Úszás: Fel sem vetődik bennem, hogy ne legyek ott Tokióban – Rasovszky

Átszabott ötkarikás tervek, megnövekedett költségek, mindennapi félelem. Interjúsorozatunkban arról kérdezzük olimpiai esélyeseinket és edzőiket, hogyan érinti ez az egyént. „Sokkal jobb érzés erős mezőnyben nyerni” – mondta Rasovszky Kristóf.

Vizes Eb: önkéntesek jelentkezését várják a szervezők

Már egy hónap sincs a budapesti vizes Európa-bajnokság rajtjáig: a versenyre már ötven ország jelezte érkezését – önkéntesek jelentkezését viszont még várja a kontinensviadal szervezőbizottsága.

Jótékonyság: az úszók árveréssel segítik az Izsányi családot

A Magyar Úszószövetség a hivatalos Facebookon-oldalán jótékonysági árverést hirdetett tragikus autóbalesetet szenvedett munkatársunk és családja megsegítésére.

Úszás: olimpiai bajnok kanadai az ausztrálok új vezérigazgatója

A kétszeres olimpiai bajnok kanadai Alex Baumannt nevezték ki az ausztrál úszószövetség vezérigazgatójának – számolt be róla az MTI.

Jégkorong: szapporói hősünk az úszó ob győztes edzői között

Március végén az úszó ob győztes edzői között bukkant fel Vaszju­nyin Artyom neve, aki jégkorongos szapporói hősünk, és a Fehérvár U21-eseinek edzője. A fagyott vízen jobban is teljesít.

Olimpia: 125 évvel ezelőtt született meg Magyarország első nyári ötkarikás aranyérme

Hajós Alfréd 1896. április 11-én szerezte meg Magyarország első (és második olimpiai) aranyérmét – a 125 évvel ezelőtti sporttörténelmi győzelemre és a bajnokra emlékezünk.

Úszás: Hosszú Stockholmban; Európa-rekord az orosz válogatón

Zajlanak az olimpiai válogatók, Hosszú Katinka pedig Stockholmban folytatta a versenyszezont.

Úszás: „Mondhatni, a 200 pillangó zsebben van” – Milák Tokióról

A 21 éves világbajnok és Európa-bajnok úszó, Milák Kristóf az országos bajnokságon hat aranyérmet szerzett, 100 pillangón országos csúcsot, míg 200 pillangón világcsúcshoz közeli időt úszott. Ez azért is bámulatos eredmény, mert a koronavírus-fertőzése óta gyakorlatilag csak januártól végez teljes értékű munkát. A Digi Sport híradójának elárulta, melyik számban tekinti ő saját magát is tokiói favoritnak, és melyik az, amelyikben még javulni szeretne.

Tokió 2020: újabb kvótát szerzett a leukémiát legyőző japán úszó

Ikee Rikako, a nemrég még leukémiával kezelt japán úszó a vegyesváltó után a 4x100 méteres gyorsváltóval is ott lehet az idén nyárra halasztott tokiói olimpián – tájékoztatott az MTI.

Koronavírus: a FINA törölte a májusig tervezett japán kvalifikációs versenyeit

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA törölte az áprilisra és májusra Japánba tervezett olimpiai kvalifikációs versenyeket műugrásban, műúszásban és nyílt vízi úszásban – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Úszás: Jobb lenne kemény versenyben eredményesnek lenni – Kapás

Átszabott ötkarikás tervek, megnövekedett költségek, mindennapi félelem. Interjúsorozatunkban arról kérdezzük olimpiai esélyeseinket és edzőiket, hogyan érinti ez az egyént. „Jobb lenne kemény versenyben eredményesnek lenni” – mondta Kapás Boglárka.  

Úszás: megvan a védettek névsora a tokiói olimpiára

Ütőképes válogatott utazik Tokióba – véli Sós Csaba. A szövetségi kapitány előterjesztését szerdán fogadta el a Magyar Úszószövetség elnöksége.

Úszás: új szabályt hoztak, változik szövetség támogatási rendszere

Új szabályt hoztak: csak a magyar sportállampolgársággal rendelkező versenyzőket és klubjaikat támogatja a jövőben a Magyar Úszószövetség.

Úszás: Át kell magadat verni – Hosszú Katinka

Kellően türelmes önmagával szemben a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, de még boldogabb azért, hogy egyáltalán úszhat és versenyezhet.

Úszás: „Csehnek és Kozmának meg kell értenie, hogy az olimpiára készülünk”

Összeállt Sós Csaba szövetségi kapitány fejében a tokiói úszócsapat magja, de két számban csak a májusi Eb után nevezi meg az olimpiai indulókat.

Úszás: a bajnokok és a MÚSZ köszönik az egészségügy helytállását

A Duna Arénában rendezett országos bajnokságon a Magyar Úszószövetség a versenyzők bevonulási kapuin és a medence melletti LED-falon megjelenő felirattal és piktogramokkal juttatta kifejezésre, hogy a magyar úszócsalád egyöntetű hálával gondol a járvány idején helytálló egészségügyi dolgozókra, valamint a pedagógusokra és rendvédelmi dolgozókra.

Úszó ob: hat arany, még egy országos csúcs Milák Kristóftól!

Stílszerűen zárta az ob-t Milák Kristóf a Duna Arénában: újabb két aranyérmet szerzett, 100 pillangón pedig megdöntötte a saját, 2017-ben ugyanitt felállított országos csúcsát (az 50.47-tel ezüstérmes lett volna a 2019-es világbajnokságon). Míg a férfiaknál az esélyesek győztek – Rasovszky Kristóf 800 gyorson arannyal ünnepelte a 24. születésnapját –, a hölgyeknél Veres Laura 200 gyorson, illetve Mihályvári-Farkas Viktória 1500 gyorson aratott győzelme igazi meglepetés.

Úszó ob: Milák 100 gyorson országos csúccsal nyert

Továbbra is Milák Kristóf jegyében zajlik az országos bajnokság a Duna Arénában: pénteken 100 gyorson „lopta el a show-t”, és nem csupán legyőzte a sprintereket, de 48.00 másodperces idejével új országos csúcsot állított fel – majd csalódottan közölte, hogy 47-es időt szeretett volna úszni. A nap másik slágerszámában, férfi 400 vegyesen nem történt meglepetés, a Verrasztó Dávid, Bernek Péter páros megőrizte olimpiai kvótáját, míg a hölgyeknél Hosszú Katinka győzött fölényesen. A BVSC mixed vegyes váltójának tagjaként Cseh László pályafutása 111. nagypályás bajnoki aranyérmét szerezte meg.

Úszó ob: Németh Nándor országos csúcs közelében

A csütörtök esti előfutamok során Németh Nándor 100 méter gyorson 48.11 másodperccel épphogy elmaradt saját országos csúcsától az úszók olimpiai kvalifikációs országos bajnokságán a Duna Arénában.

A csobbanást sem hallotta – Kraszner Vilma, a magyar sport első siketlimpiai bajnoka

A ráborult csendben 96 évet élt Kraszner Vilma a fogyaték nélküliek között is bizonyított: három bajnoki aranyat szerzett, és országos csúcsot döntött.