Erste Liga: Adorján és Bodó is Erdélyben folytatja

Két magyar válogatott jégkorongozó, a kapus Adorján Attila és a csatár Bodó Christopher is erdélyi csapathoz igazolt: előbbi az Erste Liga-bajnok SC Csíkszeredában, utóbbi a Gyergyói HK-ban folytatja pályafutását.

Jégkorong: Nem tudom, visszamegyek-e Finnországba – Adorján Attila

Adorján Attila a nyáron szerződött a finn másodosztályban szereplő Kiekko-Pojat csapatához, a magyar válogatott jégkorongkapus azonban decemberben kölcsönbe visszatért a DVTK Jegesmedvékhez. Az universiade-válogatott összetartása után beszélgetett vele az NSO Tv a jelenéről és a jövőjéről. 

Jégkorong: Adorján az idény végéig marad a DVTK-nál

A válogatott Adorján Attila az idény végéig marad a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapatánál.

Szlovák jégkorongliga: Adorján Attila visszatér Miskolcra

A válogatott Adorján Attila kölcsönben visszatér a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapatához.    

Jégkorong: Adorján Attila Finnországba szerződött

Noha az idei világbajnokság elmaradt, Adorján Attila szereplésének akadályai elhárultak, így nyugodt szívvel igazolhatott a Kiekko-Pojathoz.

Jégkorong: érzéseikkel szavaznak a székelyek

Bartalis István, Becze Tihamér, Sofron István, Adorján Attila. Négy magyar válogatott jégkorongozó. Összefűzi őket, hogy mind a négyen a Székelyföldön születtek. Természetesen a járvány heteiben is elsősorban profi sportolókként igyekeznek élni, de amikor az Európai polgári kezdeményezés a nemzeti régiók védelmében ügyében indított aláírásgyűjtésre hivatkozva kereste őket a Magyar Nemzet, akkor szívesen meséltek a székely gyökereikről.    

Jégkorong: nehezen engedték el a románok, de tenni akart a magyar nemzetért

Akár a románok kapuját is védhetné a 2020-as divízió 1/A csoportos jégkorong-világbajnokságon, de Adorján Attila négy éve úgy döntött, hogy a nagy konkurenciaharc ellenére a magyar válogatott kapusposztjáért száll harcba. A DVTK Jegesmedvék 22 éves székely kapusa a gdanski EIHC-tornán, az olaszok elleni mérkőzésen mutatkozott be a magyar nemzeti csapatban. 

Jégkorong: „Adorján remek volt a kapuban, fogott, mint a kokojzadzsem…”

A japánok ellen nyertesnek bizonyuló első sor nélkül győzte le a magyar jégkorong-válogatott a lengyeleket a gdanski EIHC-tornán, amelyen végül a legjobbnak bizonyult. A 2–0-s diadalból alaposan kivette a részét a kapott gól nélkül záró Adorján Attila, de elsősorban a csapatmunkának volt köszönhető az elért eredmény. A vasárnapi mérkőzés után a fiatal kapus mellett ezúttal az első sorban remeklő Terbócs István és Sárpátki Tamás értékelt az NSO Tv-nek. 

Jégkorong: Örülök életem első válogatottbeli góljának, de... – Vokla

Bár alig egy perccel a vége előtt még 3–1-re vezetett a magyar jégkorong-válogatott, hosszabbításban 4–3-ra kikapott az olaszoktól a lengyelországi EIHC-torna nyitó napján. A mérkőzés után Erdély Csanád, illetve a válogatottban első gólját megszerző Vokla Roland és a kapuban most debütáló Adorján Attila értékelt az NSO Tv-nek. 

Jégkorong: hosszabbításos vereséggel kezdett a válogatott

Az olaszok ellen játszotta első mérkőzését a magyar férfi jégkorong-válogatott a gdanski EIHC-tornán. A mérkőzés 3–1-es magyar vezetés után hosszabbításban dőlt el az ellenfél javára.

Jégkorong MK: „Küzdött, kapart az Újpest, de Adorján és a védelem is topon volt"

A DVTK Jegesmedvék fegyelmezett védelmének és remek kapusteljesítményének, no, meg a négy góljának köszönhetően nyerte meg a jégkorong Magyar Kupát. A győztes miskolciak közül a kapus Adorján Attila és a társai által a meccs legjobbjának választott, az Újpest ellen két találatot jegyző Magosi Bálint beszélt a diadalról az NSO Tv-nek.