Úszó Eb: negyedik lett a 4x200 méteres vegyes gyorsváltónk

A római Európa-bajnokságon a 4x200 méteres gyorsúszás vegyes váltójának döntőjében a Márton Richárd, Mészáros Dániel, Pádár Nikoletta, Ábrahám Minna alkotta négyes negyedik lett.

Úszó Eb: Magamra voltam dühös – Hosszú Katinka

Hiába úszta a negyedik legjobb időt a 400 vegyes előfutamai során Hosszú Katinka a római Eb-n, két magyar megelőzte, így a szabályok értelmében nem jutott döntőbe. Délelőtt olimpiai bajnokunk nem állt meg az interjúzónában, ám később nyilatkozott – kizárólag a Nemzeti Sportnak.

Nemzetközösségi Játékok: megközelítették Hosszú Katinka világcsúcsát

Egészen kiváló idővel nyert női 400 méter vegyesen az úszó Summer McIntosh az angliai Birminghamben zajló Nemzetközösségi Játékokon.

A 4. helyezett Hosszú Katinka tanítása: Nem futok el!

A kevéssel maradt le az éremről 400 vegyesen Hosszú Katinka, aki egyedüli európaiként léphetett rajtkőre a szám szombat esti fináléjában.

Tokió 2020: Megérdemeltem volna a két tized szerencsét – Verrasztó

A tokiói olimpiáról hazatérő Verrasztó Dávid csalódottan, édesapja, Verrasztó Zoltán viszont pozitívan értékelt a Digi Sport stábjának, amely a budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren várta a sportolót, aki két tizeddel lecsúszva a dobogóról a negyedik helyen zárta a játékok 400 méteres vegyesúszó-versenyét.

Úszó Eb: így tudta meg Hosszú, hogy a világ idei legjobbját úszta!

Hosszú Katinka nemcsak megnyerte a női 400 méteres vegyes úszás döntőjét a budapesti úszó Európa-bajnokságon, a világ idei legjobb eredményét érte is el! Ezt pedig az NSO Tv-től tudta meg. Videónkból kiderül, hogyan reagált, illetve az élete első felnőtt-világversenyén ezüstérmes Mihályvári-Farkas Viktória is összefoglalta nekünk a napját, amelyről álmában sem gondolta volna, hogy így sikerül.

Verrasztó Dávid: Mennyire kerülök közel a vébén Szetóhoz? Semennyire, mert...

Verrasztó Dávid ezüstérmes lett 400 méter vegyesen a rövid pályás világkupa budapesti állomásán, a magyar úszót Szeto Daija előzte meg. Verrasztó az NSO Tv azon kérdésére, hogy  a decemberi vb-ig utolérheti-e a japánt, meglepő választ adott. 

Úszó Eb: Az utóbbi hónapokban sok csúnya dolgot mondtak rólam – Verrasztó D.

Verrasztó Dávid nyerte a férfi 400 méteres vegyesúszást a glasgowi Európa-bajnokságon. A döntő után az M4 Sportnak nyilatkozott.

Cseh László: Nem könnyű úgy hazajönni, hogy nem értem el a célomat, de...

Cseh Lászlóval ritkán fordul elő, hogy világversenyről érem nélkül tér haza, a rövid pályás úszó Európa-bajnokságon azonban nem állhatott fel a dobogóra. Bár az 50 pillangó után kicsit viccelődött, az NSO Tv-nek elmondta, azért nem tette olyan könnyen túl magát azon, hogy nem érte el a céljait. Emellett felidézte a budapesti vizes vb-t, beszélt Milák Kristófról és Bernek Péterről, elárulta, mi motiválja a következő év előtt, valamint a karácsonyi ünnepekről is szót ejtett. 

Úszás: „Túléltük" – így értékelte „legkomolyabban” Kozma Dominik az Eb-t

Verrasztó Evelyn öt év után nyert egyéni számban érmet világversenyen, a rövid pályás Európa-bajnokságon 200 vegyesen ért célba másodikként Hosszú Katinka mögött. Az NSO Tv-nek elmondta, hogyan élte meg azt a pillanatot, amikor fellépett a dobogóra, a terveivel ellentétben a budapesti vizes vb után miért döntött mégis a folytatás mellett, valamint hogy meddig akar még úszni. Kozma Dominik csalódottan értékelte az Eb-t, hiszen nem sikerült érmet szereznie, a budapesti világbajnokságról azonban már annál szélesebb mosollyal beszélt. Bár általában ő szokott „trollkodni" az úszótársaival, miközben interjút adnak, most ez vele fordult elő.

Úszás: Kapás Boglárka is meglepődött, hogy nem könnyezte meg a győzelmét

Kiválóan szerepeltek úszóink a 2017-es évet lezáró rövid pályás Európa-bajnokságon. A hat aranyérmet nyerő Hosszú Katinka mellett Bernek Péter és Kapás Boglárka is felállhatott a dobogó felső fokára, míg további három ezüst- és két bronzérmet szereztek versenyzőink. Kapás Boglárka, aki tavasz óta tartó mély gödörből mászott ki Koppenhágában, a 110 éves Magyar Úszószövetség gáláján beszélt az NSO Tv-nek arról, hogy milyen jelentősége volt a 200 pillangónak, és miért nem érzékenyült el a 400 gyors megnyerése után. A 400 vegyesen diadalmaskodó Bernek Péter barátja és példaképe, Cseh László nyomdokaiba lépett, miután négy percen belül úszta le a távot, a szobatárs természetesen ezt nem hagyta szó nélkül. Hogy pontosan mit mondott, az kiderül a videónkból, amelyben a két úszó a jövő évi terveire is kitért.

Cseh és Verrasztó pazar úszással döntős 400 vegyesen

Jól sikerült a csütörtök délelőtt a magyar úszók számára az isztambuli rövid pályás úszó-világbajnokságon, hiszen ahol továbbjutást remélhettünk az előfutamok során, ott nem kellett csalódnunk. Cseh László és Verrasztó Dávid is saját futama megnyerésével jutott a 400 méteres vegyes úszás esti döntőjébe, míg Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna szintén remek részsikerrel verekedte magát a 100 méteres női vegyes úszás elődöntőjébe.

Rövid pályás úszó-vb: Cseh és Verrasztó győzelemmel döntős

Cseh László és Verrasztó Dávid is megnyerte előfutamát 400 méteres vegyes úszásban az isztambuli rövid pályás világbajnokságon, így mindketten bejutottak az esti fináléba.

Rövid pályás úszó-vb: Hosszú 400 vegyesen is érmet szerzett

Hosszú Katinka a 200 méteres pillangóúszás megnyerése után 400 vegyesen bronzérmet szerzett az isztambuli rövid pályás világbajnokságon a brit Hannah Miley és a kínai Je Si-ven mögött. A jól kezdő, két úszásnem után még vezető Jakabos Zsuzsanna negyedik lett.


Kézilabda Eb: Tudta-e?