége.

Birkózás: Sikerült csattanós választ adnom – Bácsi Péter

Bácsi Péter, a budapesti vb hőse, a 35 évesen aranyérmet szerző Fradi-versenyző a hátrányból megfordított meccsekről, a család és a publikum támogatásáról és a hogyan továbbról.

Birkózó-vb: így ünnepelte Bácsi Péter a világbajnoki címét – GALÉRIA

A budapesti világbajnokság arany- és ezüstérmet hozó pénteki napjának legjobb fotói. Bácsi Péter megszerezte a magyar csapat első aranyérmét a birkózó-vb-n, mivel péntek este a kötöttfogás 82 kilogrammos súlycsoportjának fináléjában 0:3-ról 4:3-ra legyőzte a török Emrah Kust.

Birkózó-vb: Az olimpia után ebben állapodtunk meg – Bácsi Péter

Bácsi Péter megszerezte a magyar csapat első aranyérmét a budapesti birkózó-világbajnokságon, mivel péntek este a kötöttfogás 82 kilogrammos súlycsoportjának fináléjában 0:3-ról 4:3-ra legyőzte a török Emrah Kust. Korpási Bálint a 72 kilósok döntőjében 2:1-re kikapott a német Frank Stäblertől, így ezüstérmes. Természetesen mindkét magyar érmessel beszélgetett az NSO Tv stábja.