F1: az AlphaTauri bejelentette jövő évi versenyzőit

A Formula–1-es AlphaTauri istálló vezetősége hivatalos honlapján bejelentette, hogy jövőre is az idei két versenyzőjük, a francia Pierre Gasly és a japán Cunoda Juki lesz a csapat két versenyzője.

F1: „Igazságtalan, hogy a piros zászlót okozók megtarthatják a helyüket”

Charles Leclerc saját magát is meglepte azzal, hogy bevallása szerint a nem is jól sikerült körével szerezte meg a pole pozíciót az F1-es Azeri Nagydíj időmérőjén. A monacóihoz hasonlóan Lewis Hamilton is a várakozásain felül teljesített, és tudja, a fantasztikus csapatmunkájuknak köszönhető a második hely. Max Verstappen viszont egyáltalán nem örül az eredménynek, s a Red Bull úgy érzi, a piros zászló újabb pole pozíciótól fosztotta meg a pilótáját.

F1: Cunoda megkérdőjelezte, hogy ugyanazt az autót vezeti-e, mint Gasly

A Formula–1-es AlphaTauri japán újonca, Cunoda Juki érdekes kijelentést tett a Spanyol Nagydíj időmérőjét követően. A fiatal pilóta megkérdőjelezte, hogy ugyanazt az autót vezeti-e, mint a csapattársa, Pierre Gasly.

F1: Max Verstappen megtöri az olaszországi átkot?

Majd' háromhetes szünet után folytatódik a Formula–1 2021-es idénye, a helyszín Imola, ahol az Emilia-romagnai Nagydíjat rendezik meg a hét végén. A favorit ezúttal is a Red Bull, amely már tavaly is erősen teljesített Imolában, ám akkor nem tudta kihasználni a lehetőséget, s Max Verstappent is utolérte a balszerencse, aminek következményeként a harmadik olaszországi helyszínről is pont nélkül távozott. A holland most ezen változtatna, az egész hétvégén fenyegető eső azonban könnyen összekuszálhatja az esélyeket.

F1: Cunoda lesz az új sztár, mindenki szereti – Marko

A Formula–1-es AlphaTauri csapatfőnöke, Franz Tost biztos benne, hogy japán újonca, Cunoda Juki egy napon világbajnok lesz. Az osztrákkal egyetért a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko is, aki szerint a pilóta a fiatal kora ellenére meglepően érett.

F1: Érzelmes pillanat volt megelőzni Alonsót – Cunoda

A Formula–1-es AlphaTauri japán versenyzője, Cunoda Juki már az első versenyén letette a névjegyét, s szép előzésekkel hívta fel magára a figyelmet. Az újonc a pontszerzéshez vezető útján többek között Fernando Alonso ellen is bemutatott egy manővert, ami elmondása szerint kissé érzelmes pillanat volt számára.

F1: Hihetetlenül fontos lenne, hogy legyőzzék a Mercedest – Tost

A Formula–1-es AlphaTauri csapatfőnöke, Franz Tost kijelentette, nagyon szorít a Red Bullnak, hogy véget vessen a Mercedes egyeduralmának, hiszen ez hihetetlenül fontos lenne a sorozat szempontjából.

F1: a Red Bull a teszt királya, de mire lesz ez elég a Mercedes ellen?

Vasárnap véget ért a 2021-es Formula–1-es idényt megelőző teszt, amelyen minden eddiginél kevesebb idő állt a csapatok rendelkezésére. A csupán három napot felölelő gyakorlás során a Red Bull nyújtotta a legerősebb teljesítményt, míg a fő esélyesként számon tartott Mercedes tőle szokatlanul sok hibával találta szemben magát, s az alakulatok közül a legkevesebb kilométert gyűjtötte. Hozzájuk hasonlóan az Aston Martinra is sok munka vár, főleg, hogy a középmezőnyben a tavalyinál is szorosabb harc várható. A Haas a viszonylag sima teszt után sem számíthat túl sok jóra, nagy eséllyel a Williams mögé szorult vissza az erősorrendben.

F1: újabb istálló kerülhet amerikai befektetők kezébe

Elképzelhető, hogy a Williams után egy másik Formula–1-es csapat is amerikai vállalat tulajdonába kerülhet. Tavo Hellmund, a tőzsdén frissen bejegyzett Sportstek Acquisition Corporation egyik alapítója meg is nevezte a potenciális jelölteket, s azt is elárulta, kit bízna meg csapata irányításával.

F1: új külsőt kapott az AlphaTauri 2021-es versenygépe – képek

A Formula–1-es AlphaTauri péntek reggel prezentálta a 2021-es konstrukcióját, az AT02-t. A csapat autóit Pierre Gasly, illetve a Formula–2 tavalyi bronzérmese, Cunoda Juki kormányozza az idén. 

F1: Gasly visszatérhet a Red Bullhoz – Tost

A Formula–1-es AlphaTauri csapatfőnöke, Franz Tost beszélt a csapat idei céljairól, és megosztotta a véleményét két versenyzőjéről, Pierre Gaslyról és Cunoda Jukiról, illetve a Haasnál bemutatkozó Mick Schumacherről is. 

F1: Honda-motorral folytatja a Red Bull és az AlphaTauri – hivatalos

Miután megszavazták a csapatok a motorfejlesztések befagyasztását 2022-től, hivatalossá vált az is, hogy a Red Bull és fiókcsapata, az AlphaTauri egészen a 2024-es idény végéig használhatja jelenlegi motorpartnere, a Honda erőforrásait.

F1: az AlphaTaurinál nem akarják, hogy újra Renault-motorra váltsanak

Franz Tost, az AlphaTauri csapatfőnöke nem találja jó ötletnek, hogy a Honda Formula–1-es kiszállása után a Red Bull-lal együtt visszatérjenek korábbi motorszállítójukhoz, a Renault-hoz. Az osztrák szakember szerint a francia gyártó erőforrásaival ugyanis nem éppen a legjobb pozíciókért csatázhatnának.

F1: az AlphaTauri kitűzte az autóbemutatója időpontját

A Formula–1-es AlphaTauri a közösségi oldalain osztotta meg, hogy február 19-én mutatja be a 2021-es versenygépét.

F1: az újonc versenyző nem fél hibázni az első évében

Cunoda Juki nem úgy áll hozzá az F1-es újoncévéhez, hogy túlzottan félne a hibázás lehetőségétől. A fiatal japán pilóta az AlphaTauri hivatalos honlapjának adott interjújában mesélt az F2-es tapasztalatairól, valamint arról, hogyan küzdötte le nehézségeit a tavalyi idényben.

F1: az AlphaTauri ötnapos privát teszttel készül az idényre

Sajtóhírek szerint a Formula–1-es AlphaTauri ötnapos tesztet szervez Imolában, s filmforgatási nap keretein belül az idei konstrukcióját is pályára küldi. 

F1: a csapatfőnök szerint 2020 felnyitotta néhány kollégája szemét

Franz Tost, az AlphaTauri csapatfőnöke úgy véli, hogy a COVID-19 nélkül a topcsapatok nem mentek volna bele abba, hogy 145 millió dollárra csökkentsék a költségvetési limitet a 2021-es idényre. Ám mivel a tervezettnél kevesebb bevételhez jutottak tavaly, át kellett gondolniuk a lehetőségeiket.

F1: „Cunoda kicsit olyan, mint Max Verstappen”

Trevor Carlin, a Formula–2-es Carlin csapatfőnöke úgy gondolja, Cunoda Juki komoly meglepetéseket okozhat a Formula–1-ben.

F1: az AlphaTauri ismertette, ki lesz Gasly csapattársa – hivatalos

Az AlphaTauri hivatalos oldalán megerősítette, hogy Cunoda Juki lesz Pierre Gasly csapattársa 2021-től.

F1: Albon még több időt kap; Cunoda az AlphaTaurival tesztel

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko megerősítette, hogy Alexander Albonnnak lesz még lehetősége arra, hogy bizonyítsa, megérdemli az ülését. Ha ez nem sikerül neki, akár a Formula–1 2021-es mezőnyéből is kiszorulhat, hiszen az AlphaTaurival szerdán Imolában tesztelő Cunoda Juki szinte biztosan érkezik jövőre.