Australian Open: „Egy-két hetet csúszhat a rajt”

Martin Pakula, Victoria állam sport- és turisztikai minisztere szerint egy-két hetet csúszhat az Ausztrál nemzetközi teniszbajnokság január 18-ra tervezett rajtja.

Tenisz: elhalasztják januárról az Australian Opent – sajtóhír

A Herald Sun című ausztrál napilap szombati cikke szerint a koronavírus-járvány miatt februárra, márciusra vagy áprilisra halasztják a januárra tervezett ausztrál nyílt teniszbajnokságot.

Australian Open: a victoriai kormány nem garantálja a tornát

Victoria állam kormánya bízik a januári Ausztrál nemzetközi teniszbajnokság megrendezésében, ugyanakkor nem ad garanciát a lebonyolításra.

Australian Open: a felvezető tornákat is Melbourne-ben rendeznék meg

Az Ausztrál Teniszszövetség azt tervezi, hogy az Australian Open előtt a felvezető tornákat is mind Melbourne-ben rendezi meg, hogy a pandémia közepette minimalizálja a játékosok utazását és ezzel a fertőzésveszélyt.

Tenisz: Federer elkezdte a felkészülést az Australian Openre

Roger Federer idei két térdműtétét követően fájdalommentesen tréningezik és azt mondja, tervei szerint pályára lép a következő év első Grand Slam-tornáján, a januári Australian Openen – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Australian Open: ha enyhítik a karanténszabályokat, akkor lesz torna

Az ausztrál nyílt teniszbajnokság versenyigazgatója, Craig Tiley szerint a karanténszabályok enyhítésére szükség van, és ha sikerül erről megállapodni, szinte biztosan megrendezik januárban az Australian Opent.  

Tenisz: Babos még nem tudja, indul-e az Australian Openen

Babos Tímea a Borsnak elmondta, egyelőre nem biztos benne, hogy elindul a soron következő Grand Slam-viadalon, az Australian Openen.

Australian Open: két hét karantén és buborék vár a játékosokra

Két hét karantén, majd speciális körülmények, úgynevezett buborék vár azokra a teniszezőkre, akik részt vesznek január 18. és 31. között az Ausztrál nemzetközi bajnokságon.

Aus. Open: napi 30 ezer néző előtt rendeznék meg a tornát

A szervezők napi 30 ezer néző előtt szeretnék lebonyolítani a januári ausztrál nyílt teniszbajnokságot.    

Videó: Djokovics sorstársai – leléptetett teniszezők

Novak Djokovics vasárnapi leléptetése a US Openen nem egyedi eset. Bár ritkán, de előfordul hasonló a teniszpályákon: Nick Kyrgiost tavaly zárták ki Rómában, míg a nőknél Serena Williams a legutóbbi példa, még 2009-ből.  

Tenisz: elmarad az Australian Open egyik felvezető tornája

Nem rendezik meg januárban a Kooyong Classicot, az ausztrál nyílt teniszbajnokság egyik hagyományos felvezető tornáját Melbourne-ben.

Aus. Open: nézők előtt rendeznék meg a tornát

A szervezők nézők előtt szeretnék lebonyolítani a januári ausztrál nyílt teniszbajnokságot.

Tenisz: négy terve van a 2021-es Australian Open szervezőinek

Noha – jelenlegi tudásunk szerint – még hét hónap van a 2021-es Australian Openig, a tárgyalások és a háttérmunka már megkezdődött a verseny lebonyolításával kapcsolatban. 

Szépséges, intelligens, harcos – és búcsúja után még sikeresebb lehet

„Ha nincs ott az anyukád, akinek a vállán sírhatnál, akkor ne sírj” – búcsúzik a teniszsport egyik globális sztárja, a legnagyobb harcosok közé tartozó Marija Sarapova, akire az üzleti életben még nagyobb sikerek várnak.

Tenisz: Ugyanonnan indultunk Keninnel – Gálfi Dalma

Gálfi Dalmát motiválja, hogy a 2015-ös korosztályos US Open-döntőben általa legyőzött Sofia Kenin szombaton a felnőttek között nyert Australian Opent – a juniorként világelső magyar szerint ő is ugyanolyan keményen dolgozik, mint az amerikai.

Tenisz: Még nem volt idő ünnepelni – Babos Tímea

Még nem ünnepelte meg sikerét Babos Tímea, aki pénteken a francia Kristina Mladenoviccsal megnyerte az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság női páros versenyét.

Így lett egy tündéri kislányból az Australian Open bajnoka – ismerje meg Sofia Kenint!

Négy és fél éve még Gálfi Dalmától kapott ki junior Grand Slam-döntőben, szombaton a felnőttek között győzött Sofia Kenin, aki a legfiatalabb amerikai top 10-es Serena Williams óta.

Aus. Open: Még akkor szeretnék GS-t nyerni, amikor Djokovicsék versenyeznek – Thiem

Mint arról beszámoltunk, 2020-ban is Novak Djokovics nyerte meg az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságot (Australian Open), mivel a vasárnapi döntőben 3 óra 59 perces csatában, öt szettben legyőzte az osztrák Dominic Thiemet. A régi-új világelső a finálé után mentális erejének hátteréről beszélt, osztrák riválisa pedig arról, hogy az első Grand Slam-trófeáját még akkor szeretné megszerezni, amikor a „nagy hármas” tagjai is a vetélytársak közé tartoznak.

Aus. Open: döntő játszmában legyűrte Thiemet, nyolcadszor bajnok Djokovics

A 32 éves szerb Novak Djokovics hatalmas küzdelemben karrierje során nyolcadik alkalommal nyerte meg az Australian Opent – egyben a 17. GS-tornagyőzelmét aratta –, mivel a döntőben egy perc híján négy óra hosszú, ötszettes mérkőzésen felülmúlta az osztrák Dominic Thiemet, s ennek révén egyszersmind hétfőtől ismét ő vezeti a világranglistát.

Aus. Open: 14 éves andorrai lány nyerte meg a juniorok versenyét

Andorrai siker az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság (Australian Open) junior lány versenyében: a 14 éves Victoria Jiménez Kasintseva a vasárnapi döntőben 5:7, 6:2, 6:2-re legyőzte a lengyel Weronika Baszakot.