Napoli: különleges feltétellel hajlandóak igazolni afrikai játékost

A Napoli labdarúgócsapata nem igazol többé afrikai játékost, amennyiben nem tud megegyezni vele arról, hogy kihagyja az Afrika-kupát.

Afrika-kupa: 2024-re halasztották a jövő évi tornát

Jövő év nyaráról 2024 elejére halasztották a labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupáját – írja az MTI.

Szenegál: Sadio Mané a válogatott gólrekordere lett

Sadio Mané minden idők legeredményesebb válogatott gólszerzője lett hazájában, Szenegálban, miután mesterhármassal segítette csapatát a szombati, Benin elleni labdarúgó Afrika-kupa-selejtezőn.

Afrika-kupa: Kenya és Zimbabwe sem vehet részt a selejtezőben

A kenyai és zimbabwei labdarúgó-válogatott sem vehet részt a 2023-as Afrika-kupa jövő héten kezdődő selejtező-sorozatában.

Afrika új királya – a Liverpool után Szenegállal is csúcsra ért Sadio Mané

Jó játékos, jó ember – Sadio Mané a klubjával és hazája válogatottjával is felért a csúcsra, miközben nem feledkezik meg arról, honnan indult.

Labdarúgás: stadiont neveznek el Manéról Szenegálban

Szülőhazájában stadiont neveznek el Sadio Mané szenegáli labdarúgóról, akinek vezérletével múlt vasárnap a válogatott története során először nyerte meg az Afrikai Nemzetek Kupáját.

Afrika-kupa: amíg kórházban volt, Mané kifizette egy fiú kezelését

Mint korábban beszámoltunk róla, a hétvégén Szenegál tizenegyesek után legyőzte Egyiptomot az Afrikai Nemzetek Kupája döntőjében. A győztes tizenegyest értékesítő Sadio Mané még a nyolcaddöntő után került kórházba egy ütközés miatt, ahol – mint utóbb kiderült – kifizette egy fiú kórházi kezelésének az árát – írja a Sportbible a Sene Webre hivatkozva.

Afrika-kupa: Manénak még a BL- és PL-győzelemnél is többet jelent a diadal

Mint ismert, az idei Afrika-kupa döntőjét Szenegál nyerte meg azt követően, hogy a fináléban tizenegyesekkel legyőzte Egyiptomot. A győzelem után a Liverpool angol bajnok és Bajnokok Ligája-győztes támadója úgy nyilatkozott, hogy mindennél többet jelent számára ez a trófea – olvasható a BBC-n.

Kép: Egyiptom kapusa innen tudta, hova lövik neki a tizenegyeseket

Mint ismert, az idei Afrika-kupa döntőjét Szenegál nyerte meg, mivel a fináléban tizenegyesekkel legyőzte Egyiptomot. Noha Sadio Manéék ötből négyszer is a kapuba találtak, Egyiptom kapusa, Gabaszki is ugyanilyen arányban találta el az irányt (egyszer védett is). Egy videóból most kiderült, hogy természetesen felkészült az ellenfél rugóiból.

Afrika-kupa: a bíró megkérdezte Szalahot, akarja-e vezetni a meccset – videó

A labdarúgó Afrika-kupa döntőjében addig reklamált egy szabálytalanságnál az egyiptomi Mohamed Szalah, hogy Victor Gomes játékvezető szarkasztikusan megkérdezte tőle, akarja-e helyette vezetni meccset.

Szalahék sírhattak, Szenegál lett Afrika bajnoka!

Az idei Afrika-kupa döntőjét Szenegál nyerte meg, tizenegyesekkel legyőzve a fináléban Egyiptomot.

Az Ember, aki ott sem volt – három magyar edző két és fél Afrika-kupa-győzelme

Ma rendezik meg az Afrikai Nemzetek Kupája döntőjét, magyar szereplő nélkül. A kitétel természetesnek tűnik, pedig nem volt mindig magától értetődő: az afrikai labdarúgás fejlődésében nagy szerepet játszó magyar szakemberek közül ketten is kontinensbajnoki címig vezették válogatottjukat. És nem sok hiányzott ahhoz, hogy a kettő helyett itt három aranyéremre emlékezhessünk.

Afrika-kupa: Kamerun 0–3-ról szerezte meg a bronzérmet

A házigazda Kamerun szerezte meg a bronzérmet a labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupáján, miután a szombati helyosztón 3–3-as döntetlen után tizenegyespárbajban legyőzte Burkina Faso válogatottját Yaoundéban.

Videó: Szalah vitatkozni akart a bíróval, de emberére akadt

Mint ismert, Egyiptom tizenegyespárbajban legyőzte Kamerunt, így bejutott az Afrikai Nemzetek Kupája döntőjébe, amelyben Szenegál lesz az ellenfele. Mohamed Szalah az egész mérkőzésen frusztrált volt, s a rendes játékidő lefújása után úgy döntött, vált egy pár szót a gambiai játékvezetővel. Bakary Papa Gassama azonban finoman szólva sem értékelte a Liverpool sztárjának közeledését. Íme!

Afrika-kupa: eloldalgott a vereség után a Szalahot kritizáló kameruni

Újra bebizonyosodott, nem érdemes az ellenfelet kritizálni egy-egy futballmérkőzés előtt. Vincent Aboubakar, a kameruni válogatott csapatkapitánya a Kamerun–Egyiptom Afrika-kupa-elődöntőt megelőzően az ellenfél vezérét, Mohamed Szalahot kritizálta: szerinte ugyan sok gólt szerez a támadó, de a pályán nem sok mindent produkál. Mondanunk sem kell, az Aboubakar vezette „szelídíthetetlen oroszlánok” búcsúztak a tornától...

Afrika-kupa: búcsúzott a házigazda, döntős Egyiptom

Nem született döntés sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban, a tizenegyespárbajban azonban Egyiptom jobbnak bizonyult Kamerunnál, így bejutott az Afrikai Nemzetek Kupája döntőjébe, amelyben Szenegál lesz az ellenfele.

Afrika-kupa: két visszavont büntető, hordágy, négy gól – Szenegál az első döntős

Szenegál 3–1-re legyőzte Burkina Fasót a labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupája szerda esti elődöntőjében, és bejutott a fináléba. Nagy meccs volt: az első félidő ijesztő ütközéseket és két visszavont tizenegyest hozott, a második pedig négy gólt.

Afrika-kupa: búcsúztak Mmaee-ék, négy között Egyiptom és Szenegál

Hiába vezetett 53 percig, Marokkó hosszabbítás után 2–1-re kikapott Egyiptomtól az Afrikai Nemzetek Kupája negyeddöntőjében. A vasárnap esti meccsen Szenegál 3–1-re felülmúlta Egyenlítői-Guineát.

Afrika-kupa: Kamerun a négy között; Laidouniék kiestek

A házigazda Kamerun 2–0-ra nyert Gambia ellen, míg a Ferencváros középpályásával, Aissa Laidounival felálló Tunézia 1–0-ra kikapott Burkina Fasótól az Afrika-kupa szombati negyeddöntőjében.

Afrika-kupa: letartóztatták az egyiptomi csatár helyett vizsgázó barátot

Szinte nem telik el úgy nap, hogy ne látna napvilágot a 33. Afrika-kupához köthető valamilyen szürreális történet. Volt itt már meghökkentő játékvezetői ítélet, vészkapussal felálló csapat és kabaréba illő gól is. De van még idő a torna finiséig, és mára is jutott egy nem mindennapi sztori: az egyiptomi válogatottal a serlegért hajtó, civilben egy gizai felsőoktatási intézményben tanuló Mosztafa Mohamed nem tudott megjelenni a januári vizsgáin, ezért egyik barátja ugrott be helyette, ám ő lebukott és letartóztatták.


Kézilabda Eb: Tudta-e?