Emlékek egy legendás támadósorról Gentóval és Puskással

Kopa, Rial, Di Stéfáno, Puskás, Gento – ez lehet a világ valaha volt legjobb támadósora, írja a Marca a Real Madrid hatszoros BEK-győztes támadójának, Francisco Gento halálának apropóján. A lap felidézte az 1958–1959-es idényt, amikor az említett ötös tíz tétmeccsen futballozott egymás oldalán a madridi támadósorban.

Real Madrid: C. Ronaldo és Higuaín megelőzte Puskást és Di Stéfanót

A spanyol futballbajnokság legeredményesebb, együttesen 51 gólnál járó kettősévé lépett elő a Real Madrid támadóduója, Cristiano Ronaldo és Gonzalo Higuaín azáltal, hogy a legutóbbi, hétközi fordulóban előbbi mesterhármast ért el, utóbbi pedig egyszer talált be a kapuba.

A spanyol topfutballisták

A legjobb spanyol labdarúgók.

Alfredo Di Stéfano szeretné, ha Messi egyszer a Realhoz szerződne

Az argentin származású Alfredo Di Stéfano a mai napig a Real Madrid emblematikus alakja, az ő szavára mindenki odafigyel, pláne egy el clásico előtt. A korábbi kétszeres aranylabdás a Barcelona és a Real Madrid 157. bajnoki összecsapása, amely előtt a katalánokról áradozott a Radio Nacional Espanolnak adott interjújában, ugyanakkor elmondta: a két csapat szombati meccsén a Barcelonán lesz nagyobb teher.

Játékosként legendává váltak. És edzőként? – Di Stéfanótól Puskásig

Egy vicc az antivilágból: két dzsentri vitatkozik az étteremben, hogy a cigányprímás-e a jobb hegedűs vagy Paganini? Végül abban maradnak, hogy mindkettő remekül hegedül, de a prímás azért jobb, mert Paganini „az asztalnál” meghalna… Maradona a kispadon. A képlet egyszerű: vagy a mennybe megy, vagy megbukik. A pályán ő volt az „isteni Diego”; a kispadon meghal? Na nem szó szerint persze. Szakmailag. Noha Carlos Bilardo nem engedi el a kezét, az öntörvényű zsenivel kapcsolatban is felvetődik a kérdés: vajon sikeres edző lesz-e a korábbi remek játékosból?

Az UEFA, a Real Madrid és kortársai köszöntötték Di Stefanót

Nyolcvanegy éves korában az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöki különdíjat adományozott Alfredo di Stefanónak, a Real Madrid egykori legendás csatárának. A spanyol fővárosban rendezett megható ünnepségen köszöntötte az argentin születésű legendát a Real Madrid, valamint korábbi játékostársai is. Di Stefano a 2006. november 17-én elhunyt Puskás Ferenccel szerepelt egy időben a királyi gárdában.

Real Madrid: szobrot kap a legendás Alfredo di Stefano

A Real Madrid szobrot emeltet egykori kiválósága, Alfredo di Stefano tiszteletére, a műalkotás a fővárosi klub edzőközpontjának bejárata előtt áll majd.


Kézilabda Eb: Tudta-e?