A Formula–1 szürkeállománya – megnéztük, kik irányítják valójában a szakágat

Az elmúlt években szinte mindegyik Formula–1-es istálló vezetőségében jelentős változások történtek – legutóbb a Williamsnél, amely nyáron cserélt csapatfőnököt. De ahány ház, annyi szokás: lássuk, melyik istállót milyen szerkezetben irányítják!

F1: Valtteri Bottas az Alfa Romeónál folytatja – hivatalos

Amint azt korábban jeleztük, hétfőn kora délután a Formula–1-es világbajnokság hivatalos honlapja bejelentette, hogy a Mercedestől érkező Valtteri Bottas lesz a következő idénytől az Alfa Romeo istálló egyik versenyzője.

F1: így reagált az autósport világa Räikkönen visszavonulására

A Formula–1 egyik egyedülálló alakja int búcsút a királykategóriának a 2021-es idény végén. A sporág rengeteg alakja üzent Kimi Räikkönennek a közösségi médiában – néhányan köszönetet mondtak a 2007-es világbajnoknak, sőt, egyes sorozatokból már meghívást is kapott a folytatásra.

F1: az Alfa Romeo hamarosan topversenyzőt szerződtetne

Nagy ambíciókkal áll a pilótakérdéshez Frédéric Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke. A francia szakember azonban egy dolgot mindenképp tisztázni szeretne azzal a versenyzővel, aki a közeljövőben érkezne hozzájuk.

F1: Räikkönen csapattulajdonosként biztosan nem marad

Továbbra is bizonytalan Kimi Räikkönen jövője, és bár más kategóriákban voltak már csapatai, az F1-ben biztosan nem lesz résztulajdonos, mert úgy véli, az csak viszi a pénzt.

F1: kiderült, hogy az Alfa Romeo marad-e a sorozatban

2021 után is Alfa Romeo néven indul a Sauber-istálló a Formula–1-ben, miután a két fél meghosszabbította az együttműködését. A közös jövőtől nagy előrelépést várnak a Frédéric Vasseur irányította csapatnál.

F1: A mi autónk a jobb, de a Williamsnél ott van Russell – Alfa Romeo

A Formula–1-es Alfa Romeo vezető versenymérnöke, Xevi Pujolar úgy érzi, hogy most már képesek harcba szállni a középcsapatokkal, ugyanakkor kiemelte, George Russell teljesítményével nem tudnak mit kezdeni.

F1: az Aston Martin elkezdte a jövő építését

Rutinos szakembert szerződtetett mérnök-igazgatónak a Formula–1-ben szereplő Aston Martin-istálló. A több mint húszéves F1-es tapasztalattal rendelkező Luca Furbatto az Alfa Romeo főtervezői állását hagyja ott a rivális csapatért.

E-sport: távozik az Alfa Romeótól Bereznay Dániel

Az F1 Esports Pro Series egyetlen magyar versenyzője, Bereznay Dániel két év után elhagyja az Alfa Romeót. A szimulátoros azt ígérte, hogy hamarosan újabb bejelentésre készül a jövőjével kapcsolatban.

F1: Kubica autóba ül a Spanyol Nagydíjon – hivatalos

A Formula–1-es Alfa Romeo megerősítette, hogy a csapat harmadik számú versenyzője, Robert Kubica vezetheti az autót a soron következő Spanyol Nagydíj első szabadedzésén, valamint a Pirelli hivatalos gumitesztjén is.

F1: utólag változhat az imolai verseny végeredménye – hivatalos

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) elfogadta a Formula–1-es Alfa Romeo fellebbezését, aminek értelmében újravizsgálja a Kimi Räikkönennek kiosztott imolai büntetést.

F1: piros zászló Imolában, Kimi elaludt az autóban – videó

A 29. Formula–1-es imolai futamhétvége már az időmérő elejétől kezdve izgalmasnak bizonyult, sokan még a piros zászló alatt is küzdöttek autóik beállításaival, hogy a legjobb rajthelyet érhessék el. Így volt ezzel az Alfa Romeo csapata is, azonban finn versenyzőjük szokásához híven nem izgulta túl az eseményeket, inkább rápihent a kvalifikációra.  Míg versenytársai a statisztikákat tanulmányozták az időmérő megszakítása alatt, Kimi Räikkönen inkább délutáni pihenőjét töltötte, és aludt egy kicsit az autóban…

F1: Jobb lett a Ferrari motorja – Räikkönen

A Formula–1-es Alfa Romeo finn versenyzője, Kimi Räikkönen úgy érzi, a Ferrarinak valóban sikerült előrelépést tennie az erőforrás terén.

F1: A Ferrari ledolgozta a lemaradása nagy részét – Vasseur

A Formula–1-es Alfa Romeo csapatfőnöke, Frédéric Vasseur szerint a Ferrari fejlesztéseinek köszönhetően visszanyerik a motorerőből származó lemaradásuk nagy részét.

F1: Räikkönen „izgatottan” várja a tizenkilencedik idényét

A Formula–1-es Alfa Romeo finn versenyzője, Kimi Räikkönen a tizenkilencedik idényére készül a száguldó cirkuszban, s bízik benne, hogy az előzőnél jobb évet teljesíthet a csapatával. A finn beszélt a téli szünetről és a csapat idei céljairól is.

F1: megújult festéssel mutatkozott be az Alfa Romeo idei gépe – képek

A Formula–1-es Alfa Romeo hétfőn prezentálta a 2021-es versenygépét, a C41-est. Az autóbemutatót Varsóban tartották, az eseményen részt vett többek között a két versenyző, Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi, illetve Robert Kubica is. 

F1: újabb istálló kerülhet amerikai befektetők kezébe

Elképzelhető, hogy a Williams után egy másik Formula–1-es csapat is amerikai vállalat tulajdonába kerülhet. Tavo Hellmund, a tőzsdén frissen bejegyzett Sportstek Acquisition Corporation egyik alapítója meg is nevezte a potenciális jelölteket, s azt is elárulta, kit bízna meg csapata irányításával.

F1: a Renault újra összeállna a Williamsszel – sajtóhír

Sajtóértesülések szerint a francia motorgyártó, a Renault továbbra is keresi az esetleges Formula–1-es partnercsapatát, és a McLaren elvesztése, illetve az Alfa Romeo várható ferraris szerződéshosszabbítása után megkörnyékezte a Williamst.

F1: Aki nem áldozza erre az életét, az nem kerül a profik közé – az Év E-sportolója

Ha volt olyan magyar, aki már két évvel ezelőtt tudta, hogy a Ferrari nehéz napok elé néz a Formula–1-ben, akkor az ő. Az ötödik idényére készülő F1 e-sport-bajnokság, a Pro Series eddigi egyetlen magyar versenyzőjével beszélgettünk a szimulátoros világ és a valódi autóversenyzés hasonlóságairól és különbségeiről. A 2020 e-sportolójának választott Bereznay Dániel az Alfa Romeo és a Mercedes kulisszatitkairól, a „nagy bónuszt érdemlő” német marketingesekről, Kimi Räikkönen kamerán kívüli énjéről, Mick Schumacherről és az önmagával szembeni elvárásokról is szót ejtett.

F1: kiderült, mikor érkezik Räikkönenék 2021-es autója

A Formula–1-es Alfa Romeo a közösségi oldalain ismertette, hogy február 22-én rántja le a leplet a 2021-es konstrukciójáról.