Africa Race: tíz év után újra Kovácsék a legjobb kamionosok!

A Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László trió másodszor is megnyerte a kamionos kategória küzdelmeit az Africa Race-en.

Africa Race: a turbógondok ellenére is vezet Kovács Miklós

„Mese nincs, velük volt a Jóisten!” A Qualisport Racing kamionos legénysége ezzel a felkiáltással nyugtázta a 2020-as Africa Eco Race 10. szelektív szakaszát, amelyet Tidzsikdzsa és Idini között bonyolítottak Mauritániában. A Kovács, Czeglédi, Ács triónak jó oka volt arra, hogy hálát adjanak az égieknek...

Africa Race: Kovács Miklós újabb szakaszsikere

Kovács Miklós szárnyal Mauritániában: újabb szakaszgyőzelmet aratott az összevont kategóriában, ráadásul az Africa Race egyik legnehezebb szakaszán.

Africa Race: minden elképzelést felülmúlóan teljesítenek a magyarok

Az Africa Race szerdai megméretésén a kamionosok mezőnyében az eddigi éllovas Igor Bouwens technikai hiba miatt félbeszakította a szakaszt, így a nap során egymást segítő két magyar egység állt az összetett élére.

Africa Race: remek helyzetfelismerés, Kovács Miklósék az élen

Czeglédi Péter navigátor kiemelkedő helyzetfelismerésének köszönhetően az időbüntetések hivatalos elkönyvelése után Kovács Miklósék nemcsak a kamionos, hanem az autós-kamionos összevont kategóriában is az Africa Race hetedik szakaszának élére kerülnek.

Africa Race: szívesen kihagyta volna a szakaszt a magyar

A Nyugat-Szahara azt hozta, amit szokott: gyors pályán folytatódott az Africa Race, amelyen Kovács Miklósék továbbra is őrzik helyüket az élmezőnyben.

Africa Race: fair play – magyaroknak tapsoltak a táborban

Hosszú, nehéz napja volt az Africa Race mezőnyének csütörtökön.

Africa Race: Kovácsék lendületben – élen a magyar trió

A Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László trió lendületben van! A Scania-trió a keddi szakaszgyőzelem után szerdán a második helyen végzett az Africa Race-en, az összetettben pedig átvette a vezetést. S nemcsak a kamionosok mezőnyében, hanem az autós-kamionos összevont kategóriában is!

Africa Race: Kovács Miklós szakaszgyőzelemmel melegített!

A Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László megnyerte az Africa Race első, bemelegítő szakaszát Marokkóban!

Africa Race: a legjobbkor jött a kamion és kihúzta Szalayékat – videó

Minden magyar egység szerencsésen célba ért a 2017-es Africa Race-n. Az autósok között a Szalay Balázs, Bunkoczi László páros a 11., a kamionosok mezőnyében a Darázsi Zsolt, Szalai Norbert páros a hatodik helyen végzett, míg a Qualisport Racing szervizkamionjának többször is technikai problémája akad, de az egyik legjobbkor érkezett a helyszínre és kihúzta a dűnék közül Szalay Balázsékat. Íme, a futam második hetének összefoglalója!

Africa Race: Bevált a csőrös Scania – Kovács Miklós

A Szahara számára egyet jelent a versenyzéssel: mert ez az a hely, ahol igazán szabadjára lehet engedni egy olyan hatalmas monstrumot, mint az ő Scaniája. Kovács Miklós nyolcadszor indult az Africa Race-en, s mindannyiszor célba is ért – az idén ötödik lett.

Africa Race: Nagyon tetszett a homokos játszóház – Darázsi

Darázsi Zsolt és Szalai Norbert tíz év után tért vissza Afrikába. A „kis varacskos" – ahogy a kamiont nevezik – végigvitte őket a Szaharán, a kalandok még jobban összekovácsolták őket, annyira, hogy kicsit sajnálták, hogy véget ért a verseny.

Africa Race: A legnehezebb felállni a hibák után – Szalay

A próbatételek fontosak, hogy az ember folyamatosan meg tudjon újulni – ezért is tartja a szombaton befejeződő Africa Race egyik legjobb pillanatának Szalay Balázs azt, amikor egy dűnéről orra esve az autóját csapdába ejtette egy tevefű.

Africa Race: ünnep a Rózsaszín-tónál – célba értek

A legendás Rózsaszín-tó partján ért célba az Africa Race alaposan lemorzsolódó, fáradt mezőnye – soraiban a három magyar egységgel.

Africa Race: „Olyan volt, mintha teljesen vakon mentünk volna”

A porvihar, a térdmagasságban folyamatosan hömpölygő és a nyomokat teljesen elfedő homok miatt marad emlékezetes az Africa Race pénteki szakasza, amelyet mindegyik magyar egység sikerrel vett.

Africa Race: Szalaynak ezúttal szüksége volt Darázsiék erejére

Sokak bicskája beletört az Africa Race csütörtöki szakaszába – a magyarok azonban túl vannak rajta, igaz, Szalay Balázsék igénybe vették a csapat versenykamionjának segítségét.

Africa Race: Kovács Miklósék szárnyaltak Mauritániában

Kovács Miklósék legyőzték a Kamazokat, Darázsi Zsolték mentőakcióba kezdtek, Szalay Balázsék pedig bőszen lapátoltak – kalandosan alakult az Africa Race szerdai napja is.

Africa Race: peches éllovasok, nyugodt magyarok

Átlagos mauritániai szakasz volt. Csakhogy ami a „rutinrókáknak” átlagos, az egy átlagembernek pokoli. Az Africa Race keddi szakaszát is mindenki aszerint ítélte meg könnyűnek vagy nehéznek, hogy mennyi problémával találta szembe magát.

Africa Race: dűnék mélységes óceánja

Méterről méterre küzdötték előre magukat a mély homokban – a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettősnek küzdelmes volt az Africa Race hétfői napja. S nem csupán nekik...

Africa Race: Szalayék elérték a „nagy homokozót”

A „nagy homokozó” gyors szakasszal köszönt be – az Africa Race mezőnye vasárnap átlépte a marokkói-mauritániai határt, és egy homokos, ámde pokoli gyors szakasszal melegített a következő napokra.