Sakk: hazaengedték a kórházból a korábbi világbajnok Anatolij Karpovot

Hazaengedték a kórházból Anatolij Karpovot, a sakkozás történetének 12. világbajnokát.

Sakk: feje, lába megsérült, kórházban az orosz világbajnok

„Anatolij Karpov elesett és az intenzív osztályon kötött ki. Mi történt a sakkvilágbajnokkal?” – teszi fel a kérdést a Szport-Ekszpressz orosz sportportál, majd megpróbálja megadni a pontos választ. Egyelőre kevés a fogódzó a történetben, még az sem teljesen világos, mennyire súlyos Karpov állapota: a „teljesen jól van” éppúgy előfordul az oroszországi hírekben, mint az, hogy elővigyázatosságból mesterséges kómában tartják.

Sakk: színes joghurt, árulás, mobiltelefon – a csalások rövid története

A világbajnok Magnus Carlsent legyőző Hans Niemann különleges, nem szakmai újításáról beszél a világ, ami miatt újra előtérbe került a nem megengedett eszközök használata a sportágban.

Sakk: Carlsen rosszul játszott – Karpov Niemann sikere után

Anatolij Karpov szerint „gyanús” Hans Niemann amerikai sakkozó rohamos előretörése a világranglistán, de nem tekinthető igazságtalannak a győzelme, amelyet a vb-címvédő norvég Magnus Carlsen felett aratott.

Sakk-vb: Karpov nem lát világbajnok-esélyes orosz játékost

Anatolij Karpov, a sakkozás 12. világbajnoka szerint jelenleg nincs olyan orosz játékos, aki képes lenne egyéni vb-címet szerezni.

Sakk-vb: Karpov szerint már mindkét fél nyerhetett volna a döntőben

Az orosz nagymester, Anatolij Karpov úgy látja, hogy a Dubaiban folyó sakkvilágbajnoki döntő mindkét résztvevője nagy lehetőségeket szalasztott el a vezetés megszerzésére.

Sakk: Karpov szerint az online sakk jó, a valódi még jobb

A korábbi világbajnok Anatolij Karpov szerint jó dolog, hogy a koronavírus-világjárvány idején egyre népszerűbbek az online sakkversenyek, de az igazi mégiscsak a valódi sakk.    

Videó: megindító véget ért a legenda és a 3 éves tehetség meccse

Mihail Oszipov nevét nemcsak Oroszország, hanem az egész világ megismerte. A hazája egyik legtehetségesebb sakkozójának tartott 3(!) éves kisfiú ugyanis egy televízió-műsorban játszott a sakklegenda Anatolij Karpovval. Bár a nemzetközi nagymester, ha nagy csatában is, de legyőzte fiatal kihívóját, a kis Mihail jutalma így sem maradt el.

Sakk: Gledura legyőzte a legendás orosz világbajnokot

Rusztam Kaszimdzsanov korábbi világbajnok üzbég nagymester nyerte meg a Highlander-kupát és a győzelemért járó hatmillió forintot a Várkert Bazárban szombaton megtartott első világsakkfesztiválon, amelynek ötletgazdája és főszervezője Polgár Judit.

Világsakkfesztivál: az orosz legenda is Budapestre látogat

Szombaton rendezik meg a Várkert Bazárban az első Világsakkfesztivált, amelynek ötletgazdája és főszervezője Polgár Judit, s amelyen asztalhoz ül az orosz Anatolij Karpov és az üzbég Rusztam Kaszimdzsanov is.


Kézilabda Eb: Tudta-e?