Gyémánt Liga: Armand Duplantis világcsúcsot ugrott, átvitte a 623-at

Az olimpiai bajnok svéd Armand Duplantis 623 centiméterre javította a férfi rúdugrás világcsúcsát az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat eugene-i döntőjének második napján, vasárnap.

Atlétikai vb: Armand Duplantisnak a budapesti szituáció teljesen új volt

Szuperlatívuszokban beszélnek maguk a résztvevők is a vb szombat esti férfi rúdugródöntőjéről, a címét megvédő Armand Duplantis a valaha volt legerősebb rúdugró-vb-finálénak minősítette, amelynek színvonala és hangulata is őrületes volt. Az érmesek úgy vélték, sohasem szárnyalt ilyen magasságban a versenyszám, és megtiszteltetés „Mondo” érájának a részese lenni.

Atlétikai vb: Duplantis megvédte világbajnoki címét rúdugrásban

Armand Duplantis megvédte világbajnoki címét férfi rúdugrásban: a svéd világklasszis 610 centimétert ugrott a budapesti vb szombati versenynapján, a világcsúcs-magasság már nem sikerült neki.

Atlétikai vb: Duplantis hozta a kötelezőt a rúdugrás selejtezőjében

A budapesti atlétikai világbajnokságon különösebb meglepetés és magyar induló nélkül zajlott le a férfi rúdugrás selejtezője. a döntős indulást automatikusan biztosító 580 centis magasságnak senki nem ment neki, ellenben az 575 centis magasságot tizenhárman is átvitték köztük a címvédő, olimpiai bajnok és világcsúcstartó Armand Duplantis is, és a szervezők úgy döntöttek, mindannyian részt vehetnek a döntőben.

Atlétika: Duplantis már tudja, mi kell a világcsúcshoz

Bár júliusban nem volt valami jó formában, a világcsúcstartó rúd­ugró Armand Duplantis fizikailag és lelkileg is rendbe jött, és már csak arra koncentrál, hogy megvédje a címét Budapesten. A svéd klasszis elmondta azt is, mi kellene ahhoz, hogy ez újabb világcsúccsal párosuljon.

Atlétikai vb: elképesztő mezőnyben centikre a magyar csodától – videó

„Láss csodát!” – biztat az augusztus 19-én kezdődő 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság szlogenje. Reményeink szerint a budapesti kilenc versenynap élmények sorát hozza majd mind az új stadion lelátóin helyet foglalók, mind az év legnagyobb sporteseményét a közvetítések révén világszerte figyelemmel kísérő atlétikabarátok számára. Hogy milyenekre gondolunk? A vb rajtjáig felelevenítjük az elmúlt negyven év legnagyobb, legkülönlegesebb, legmaradandóbb világbajnoki teljesítményeit. Ezúttal Bagyula István következik, akit hajszál híján legyőzte a kétszeres címvédő és olimpiai bajnok szovjet (ukrán) legendát, Szergej (Szerhij) Bubkát Tokióban.

Atlétika: szenzációt és jó hangulatot várnak a magyar nézők a budapesti vb-től

Sokan kihasználták az alkalmat és az elmúlt hétvégén kilátogattak a világbajnokságnak otthon adó budapesti atlétikai stadionba, amelyben az országos bajnokságot rendezték. Az NSO Tv által megkérdezett nézők egyöntetűen áradoztak a létesítményről, többen közülük a világbajnokságra is kilátogatnak. 

Atlétika: megvan, melyik lábával kell felkelnie Duplantisnak a világcsúcshoz

A budapesti atlétikai világbajnokság egyik legjobban várt versenyszáma lesz a férfi rúdugrás döntője. Kétségünk se férjen hozzá, hogy a sportág világsztárja, Armand Duplantis nemcsak arra hajt, hogy megvédje a vb-címét, hanem saját világcsúcsa (622 cm) megdöntését is célul tűzte ki.

Atlétika: Duplantis versenycsúccsal nyerte a rúdugrást Hengelóban

A férfi rúdugrás világcsúcstartója, Armand Duplantis 611 centiméteres nagyszerű eredménnyel nyert a hollandiai Hengelóban rendezett hagyományos nemzetközi atlétikai viadalon.

Atlétika: Duplantis félelmetes, ismét javított a rúdugrás világcsúcsán – videó

Armand Duplantis egy centiméterrel megjavította saját rúdugróvilágcsúcsát.

Laureus-díj: tavalyi győzelme után Max Verstappent ismét jelölték

A férfiaknál a hollandon kívül a jelöltek között szerepel Lionel Messi, Kylian Mbappé, Armand Duplantis, Stephen Curry és Rafael Nadal, míg a hölgyeknél Shelly-Ann Fraser-Pryce-nak, Sydney McLaughlin-Levrone-nek, Katie Ledeckynek, Alexia Putellasnak, Iga Swiateknek és Mikaela Shiffrinnek van esélye a győzelemre.

Atlétika: A budapesti vébén akarok a legjobb formámban versenyezni – Duplantis

Jövőre legalább egyszer szeretné megdönteni világcsúcsát Armand Duplantis olimpiai, világ- és Európa-bajnok svéd rúdugró.

Swiatek győzött, Milák 23. lett az európai hírügynökségek szavazásán

A lengyel Iga Swiatek, a női tenisz-világranglista vezetője végzett az élen az európai hírügynökségek – köztük az MTI – 2022 legjobb európai sportolóiról rendezett szavazásán, amelyen Milák Kristóf 23. lett.

Atlétika: Duplantis és McLaughlin az év atlétája

Armand Duplantist és Sydney McLaughlin-Levrone-t választották az év atlétájának.A két világrekorder a nemzetközi szövetség (WA) hétfő esti díjátadó gáláján vehette át az elismerést.

Atlétika: a nőknél egyértelmű, a férfiaknál megosztott siker

A nőknél Femke Bol, míg a férfiaknál a norvég Jakob Ingebrigtsen és a svéd Armand Duplantis kapta meg az év legjobbjának járó elismerést az Európai Atlétikai Szövetség (EA) Tallinnban rendezett ünnepségén.

Gyémánt Liga: hatalmas meglepetés, Duplantis kikapott!

Nagy meglepetésre csak második lett rúdugrásban Armand Duplantis az atlétikai Gyémánt Liga brüsszeli versenyén.

621 centivel a föld fölött – 22 évesen mindent megnyert a svéd rúdugrófenomén

Armand Duplantis háromévesen kezdett el ugrálni a testvéreivel az amerikai házuk hátsó kertjében, ami annyira megtetszett neki, hogy azóta sem állt le – a múlt héten például címet védve lett a férfi rúdugrás Európa-bajnoka Münchenben. És ugyan még csak 22 esztendős, olimpiai aranyérmesnek, világbajnoknak, valamint világcsúcstartónak mondhatja magát.

Gyémánt Liga: Duplantis nyerte az utcai versenyt Lausanne-ban

A világcsúcstartó svéd Armand Duplantis nyerte meg a rúdugrást az atlétikai Gyémánt Liga lausanne-i viadalának első napján.


Kézilabda Eb: Tudta-e?