F1: a bordó szín dominál Bottasék új Alfa Romeóján

Vasárnap délelőtt bemutatta 2022-es festését a Formula–1-ben szerepülő Alfa Romeo-istálló, amely a barcelonai tesztelésen átmeneti festést használt.

F1: Russell a Mercedesben; rózsaszínbe borul az Alpine – kezdődik a tesztidény

Szerdán a Circuit de Catalunyán veszi kezdetét a 2022-es Formula–1-es idényt megelőző első teszt, melynek keretein belül George Russell a Mercedesben, Valtteri Bottas az Alfa Romeóban, Alexander Albon a Williamsben, míg Csou Kuan-jü a királykategóriában debütál. Rajtuk kívül visszatér a tavalyi év két főszereplője, Max Verstappen és Lewis Hamilton is, illetve pályára gurul a rózsaszín Alpine és a tesztfestést használó Alfa Romeo.

F1: csak az első teszt után mutatja meg idei festését az Alfa Romeo

A Formula–1-es Alfa Romeo istálló bejelentette, hogy február 27-én vasárnap reggel kilenc órakor mutatja majd be az idei autóját, mégpedig egy online prezentáció keretén belül. Ez egyrészt az eddigi legkésőbbi bemutató az ismertek közül, másrészt csak két nappal a Barcelonában rendezendő első gyakorlás után lesz.

Északi fény – infografika Kimi Räikkönen varázslatos pályafutásáról

F1-es licencét eleinte próbaidőhöz kötötték, amely során nemhogy alkalmasságáról, de arról is tanúbizonyságot tett, hogy tehetségesebb riválisai többségénél. A szurkolók kedvence, Kimi Räikkönen büszke rá, hogy több mint húsz éven át végig a saját útját járta.

F1: Räikkönen még a több vb-címért sem változtatna semmin

A Formula–1-es Alfa Romeo finn versenyzője, Kimi Räikkönen a hétvégi Abu-dzabi Nagydíjon búcsút int a sorozatnak. Noha nem a mostani lesz az egyszeres világbajnok első távozása, már nem lát esélyt a visszatérésre, hiszen teljesen más életszakaszában jár, és ami a legfontosabb, családja van, így van oka otthon lenni. 

F1: nagy eseményen búcsúztatta el Räikkönent az Alfa Romeo – videó

Bár a 2021-es idényből még hátravan két forduló, a szezon utolsó szabad hétvégéjén nagy ünneplést rendeztek az Alfa Romeo svájci gyárában a hamarosan visszavonuló Kimi Räikkönen tiszteletére.

F1: Kubica és a főszponzor is marad az Alfa Romeónál – hivatalos

A Formula–1-es Alfa Romeo hivatalosan is bejelentette, hogy meghosszabbítja az együttműködését a tartalékversenyző Robert Kubicával, valamint a lengyelt és a csapatot támogató olajipari vállalattal, az ORLEN-nel.  

F1: kiderült, ki lesz Bottas csapattársa az Alfa Romeónál – hivatalos

A Formula–1-es Alfa Romeo hivatalosan is bejelentette, hogy Antonio Giovinazzi távozik az idény végén, majd azt is megerősítette, hogy Csou Kuan-jü lesz jövőre Valtteri Bottas csapattársa, így teljessé vált a 2022-es mezőny.

F1: Andretti beszáll? Amerikai kézbe kerülhet az Alfa Romeo

Az amerikai Andretti Autosport lehet a Formula–1-ben szereplő Alfa Romeo-istálló új többségi tulajdonosa. Az Autosport magazin biztos forrásokra hivatkozva írja, hogy heteken belül hivatalossá válhat a megállapodás.

A Formula–1 szürkeállománya – megnéztük, kik irányítják valójában a szakágat

Az elmúlt években szinte mindegyik Formula–1-es istálló vezetőségében jelentős változások történtek – legutóbb a Williamsnél, amely nyáron cserélt csapatfőnököt. De ahány ház, annyi szokás: lássuk, melyik istállót milyen szerkezetben irányítják!

F1: Valtteri Bottas az Alfa Romeónál folytatja – hivatalos

Amint azt korábban jeleztük, hétfőn kora délután a Formula–1-es világbajnokság hivatalos honlapja bejelentette, hogy a Mercedestől érkező Valtteri Bottas lesz a következő idénytől az Alfa Romeo istálló egyik versenyzője.

F1: így reagált az autósport világa Räikkönen visszavonulására

A Formula–1 egyik egyedülálló alakja int búcsút a királykategóriának a 2021-es idény végén. A sporág rengeteg alakja üzent Kimi Räikkönennek a közösségi médiában – néhányan köszönetet mondtak a 2007-es világbajnoknak, sőt, egyes sorozatokból már meghívást is kapott a folytatásra.

F1: az Alfa Romeo hamarosan topversenyzőt szerződtetne

Nagy ambíciókkal áll a pilótakérdéshez Frédéric Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke. A francia szakember azonban egy dolgot mindenképp tisztázni szeretne azzal a versenyzővel, aki a közeljövőben érkezne hozzájuk.

F1: Räikkönen csapattulajdonosként biztosan nem marad

Továbbra is bizonytalan Kimi Räikkönen jövője, és bár más kategóriákban voltak már csapatai, az F1-ben biztosan nem lesz résztulajdonos, mert úgy véli, az csak viszi a pénzt.

F1: kiderült, hogy az Alfa Romeo marad-e a sorozatban

2021 után is Alfa Romeo néven indul a Sauber-istálló a Formula–1-ben, miután a két fél meghosszabbította az együttműködését. A közös jövőtől nagy előrelépést várnak a Frédéric Vasseur irányította csapatnál.

F1: A mi autónk a jobb, de a Williamsnél ott van Russell – Alfa Romeo

A Formula–1-es Alfa Romeo vezető versenymérnöke, Xevi Pujolar úgy érzi, hogy most már képesek harcba szállni a középcsapatokkal, ugyanakkor kiemelte, George Russell teljesítményével nem tudnak mit kezdeni.

F1: az Aston Martin elkezdte a jövő építését

Rutinos szakembert szerződtetett mérnök-igazgatónak a Formula–1-ben szereplő Aston Martin-istálló. A több mint húszéves F1-es tapasztalattal rendelkező Luca Furbatto az Alfa Romeo főtervezői állását hagyja ott a rivális csapatért.

E-sport: távozik az Alfa Romeótól Bereznay Dániel

Az F1 Esports Pro Series egyetlen magyar versenyzője, Bereznay Dániel két év után elhagyja az Alfa Romeót. A szimulátoros azt ígérte, hogy hamarosan újabb bejelentésre készül a jövőjével kapcsolatban.

F1: Kubica autóba ül a Spanyol Nagydíjon – hivatalos

A Formula–1-es Alfa Romeo megerősítette, hogy a csapat harmadik számú versenyzője, Robert Kubica vezetheti az autót a soron következő Spanyol Nagydíj első szabadedzésén, valamint a Pirelli hivatalos gumitesztjén is.

F1: utólag változhat az imolai verseny végeredménye – hivatalos

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) elfogadta a Formula–1-es Alfa Romeo fellebbezését, aminek értelmében újravizsgálja a Kimi Räikkönennek kiosztott imolai büntetést.


Kézilabda Eb: Tudta-e?