Úszás: Wladár szerint még korai az Eb pótidőpontjáról beszélni

Mint beszámoltunk róla, a LEN elhalasztotta a Budapestre tervezett vizes Európa-bajnokságot. Wladár Sándor, a hazai szövetség elnöke a Nemzeti Sportnak elmondta, a halasztást ők maguk javasolták a LEN-nek a kialakult helyzetben. A korábbi kiváló úszóból lett sportvezető hozzátette, a járványhelyzet miatt kialakult bizonytalanságban nem szabad kőbe vésettnek tekinteni, hogy augusztus lesz a verseny új időpontja.

Vizes Eb: elhalasztották a budapesti kontinenstornát – hivatalos

A vizes sportokat tömörítő európai szövetség (LEN) a májusi budapesti vizes Európa-bajnokság elhalasztása mellett döntött.

Úszó Eb: A válogatott legjobbjai mind ott lesznek – Sós Csaba

Teljes lesz a magyar csapat a 100 nap múlva kezdődő budapesti úszó Európa-bajnokságon – mondta Sós Csaba szövetségi kapitány az M1 Aktuális csatornán.

Úszás: két Európa-bajnokságot is rendezhet Kazany

Két úszó Európa-bajnokságnak is házigazdája lehet az oroszországi Kazany.

Úszó Eb: óriási hiba a magyar lánytól, kizárták a váltónkat

A táv felénél kizárták a magyar csapatot a nyílt vízi úszók Európa-bajnokságának váltóversenyéből, mivel Sömenek Onon Kata rossz irányba indult el, és nem kerülte meg a rajt utáni első bóját.

Úszó Eb: Burián és Késely sem hitte el, pedig… – galéria

Csütörtökön befejeződtek a Glasgow-ban rendezett úszó Európa-bajnokság medencés versenyszámai – már csak a nyílt vízi csapatversenyek vannak hátra. A magyar versenyzők ma is szép eredményekkel örvendeztették meg a szurkolókat: Verrasztó Dávid 400 m vegyesen Európa-bajnok lett, Késely Ajna 400 gyorson ezüst-, Burián Katalin 200 háton bronzérmet szerzett. Nézzék meg a délutáni döntők legszebb pillanatait Kovács Anikó fotóinak segítségével!

Videó: a benyúlás döntött, így lett ezüstérmes Rasovszky 10 km-en

Rasovszky Kristóf a második helyen csapott a célba a glasgow-i nyílt vízi úszó Európa-bajnokság 10 km-es versenyében. A magyar úszó – aki szerdán az 5 kilométeres távon verhetetlennek bizonyult – 6.25 km-nél állt az élre, végül azonban a holland Ferry Weertman jobb benyúlással megelőzte őt. Íme, a befutó az M4 Sport felvételén!

Úszó Eb: Úgy éreztem, az érzelmek csak gyengítenek, de ma ezzel nyertem – Hosszú

Mint arról beszámoltunk, a címvédő Hosszú Katinka nyerte meg a 200 méteres vegyes úszást a Glasgow-ban zajló Európa-bajnokság utolsó előtti napján. A döntő után így értékelte a történteket a háromszoros olimpiai bajnok úszó.

Videó: így lett aranyérmes Hosszú Katinka 200 vegyesen

Mint arról beszámoltunk, a címvédő Hosszú Katinka nyerte meg a 200 méteres vegyes úszást a Glasgow-ban zajló Európa-bajnokság utolsó előtti napján. Íme, a döntő az Eurosport és az M4 Sport felvételén!

Hosszú Katinka nyert 200 vegyesen, Cseh László a legjobb idővel döntős

A Glasgow-ban zajló úszó Európa-bajnokság utolsó előtti napján a magyar küldöttség tagjai két döntőben szerepeltek: Hosszú Katinka megvédte címét női 200 vegyesen, a mix 4x100-as váltó pedig hatodik lett.  A délután során női 200 háton Burián Katalin a második legjobb idővel, férfi 100 pillangón Cseh László a legjobb, Milák Kristóf a 4. legjobb idővel került a döntőbe. Sztankovics Annának nem sikerült a továbbjutás női 50 mellen, a 11. helyen zárt.

Úszó Eb: Rasovszky Kristóf aranyérmes lett öt kilométeren

Megkezdték versenyzésüket a nyílt vízi úszók is a glasgow-i Európa-bajnokságon, és a férfiak 5 kilométeres távján fantasztikus magyar siker született: Rasovszky Kristóf szinte végig vezetve aranyérmes lett.

Videó: a magyar váltó interjú közben tudta meg, döntős lett

Mint beszámoltunk róla, a glasgow-i úszó Európa-bajnokságon a mix 4x100 méteres gyorsváltó előfutamaiban a magyar csapat Bohus Richárd, Lobanovszkij Maxim, Verrasztó Evelyn, Szilágyi Liliána összeállításban a 4. lett (3:30.80), és a hetedik legjobb idővel bejutott az esti fináléba. Az úszók ezt az interjú közben tudták meg...

Úszó Eb: Hosszú Katinka visszalépett a 200 háttól

Utolsó előtti napjához érkezett a glasgow-i úszó Európa-bajnokság, a szerdai, délelőtti előfutamok mindegyikében akadt magyar érdekeltség. Hosszú Katinka visszalépett a 200 hát előfutamaitól, míg Burián Katalin a második legjobb idővel középdöntőbe jutott. Ugyancsak középdöntős 100 pillangón Milák Kristóf és Cseh László, illetve 50 mellen Sztankovics Anna. A mix 4x100 m gyorsváltó este a döntőben lesz érdekelt.

Úszó Eb: Egy 4. hely miatt nem kell a földbe ásnom magam – Hosszú

A glasgow-i úszó Európa-bajnokság ötödik napján Hosszú Katinka 100 méteres hátúszásban a negyedik helyen végzett, majd 200 vegyesen a második legjobb idővel bejutott a döntőbe. A háromszoros olimpiai bajnok úgy véli, nem a szerencsén múlott, hogy 100 háton három századdal lemaradt a dobogóról.

Késely újabb érme hatalmas egyéni csúccsal, Hosszú negyedik 100 háton

A Glasgow-ban zajló 34. úszó Európa-bajnokság ötödik napján Késely Ajna óriási egyéni csúccsal bronzérmet szerzett 1500 méteres gyorsúszásban. Női 100 háton Hosszú Katinka a 4., Burián Katalin a 7. helyen végzett. Hosszú a második legjobb idővel döntőbe jutott 200 vegyesen, amelyben Jakabos Zsuzsanna is kvalifikálta magát a fináléba. A férfiaknál 200 háton Telegdy Ádámnak nem sikerült bejutnia a döntőbe.

Úszás: Hosszú és Jakabos elődöntős 200 m vegyesen

A Glasgow-ban zajló 34. úszó Európa-bajnokság ötödik napján vízbe szállt a nőknél a 200 méter vegyes előfutamaiban Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Sebestyén Dalma és Verrasztó Evelyn is. Hosszú 2:11.09-cel az előfutamát nyerve, összesítésben is az első helyen jutott tovább az elődöntőbe. Jakabos is továbbment a következő körbe, ő 2:13.37-cel összesítésben a hatodik helyen végzett. Sebestyén Dalma (2:15.53) és Verrasztó Evelyn (2:15.04) nem jutott tovább. Férfi 200 méter háton Telegdy Ádám hatodikként középdöntőzhet, női 4x200 méteren a gyorsváltónk visszalépett. Kövessék figyelemmel folyamatosan frissülő cikkünk segítségével a délelőtt eseményeit!

Videó: fantasztikus hajrá, így nyert aranyat Kapás Boglárka

Mint ismert, Kapás Boglárka fantasztikus hajrával Európa-bajnoki címet nyert Glasgow-ban 200 méter pillangón. Élje át újra a finálét!

Parádés hajrá, Kapás Boglárka Európa-bajnok 200 pillangón!

A Glasgow-ban zajló 34. úszó Európa-bajnokság negyedik napján Kapás Boglárka aranyérmet nyert 200 méteres pillangóúszásban! Szilágyi Liliána ugyanezen a távon a hatodik helyen végzett. A női 100 hát elődöntőjében Hosszú Katinka a második, Burián Katalin a hetedik legjobb idővel jutott be a döntőbe, Cseh László viszont hét századdal lemaradt az 50 pillangó fináléjáról.

Úszó Eb: Hosszú és Burián is elődöntős, a mix vegyesváltót kizárták

A Glasgow-ban zajló 34. úszó Európa-bajnokság negyedik napján a délelőtti előfutamok során a férfiaknál 200 gyorson és 50 pillangón szoríthattunk magyar úszókért, a nőknél 100 háton és 1500 gyorson izgulhattunk és a mix 4x100-as vegyesváltó előfutamaiban is volt magyar egység.

Úszó Eb: Milák aranyérmes, Kenderesi 2. 200 pillangón

Kettős magyar siker született 200 méteres pillangóúszásban a glasgow-i Európa-bajnokságon: az aranyérmet magabiztos versenyzéssel Milák Kristóf szerezte meg, míg a második nagy hajrával Kenderesi Tamás lett.