Darts-vb: a 64 között búcsúzott a kétszeres világbajnok

Kikapott a 20. helyen kiemelt ausztrál Damon Hetától és a legjobb 64 között búcsúzott a londoni Alexandra Palace-ban zajló PDC-dartsvilágbajnokságon a kétszeres vb-győztes Adrian Lewis.

Darts-vb: sima győzelemmel kezdett a kétszeres világbajnok

A PDC-dartsvilágbajnokságon 2011-ben és 2012-ben is diadalmaskodó Adrian Lewis sima, 3:0-s győzelemmel kezdte az idei viadalt a svéd Daniel Larsson ellen. A világranglista 33. helyén álló angolnak közel tízzel volt jobb az átlaga, mint ellenfelének (93.57–83.87).

Darts: Adrian Lewis búcsúzott a Grand Prix-től

Szerdán megkezdődött a második forduló a darts World Grand Prix-n Leicesterben. A szerdai játéknap rögtön kisebb meglepetéssel kezdődött, kiesett ugyanis a korábbi kétszeres PDC-világbajnok Adrian Lewis, ám a többi mérkőzés is egyaránt döntő szettben dőlt el.

Darts: Van Gerwen legyőzte Andersont a rangadón

A Leicesterben zajló darts Grand Prix első napján Michael van Gerwen Dimitri Van den Bergh, Peter Wright és Adrian Lewis is sikerrel vette az első akadályt.

Videó: amikor Adrian Lewis a dobás pillanatában nem nézte a táblát

A kétszeres PDC-dartsvilágbajnok Adrian Lewisnak nem egy felejthetetlen pillanatot köszönhetnek a sportág rajongói. 20 évesen, 2005. december 30-án például úgy dobott 180-at Peter Manley ellen a világbajnokság negyeddöntőjében, hogy az utolsó nyilánál a dobás pillanatában nem is nézte a táblát. Elképesztő!

Darts-vb: Price győzelemmel kezdett, de megizzasztották

Győzelemmel kezdett a címvédő walesi Gerwyn Price a londoni Alexandra Palace-ban szerdán kezdődött PDC-dartsvilágbajnokságon, amelynek nyitó napján Ricky Evans, valamint a 2011-ben és 2012-ben győztes Adrian Lewis is továbbjutott.

Darts: Adrian Lewis csalónak nevezte, Wright nyerte a tornát

Peter Wright nyerte meg a december 15-én kezdődő dartsvilágbajnokság előtti utolsó kiemelt PDC-versenyt, az angliai Mineheadben rendezett Players Championship Finalst; a skót kiválóság a vasárnapi esti fináléban az angol Ryan Searle-t győzte le 11–10-re, döntő legben.

Darts: Adrian Lewis óriási meccsen kapott ki a 21 éves tehetségtől

Mind a négy magyar induló kiesett a Papp László Budapest Sportarénában zajló Hungarian Darts Trophy első játéknapján. A nagy nevek közül Adrian Lewis kiesése lehet meglepő, a kétszeres világbajnok szenzációs meccsen döntő legben kapott ki a 21 éves Bradley Brookstól.

Darts-vb: délután Adrian Lewis, este Rob Cross búcsúzott

Nem maradtunk meglepetés nélkül a londoni Alexandra Palace-ban zajló PDC-dartsvilágbajnokság nyolcadik napján: a délutáni program során Adrian Lewis, míg este Rob Cross kényszerült búcsúzni a tornától.

Darts: bealudt a kétszeres világbajnok, nem elődöntős

A 27. darts World Matchplay negyeddöntőjében a belga Dimitri Van den Bergh 16–12-re legyőzte a 14. helyen kiemelt angol Adrian Lewist.

Darts: Van Gerwen után Wright is búcsúzott a World Matchplayen

Újabb meglepetés a világbajnokság utáni legrangosabb dartsverseny, a Milton Keynes-i World Matchplay második fordulójában: a világelső Michael van Gerwen után egy nappal a vb-címvédő Peter Wright is búcsúzott, aki a BDO háromszoros világbajnokától, Glen Durranttől kapott ki 11–8-ra.

Darts-vb: Adrian Lewis 3:1-es vezetésről bukott, Van den Bergh a nyolc között!

Dimitri Van den Bergh 3:1-es hátrányból fordított és döntő szettben kiejtette a kétszeres PDC-világbajnok Adrian Lewist a Londonban zajló, 2020-as darts-vb-ről. A világranglista 29. helyén álló belga mellett Darius Labanauskas és Luke Humphries is biztosította helyét a legjobb nyolc között.

Darts-vb: Lewis igazi klasszikust fordított meg, Anderson is nyert

Az egyaránt kétszeres világbajnok Gary Anderson és Adrian Lewis hétszettes mérkőzést nyert meg a Londonban zajló PDC-dartsvilágbajnokság hétfői játéknapján, amelyen az idei torna eddigi legmagasabb átlagának is tapsolhatott az Alexandra Palace közönsége: a nap meccsén a holland Jeffrey de Zwaan 106.09-dal ejtette ki Dave Chisnallt. Peter Wright, Luke Humphries és Dimitri Van den Bergh hatszettes mérkőzésen csatlakozott a legjobb 16 mezőnyéhez.

Darts-vb: Fallon Sherrock újabb mesés győzelmet aratott!

Folytatta nagyszerű szereplését Fallon Sherrock a Londonban zajló PDC-világbajnokságon: az angol hölgy dartsozó fordulatos csatában 3:1-re legyőzte a 11. helyen kiemelt osztrák Mensur Suljovicot a szombat késő esti programban a londoni Alexandra Palace-ban, és bejutott a harmadik fordulóba.

Videó: Van Gerwen kilencnyilasa Fülöp Lászlóék közvetítésével

Michael van Gerwen hibátlan leget, vagyis kilencnyilas kiszállót dobott az Adrian Lewis elleni második fordulós mérkőzésen a kevesebb mint három hét múlva kezdődő PDC-dartsvilágbajnokság előtti utolsó kiemelt versenyen, az angliai Mineheadben zajló Players Championship Finalsen. A viadalt a Sport Televízió élőben közvetíti, így Fülöp László és Vereczkey Lajos kommentálásával a magyar dartsrajongók is szemtanúi lehettek Van Gerwen tökéletes játékának.

Darts: Adrian Lewis óriási feltámadással a nyolc között

Csütörtökön véget ért a 2019-es Grand Slam of Darts két estét felölelő nyolcaddöntője – három kiemelt búcsúzott idő előtt, a második Rob Cross, a hatodik Daryl Gurney, valamint a nyolcadik James Wade. Utóbbi a lehető legszorosabb csatában, honfitársa, a selejtezős Adrian Lewis keze által.

Darts: az első fordulóban búcsúzott Adrian Lewis a WMP-től

A darts World Matchplay 1. fordulójának vasárnapi játéknapján három újabb kiemelt búcsúzott: Darren Webster és Dave Chisnall mellett a PDC kétszeres világbajnoka, Adrian Lewis is kiesett. Michael van Gerwen simán, James Wade drámai meccsen került a második fordulóba.

Darts: Durrant 1.8 millió forintot adna Lewis zenéjéért

Glen Durrant nem mindennapi kéréssel fordult Adrian Lewishoz: az angol dartsos ötezer fontot, azaz több mint 1.8 millió forintot ajánlott honfitársának azért, hogy lemondjon a bevonuló zenéjéről. Lewis azt hitte, Durrant viccel, pedig nem erről van szó.

Darts-vb: Anderson a kiesés széléről táncolt vissza, Van Gerwen oktatott

A harmadik forduló utolsó csütörtöki mérkőzésén a holland Benito van de Pas 4:2-re legyőzte a spanyol Toni Alcinast, ezzel kialakult a nyolcaddöntő teljes mezőnye a PDC dartsvilágbajnokságon. Aztán két mérkőzéssel meg is kezdődött a legjobb 16 küzdelme: Gary Anderson óriási csatában 4:3-ra legyőzte Chris Dobey-t, majd Michael van Gerwen 4:1-re felülmúlta Adrian Lewist a kétszeres világbajnokok késő esti ütközetében.

Darts-vb: Cross szettet sem vesztett, Lewis–Van Gerwen a 16 között

A kilencedik kiemelt James Wade kétszettes hátrányból felállva 4:3-ra legyőzte honfitársát, Keegan Brownt a londoni PDC-dartsvilágbajnokság harmadik fordulójában, ezzel bejutott a legjobb 16 közé. A háromszoros vb-elődöntős angolon kívül vasárnap délután továbbjutott Brendan Dolan és Chris Dobey, míg az esti programban Adrian Lewis és a címvédő Rob Cross is simán győzött.


Kézilabda Eb: Tudta-e?