Úszás: Éremmel szeretnék hazatérni Tokióból – Rasovszky Kristóf

Van, hogy majdnem húszig számolnak az edzéseken: a világbajnok és társai kemény felkészüléssel indították az olimpia évét.

Spotify: ezeket a számokat hallgatja Kapás Boglárka a versenyek előtt

Folytatódik Spotify-sorozatunk, melyben magyar sportolók mutatják meg, milyen zenékkel hangolódnak a legfontosabb meccsekre, eseményekre. Most Kapás Boglárka, olimpiai bronzérmes úszónk mutatja meg, milyen számokkal pörög fel mielőtt a vízbe ugrik.

Úszás: Cseh László a jövő héten folytathatja a felkészülést

Vakbélműtéte után megkapta az engedélyt: Cseh László hétfőn újra az uszodában kezdi a napot.

Úszás: „Utazunk, három hétig Dubaiban készülünk”

Dél-Afrika helyett Dubai: a járványhelyzet némileg módosította a terveket, de szombaton egy magyar különítmény meleg égövi edzőtáborba utazik.

Ferencváros: Nyíri Zoltán érmeket vár Tokióban

Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke sikeresnek ítélte a Ferencvárosi Torna Club 2020-as évét, egyúttal elárulta: érmeket vár az egyesület sportolóitól a nyári, tokiói olimpián.

Tokió 2020: Hosszú Katinka a legesélyesebb női úszók között

Az úszással foglalkozó swimmingworldmagazine.com kísérletet tett arra, hogy összegyűjtse a nyári, tokiói olimpián legesélyesebb női versenyzőket; a 25 fős listára egyedüli magyarként Hosszú Katinka került fel.

Úszás: „A pénz nagy motiváció” – Sjöström ennyit keresett Budapesten

A világ élsportolói ritkán beszélnek olyan őszintén a pénzről, saját keresetükről, mint ahogyan azt a 2017-es esztendőben a világ legjobb úszónőjének választott svéd Sarah Sjöström tette. Az Expressen napilapnak adott interjúját az origo.hu szemlézte.

Úszás: a CAS köteles újra kivizsgálni Szun Jang doppingügyét

A svájci szövetségi bíróság új eljárásra kötelezte az olimpiai bajnok Szun Jang doppingügyében a nemzetközi Sportdöntőbíróságot (CAS).

Úszás: Tusup talán felnyitott néhány szemet – Holoda

A gyorsváltóval 2017-ben világbajnoki bronzérmet szerző Holoda Péterrel a Magyar Nemzet készített interjút, melynek fő témája a 24 éves úszó jelenlegi edzője, Shane Tusup volt. Holoda mesélt többek között a kettejük közti edző-tanítvány kapcsolatról.

Úszás: Nem akarok másra figyelni, csak magamra – Kenderesi

Kenderesi Tamás úgy kalkulált, Milák Kristóf nyeri meg a 200 pillangót az ob-n, de ezúttal a világbajnok kapaszkodott – az olimpiai bronzérmes erőt merít a győzelemből.

Úszás: Felszívtam magam az utolsó napra – Milák Kristóf

Úgy ment a rajthoz, mint akit akasztani visznek – ezek után nyert két aranyat az ob záró napján a BHSE világbajnoka, Milák Kristóf.

Úszó ob: Milák Kristóf úgy érezte magát, mint akit akasztani visznek

Az előző napi ezüstérmek után a záró napon igazán elemében volt Milák Kristóf: 40 percen belül diadalmaskodott a 200 gyorson és a 100 pillangón, utóbbin olyan idővel, amellyel bronzérmes lett volna a tavalyi kvangdzsui világbajnokságon. Rajta kívül Késely Ajna is duplázott, ő a 200 és az 1500 gyors megnyerésével tette ismét teljessé az aranykollekcióját (összesen négy egyéni számban győzött Kaposvárott) – számolt be róla hírlevelében a magyar szövetség.

Úszás: Nagyon nem szeretném, ha újra előjönne ez a rosszullét – Kapás Boglárka

Szerdai rosszullétével sokakat megijesztett, pénteki győzelmével magát is megnyugtatta Kapás Boglárka: a 200 pillangó helyett a 400 vegyest nyerte meg a kaposvári ob-n.

Úszás: Kapás Boglárka nyerte a 400 vegyest az ob-n

Újra vízben a világbajnok: Kapás Boglárka vállalta az indulást 400 vegyesen, és meg is szerezte a győzelmet péntek délelőtt a kaposvári országos bajnokságon.

Úszás: Németh Nándor magyar rekordot úszott 100 gyorson

Megszületett az első országos csúcs a kaposvári országos bajnokságon: Németh Nándor két századdal írta felül saját rekordját 100 méter gyorson csütörtök kora este.

Úszás: Kós Hubert olimpiai A-szintet úszott 200 vegyesen az ob-n

Ahogy az várható volt, az UTE fiatal tehetsége szerdán nagyot dobott: Kós Hubert olimpiai A-szintet úszott 200 vegyesen.

Úszás: Kapás Boglárkának autoimmun pajzsmirigybetegsége van

Hogy Kapás Boglárka szerdán délelőtt visszalépett a 200 pillangó döntőjétől a kaposvári ob-n, megírtuk mi, mostanra kiderült az is, miért döntött így a szám világbajnoka és Európa-bajnoka.

Úszás: Kenderesi és Milák 1:55-ön belül úszott 200 pillangón

Kenderesi Tamás nyerte a férfi 200 pillangó döntőjét a kaposvári országos bajnokságon – a második Milák Kristóf lett.

Úszás: A sötétben tapogatózunk, nem tudjuk, ki milyen formában van – Sós

Kaposvár ad otthont keddtől szombatig a magyar bajnokságnak: a versenyt az olimpiai időbeosztáshoz igazodva rendezik meg.

Úszás: Hosszú Katinka nem indul az országos bajnokságon!

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka vasárnap a közösségi oldalán közölte: az olimpiára való felkészüléséhez most edzésekre van szüksége, így idén nem vesz részt az ob-n, amelyen sok sikert kíván klubtársainak, valamint a többi úszónak.