Öttusa-vb: hetedik lett a magyar vegyes váltó Kairóban

A hetedik helyen végzett a Guzi Blanka, Kardos Bence páros vegyes váltóban a kairói olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokság zárónapján.

Öttusa: Még mindig jó az öreg a háznál! – Marosi Ádám

Áll a dobogó tetején, és potyognak a könnyei. Marosi Ádám úgy sír, mint egy kisfiú, pedig rég volt már gyerek. Harminchat esztendősen a mezőny egyik legidősebb versenyzője, és 2009 után ismét világbajnok, sőt immár olimpiai kvótás is! Rajta kívül a szintén arany­érmes magyar öttusacsapatot is ünnepelték a kairói éjszakában.

Öttusa: Marosi Ádám és a csapat is világbajnok Kairóban!

Aranyérmes lett Marosi Ádám és a férficsapat a kairói öttusa-világbajnokságon. Olimpiai bronzérmesünk kimagaslóan szerepelt a férfi döntőben, a szombati körvívást 26 tussal a második helyen zárta, úszásban a 11. legjobb időt teljesítette, s így összetettben átvette a vezetést, a lovaspályán hibátlan produkciót nyújtott, míg a laser runban sikerült megtartania vezető pozícióját.

Öttusa-vb: örömkönnyek – bronzérem és olimpiai kvóta Gulyás Michelle-nek!

Világbajnoki bronzérmes lett és olimpiai kvótát szerzett Gulyás Michelle a kairói világbajnokság női döntőjében, amelyben ezüstérmes lett a Gulyás Michelle, Alekszejev Tamara és Guzi Blanka alkotta magyar csapat is.

Öttusa-vb: férfi versenyzőink mindegyike bejutott a döntőbe

A férfiak kvalifikációjával és a nők körvívásával folytatódott a kairói öttusa-világbajnokság. A férfi fináléba mind a négy magyar versenyző bejutott.

Párizs 2024: eldőlt, biztosan 90 perces lesz az öttusa

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága számos módosításról döntött a nyári játékok programját illetően, ezek a változtatások először a 2024-es párizsi eseményen lépnek majd életbe.

Öttusa-vb: három magyar jutott be a női verseny döntőjébe

Három magyar versenyző jutott be a női selejtezőből a döntőbe a kairói öttusa-világbajnokságon. Gulyás Michelle szárnyalt, Guzi Blanka nagyot mentett, Alekszejev Tamara hozta a papírformát ezen a napon.

Öttusa: világbajnoki bronzérmes a magyar női váltó!

A Simon Sarolta, Erdős Rita duó a bronzérmet szerezte meg a női váltóversenyben a kairói öttusa-világbajnokságon, amely a sportág utolsó olimpiai kvalifikációs eseménye.

Az én olimpiám: „Gyerünk szomszéd, megeszed!” – kiáltották Martineknek

Nem ő volt az egyéni esélyese, de az 1988-as budapesti nemzetközi versenyen aratott győzelmével jelezte: nem szabad itthon hagyni. Jól határozott Török Ferenc szövetségi kapitány, amikor nem Martinek Jánosra osztotta a tartalék szerepét a szöuli olimpián.

Tokió 2020: nem indul a férfi öttusázók riói olimpiai bajnoka

Nem védheti meg olimpiai bajnoki címét férfi öttusában az orosz Alekszandr Leszun, aki még mindig nem épült fel teljesen koronavírus-fertőzéséből, így kihagyni kényszerül a tokiói ötkarikás játékokat.

Öttusa: megvan a vb-re utazó magyar csapat

Szakmai egyeztetés után a Magyar Öttusaszövetség elnöksége szerdai online ülésén véglegesítette a június 8. és 14. közötti kairói világbajnokságra utazó csapat névsorát.

Öttusa-vb: Kasza Róberttel nem számol a kapitány

Martinek János szövetségi kapitány nem tervezi szerepeltetni a lábfájdalmakkal küszködő Kasza Róbertet a június 8. és 14. között esedékes kairói olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságon – írja a Magyar Távirati Iroda.

Öttusa: elégedett a magyar rendezőkkel a nemzetközi szövetség elnöke

Elégedetten és egyértelműen pozitívan értékelte a magyar rendezők munkáját a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) elnöke azok után, hogy a hazai szövetség (MÖSZ) idén, két és fél hónap alatt négy fontos eseményt bonyolított le – közölte az MTI.

Öttusa-vk: német arany a mix váltóban; a magyarok feladták

A vegyes váltó küzdelmeivel zárult Székesfehérváron a négynapos világkupadöntő. A magyar páros Réti Kamilla lovasbalesete miatt kénytelen volt feladni a versenyt.

Öttusa vk-döntő: Marosi Ádám legjobb magyarként nyolcadik

Marosi Ádám idei legjobb eredményét könyvelte el. A BHSE olimpiai bronzérmese a nyolcadik helyen zárt a székesfehérvári világkupadöntőn, s ezzel megerősítette olimpiai kvótás pozícióját.

Öttusa: rutinműtét után vérrög hátráltatta Kovács Sarolta felkészülését

Rutin lábműtétnek indult, mégis lett folytatása Kovács Sarolta térdsérülésének: a világbajnok lábában trombózist találtak, két hét bizonytalanság után kapta meg az engedélyt a folytatásra.

Öttusa-vk: kiegyensúlyozott versenyzésre törekszik Gulyás Michelle

A jövő heti, székesfehérvári világkupa-döntőben szeretné megismételni a második szófiai vk-versenyen nyújtott kiegyensúlyozott teljesítményét, jó vívását Gulyás Michelle – írja az MTI.

Öttusa: újabb érmet szerezne a vk-döntőben Kasza Róbert

A legutóbbi két világkupa-versenyen dobogós Kasza Róbert az öttusázók jövő heti, székesfehérvári vk-döntőjében szeretné gyarapítani érmei és ezzel együtt az olimpiai kvótához szükséges pontjai számát.

Öttusa: éltető kreativitás – Mizsér Attila 60 évesen is aktív

60 éves lett Szöul olimpiai bajnoka, Mizsér Attila, aki szerint nincs befejezett tudás, mindig lehet tanulni az életben – és a háttérből szurkol az öttusasport sikeres jövőjéért.

Öttusa-vk: Kasza Róbert bronzérmet nyert Szófiában

Négy magyar a legjobb 10-ben. Nagyon rég nem volt ilyen szereplése a magyar válogatottnak világkupán. Kasza Róbert ezúttal bronzérmet ünnepelhetett Szófiában! Ünnepelt?