Atlétika: tíz sportolót jelölt az év férfi atlétája díjra a WA

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) hétfőn közzétette annak a tíz versenyzőnek a nevét, akik közül kikerül az idei év férfi atlétája.

Atlétika: Duplantis a Gyémánt Liga dohai állomásán is nyert

Szerhij Bubka 1994-es világcsúcsának múlt heti megdöntése után pénteken a Dohában rendezett atlétikai Gyémánt Liga-versenyen is győzött a svéd Armand Duplantis.

Atlétika: Duplantis kint is, bent is a rúdugrás királya

Armand Duplantis 20 éves korára minden sorát átírta a rúdugrás aranykönyvének, és úgy néz ki, továbbra sincs szerzőtársa.

Atlétika: Világcsúcs, végre. Ez nagyon menő – Duplantis

Armand Duplantis azt mondta: őrület, hogy megdöntötte Szerhij Bubka legendás, 6.14 méteres szabadtéri rúdugró rekordját a csütörtöki római Gyémánt Liga-viadalon.

Atlétika: Duplantis megdöntötte Bubka világcsúcsát – videó!

Armand Duplantis 615 centiméterre javította a férfi rúdugrás szabadtéri világcsúcsát csütörtökön a római Gyémánt Liga-versenyen.

Atlétika: Armand Duplantis sorozatban 12. győzelmét aratta

Armand Duplantis sorozatban 12. győzelmét aratta szerdán a lausanne-i atlétikai versenyen: a rúdugrás világcsúcstartója 607 centiméterrel végzett az élen.

Atlétika: holtverseny az első helyen a rúdugrók kerti versenyén

A svéd Armand Duplantis és a francia Renaud Lavillenie holtversenyben lett első a rúdugrók kerti versenyén vasárnap, míg az amerikai Sam Kendricks harmadikként zárt.

Atlétika: a rúdugrás legjobbjai csapnak össze egymással

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) kezdeményezésére a férfi rúdugrás három jelenlegi legmeghatározóbb alakja, a svéd Armand Duplantis, az amerikai Sam Kendricks és a francia Reynaud Lavillenie vasárnap megmérkőznek egymással.    

Atlétika: Duplantis közel volt az új világcsúcshoz

Armand Duplantis közel járt ahhoz, hogy 12 napon belül harmadszor is megdöntse a férfi rúdugrás világrekordját, ám a Liévinben rendezett fedett pályás atlétikai versenyen nem jutott át a 619 centiméteres magasságon.

Atlétika: Duplantis újabb világcsúcsot ugrott – videó

Egy héttel előző rekordja után Armand Duplantis 6.18 méterrel újabb világcsúcsot ért el férfi rúdugrásban a glasgow-i fedett pályás atlétikai viadalon.

Duplantis, a rúdugrás új királya: Tudtam, hogy bennem van

Megtörtént, amire egy ideje mindenki várt: a húszéves Armand Duplantis megdöntötte a rúdugrás világcsúcsát, és a jövőben új szintre emelheti a versenyszámot.

Atlétika: 617 centiméter a rúdugrás új világcsúcsa! – videó

Armand Duplantis szombaton megdöntötte a rúdugrás világrekordját: a 20 éves svéd sportoló átjutott a 617 centiméteres magasság felett a toruni nemzetközi atlétikai versenyen, így egy centivel megjavította a francia Renaud Lavillenie 2014-ben szintén fedett pályán felállított csúcsát.