Öttusa-vb: hetedik lett a magyar vegyes váltó Kairóban

A hetedik helyen végzett a Guzi Blanka, Kardos Bence páros vegyes váltóban a kairói olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokság zárónapján.

Öttusa: Marosi Ádám és a csapat is világbajnok Kairóban!

Aranyérmes lett Marosi Ádám és a férficsapat a kairói öttusa-világbajnokságon. Olimpiai bronzérmesünk kimagaslóan szerepelt a férfi döntőben, a szombati körvívást 26 tussal a második helyen zárta, úszásban a 11. legjobb időt teljesítette, s így összetettben átvette a vezetést, a lovaspályán hibátlan produkciót nyújtott, míg a laser runban sikerült megtartania vezető pozícióját.

Öttusa-vb: örömkönnyek – bronzérem és olimpiai kvóta Gulyás Michelle-nek!

Világbajnoki bronzérmes lett és olimpiai kvótát szerzett Gulyás Michelle a kairói világbajnokság női döntőjében, amelyben ezüstérmes lett a Gulyás Michelle, Alekszejev Tamara és Guzi Blanka alkotta magyar csapat is.

Öttusa-vb: férfi versenyzőink mindegyike bejutott a döntőbe

A férfiak kvalifikációjával és a nők körvívásával folytatódott a kairói öttusa-világbajnokság. A férfi fináléba mind a négy magyar versenyző bejutott.

Öttusa-vb: három magyar jutott be a női verseny döntőjébe

Három magyar versenyző jutott be a női selejtezőből a döntőbe a kairói öttusa-világbajnokságon. Gulyás Michelle szárnyalt, Guzi Blanka nagyot mentett, Alekszejev Tamara hozta a papírformát ezen a napon.

Öttusa-vb: ötödik lett a magyar páros férfi váltóban

Az ötödik helyen végzett szerdán a Regős Gergely, Szép Balázs páros férfi váltóban a kairói öttusa-világbajnokságon – írja az MTI.

Öttusa: megvan a vb-re utazó magyar csapat

Szakmai egyeztetés után a Magyar Öttusaszövetség elnöksége szerdai online ülésén véglegesítette a június 8. és 14. közötti kairói világbajnokságra utazó csapat névsorát.

Öttusa-vb: Kasza Róberttel nem számol a kapitány

Martinek János szövetségi kapitány nem tervezi szerepeltetni a lábfájdalmakkal küszködő Kasza Róbertet a június 8. és 14. között esedékes kairói olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságon – írja a Magyar Távirati Iroda.

Öttusa: októberben lehet az ob; még napirenden a vb-rendezés

A Magyar Öttusaszövetség (MÖSZ) szeretné megrendezni a tavasszal elhalasztott felnőtt országos bajnokságot, melyre jelen állás szerint októberben kerülhet sor.

Öttusa: Kína helyett Mexikó ad otthont a világbajnokságnak

A koronavírus-járvány miatt a kínai Hsziamen helyett a mexikói Cancunban kerül sor májusban az olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságra.

Sportpolitika: Hosszú távon gondolkozunk – Szabó Tünde

Elégedetten szólt Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az újabb, idén negyedik sportágban megrendezett olimpiai kvalifikációs világbajnokságról, s azt ígéri, hazánk továbbra is arra törekszik, hogy minél több világversenyt Magyarországra hozzon.

Öttusa-vb: megviselte a galoppon történt baleset a magyarokat

Regős Gergely lovaglásán látszott, hogy valami nincs rendben, s mint később kiderült, Kovács Saroltával – akivel a vegyes váltó versenyében a 15. helyen végeztek a budapesti öttusa-világbajnokságon – végignézték, ahogy a Kincsem park szomszédos pályáján zajló galoppversenyen az egyik ló megbotlott, s eltörte mindkét lábát, a zsokéját pedig mentő vitte el. Ez mindkettejüket nagyon megviselte lelkileg.

Öttusa-vb: csak felvillanásokra futotta vegyes váltóinktól

Tapasztalatszerzés gyanánt rajtolhatott a fiatal Gulyás Michelle, Kardos Bence páros a záró napi vegyes váltóban a budapesti öttusa-világbajnokságon, és Kovács Saroltáékat is megelőzve a 12. helyen végzett.

Öttusa-vb: Albert hercegnek tetszett a helyszín és a rendezés

A Budapesten rendezett öttusa-világbajnokság egyik díszvendége II. Albert monacói herceg volt, aki szűk körű sajtóbeszélgetésén kedélyesen mesélt sportpályafutásáról, az idényt pocsékul kezdő Monaco focicsapatáról és a Kincsem park vasárnapi lóversenyeiről is.

Öttusa: az év legjobb versenye lett a budapesti vb

A még vasárnap is tartó budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokság lett az év legjobb öttusaversenye.

Öttusa-vb: Két-három napon belül kétszer meghalni már nem tudok – Marosi

A magyar férficsapat (Kasza Róbert, Marosi Ádám, Demeter Bence) ezüstérmet szerzett, míg egyéniben az ötödik helyen végző Kasza Róbert volt a legjobb magyar a budapesti olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokság szombat délutáni férfidöntőjében. A verseny után az NSO Tv kamerája előtt értékelt az ezüstérmes csapat.

Öttusa-vb: a magyar csapat ezüstérmes, Kasza ötödik lett

A magyar férficsapat (Kasza Róbert, Marosi Ádám, Demeter Bence) ezüstérmet szerzett, míg egyéniben az ötödik helyen végző Kasza Róbert volt a legjobb magyar a budapesti olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokság szombat délutáni férfidöntőjében. Az aranyérmet a francia Valentin Belaud szerezte meg a brit Joseph Choong és a dél-koreai Dzsun Vung Te előtt.

Öttusa-vb: Kovács Sarolta a 13. helyen végzett Budapesten

A magyarok közül Kovács Sarolta szerepelt a legjobban a budapesti olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokság női döntőjében: 13. lett. Alekszejev Tamara a 25., Gulyás Michelle a 27. helyen végzett a pénteki fináléban. A magyarok a csapatversenyben az ötödik helyen végeztek.