Tenisz: Megértem, hogy most a biztonság az első – Fucsovics Márton

A tervezettnél három nappal később, de végre elhagyhatta a hotelszobáját Fucsovics Márton, aki megérti a top 3 különleges bánásmódját.

Aus. Open: újabb két pozitív koronavírusteszt született

Újabb két pozitív koronavírusteszt született a melbourne-i ausztrál nyílt bajnokságra érkezett teniszezők között – írja az MTI.

Australian Open: két játékosnak pozitív lett a vírustesztje

Két játékosnak is pozitív lett a koronavírustesztje az ausztrál nyílt teniszbajnokság főtáblás versenyzői közül.

Australian Open: Babos hétfőn nem tudott edzeni

A február 8-án rajtoló ausztrál nyílt teniszbajnokság helyszínén tartózkodó Babos Tímea nem tudott edzeni hétfőn Melbourne-ben, mivel a beígért transzporttal problémák adódtak.

Australian Open: Djokovics engedményeket kért, elutasítást és kritikát kapott

A világelső szerb Novak Djokovics elutasítást és éles kritikát kapott azt követően, hogy levélben kért engedményeket azoknak a február 8-án kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságra érkezett játékosoknak, akik teljes karanténba kényszerültek.

Aus. Open: már 72 játékos van teljes karanténban

Már 72 teniszező van teljes karanténban azok közül, akik a bő három hét múlva kezdődő ausztrál nyílt bajnokságra érkeztek – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Aus. Open: vírus a repülőgépeken, 47 játékos karanténban

Az ausztrál egészségügyi hatóságok egy Los Angelesből Melbourne-be, az Australian Openre érkező charterjárat utasai közül kettőnél pozitív koronavírustesztet mutattak ki, emiatt a géppel érkezőket, köztük több ismert teniszezőt 14 napos karanténra köteleztek a hotelszobájukban. Egy Abu-Dzabiból érkező gépen hasonló eset történt, összesen 47 teniszező került karanténba.

Aus. Open: tiszta kéz, jogos szigor – három vonalbírónk is ott volt a selejtezőben

Magyar teniszező nem vett részt az Australian Open dohai férfiselejtezőjében, vonalbíró viszont három is – egyikük közreműködött azon a mérkőzésen, amelyet egy koronavírusos amerikai nyert meg.

Australian Open: érkeznek a játékosok Melbourne-be

A bajnokság kétszeres győztese, Viktorija Azarenka az elsők között érkezett meg pénteken Melbourne-be, a február 8-án kezdődő ausztrál nemzetközi teniszbajnokság helyszínére, ahova charterjáratok szállítják a játékosokat.

Aus. Open: az amerikai Madison Keys sem indul a versenyen

Madison Keys megfertőződött a koronavírussal, ezért nem indul a februárra halasztott ausztrál nyílt teniszbajnokság női versenyében – írta a Magyar Távirati Iroda.

Aus. Open: nyolc ujjal a főtáblán – Fran Jones inspiráló története

A 20 éves brit teniszezőnő, Francesca Jones szerdán 62 perc alatt két sima játszmában legyőzte a kínai Lu Csia-csinget az idei Australian Open selejtezőtornájának harmadik, egyben utolsó fordulójában, azaz pályafutása során először került fel egy Grand Slam-torna főtáblájára. Mindezt úgy, hogy a ritka genetikai rendellenességgel született lánynak mindkét kezén csak négy ujja, a lábán pedig összesen hét ujja van, s emiatt az orvosai azt mondták, sohasem lesz belőle profi teniszező. Tévedtek.

Aus. Open: Andy Murray és Tennys Sandgren is pozitív tesztet produkált

A február 8-án kezdődő Grand Slam-torna előtt már kezdenek érkezni Melbourne-be a teniszezők, hiszen a torna előtt kötelező 14 napos karantén vár rájuk. Megérkezett Melbourne-be a férfi világranglista 50. helyezettje, az amerikai Tennys Sandgren, aki az MTI beszámolója szerint csak különengedéllyel szállhatott repülőre Los Angelesben, miután a hétfőn elgvégzett tesztje pozitív eredményt hozott. Ugyanakkor egyelőre nem indulhatott útnak a szintén pozitív tesztet produkáló brit, Andy Murray.

Australian Open: Babos Tímea sorozatban 9. alkalommal főtáblás

Babos Tímea három játszmában legyőzte a szlovák Anna Karolína Schmiedlovát az ausztrál nyílt teniszbajnokság Dubaiban zajló selejtezőjének 3. fordulójában, így 2013 óta sorozatban a kilencedik évben szerepelhet az Australian Open főtábláján.

Tenisz: rendkívül szigorú szabályokat ígér a rendvédelmi miniszter az AO-n

Lisa Neville rendvédelmi miniszter szerint Victoria állam kormánya rendkívül szigorú koronavírus-protokollt dolgozott ki a februárra halasztott ausztrál nyílt teniszbajnokságra (Australian Open).

Australian Open: Babos Tímea egy győzelemre a főtáblától

Babos Tímea három szettben legyőzte kedden a francia Tessah Andrianjafitrimót az ausztrál nyílt teniszbajnokság (Australian Open) Dubaiban zajló selejtezőjének második fordulójában, így már csak egy siker választja el a főtáblára kerüléstől – számolt be róla az MTI.

Australian Open: Babos továbbjutott, Jani és Gálfi kiesett a selejtezőből

Babos Tímea vasárnap két szettben legyőzte az orosz Marina Melnyikovát az ausztrál nyílt teniszbajnokság Dubajban zajló selejtezőjének első fordulójában. Jani Réka két sima szettben kikapott az indiai Ankita Rainától, míg Gálfi Dalma három szettben szenvedett vereséget az orosz Anna Kalinszkaja ellen.

Aus. Open: vasárnap kezdenek a magyarok a selejtezőben

Mindhárom selejtezőben érdekelt magyar női játékos pályára lép vasárnap reggel az ausztrál nyílt teniszbajnokság Dubaiban megrendezésre kerülő kvalifikációjában – írja az MTI.

Tenisz: Balázs és Fucsovics felkészült az ausztráliai kalandra

Jó felkészülésnek is tekinti az év hátralévő részére a küszöbön álló, egy hónapos ausztráliai túrát Balázs Attila, a férfi tenisz-világranglista 92. helyezettje. Fucsovics Márton is beszélt az ausztráliai versenyekről.

Tenisz: Djokovics és Nadal is az ATP-kupán hangol az Australian Openre

A világelső Novak Djokovic és a 20-szoros Grand Slam-bajnok Rafael Nadal is az ATP-kupán készül fel a februárra áttolt ausztrál nyílt teniszbajnokságra.

Aus. Open: perrel fenyegették meg a szervezőket, újra kell tervezni a karantént

Az Australian Open szervezőinek újra kell tervezniük a külföldi teniszezők elszállásolását, mert a kiszemelt karanténhotelben lévő apartmanok tulajdonosai perrel fenyegetőznek – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.