Az első magyar, aki nemzetközi sportági szövetséget vezetett

A magyar bokszot és birkózást újraélesztő, a Nemzetközi Nehézatlétikai Szövetséget a NOB-bal elismertető Tatich Péterről furcsa mód még nem született összefoglaló anyag. Most igazságot szolgáltatunk a bölcs ítélőtáblai bírónak.

Boksz: kiütötte a kosarast, majd kihívta McGregort a youtuber

Mint arról korábban beszámoltunk, a youtuber Jake Paul és a korábbi NBA-kosaras Nate Robinson „bohóckodása” vezette fel a Mike Tyson–Roy Jones gálamérkőzést Los Angelesben, amelyet előbbi nyert KO-val. A győzelem után, úgy tűnik, megjött az önbizalma a celebnek, ugyanis kihívta a Conor McGregort.

Fotó: Kobe Bryant a kesztyűn – Jones ezzel ütötte Tysont

Az év elején helikopterbalesetben elhunyt kosárlabda-legenda, Kobe Bryant emlékére Lakers-színekben pompázó kesztyűt viselt Roy Jones Jr. a Mike Tyson elleni vasárnap hajnali gálamérkőzésen. A legendák összecsapása döntetlennel ért végét, bővebben ITT olvashatnak róla.

Boksz: dulakodtak egy „jót”, a rossz hír, hogy Tyson és Jones is folytatná...

A profi boksz jelenéről mindent elmond, hogy az év egyik legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzését két, már visszavonult amerikai legenda, a nehézsúlyba az 1980-as évek közepén berobbanó, 54 éves Mike Tyson és a félnehézsúly 2000-es évek eleji szuperklasszisa, az 51 esztendős Roy Jones Junior nyolcmenetes, nem hivatalos (értsd: egyikük mérlegébe sem számít majd bele a meccs) jótékonysági gálamérkőzése jelentette. A békés döntetlent hozó Los Angeles-i összecsapást követően mindketten arról beszéltek, folytatnák még a bunyót...

Profi boksz: méltatlan felvezető meccs Tysonék gáláján – videó

A youtuber Jake Paul és a korábbi NBA-kosaras Nate Robinson „bohóckodása” vezette fel a Mike Tyson–Roy Jones gálamérkőzést Los Angelesben.

Profi boksz: Tyson fénykorának a súlyával mért be Jones ellen

Megtörtént a mérlegelés Mike Tyson és Roy Jones Jr. magyar idő szerint vasárnap hajnali bemutató mérkőzésére, amelyre Los Angelesben kerül sor. Előbbi ökölvívó alatt 220.4 fontot, utóbbi alatt 210-et mutatott a mérleg kijelzője.

Ökölvívás: gyűjtést indítanak az Ali-múzeum újranyitásáért

Pénzgyűjtő kampány indult annak érdekében, hogy felújítsák és újranyissák a legendás ökölvívó, Muhammad Ali életét bemutató múzeumot – írja az MTI.

Ökölvívás: Fury idén már biztosan nem bokszol

Korábbi terveivel ellentétben idén már nem lép ringbe Tyson Fury, a Bokszvilágtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoka.

Ökölvívás: Amikor elszálltam, Floyd Mayweather rántott vissza a földre – Kótai Mihály

Bár Kótai Mihály nehéz körülmények között nőtt fel, mégis mert nagyot álmodni: 17 évesen, Geszti Péter Ász című ifjúsági tehetségkutató műsorában a kamerába mondta, hogy profi világbajnok lesz. A 2000-es évek elején a WBC világbajnokaként rendkívüli népszerűségnek örvendett itthon, mondhatni, celeb lett, és kicsit el is rugaszkodott a földről, ahová Floyd Mayweather rántotta vissza.

Boksz: Tyson kirúgja, aki nem segíti rendesen a felkészülésben

November 28-án, Los Angelesben újra színre és ringbe lép a korábbi nehézsúlyú világelső, Mike Tyson. Minden idők legfiatalabb nehézsúlyú bajnoka Roy Jones Jr. ellen vív bemutató mérkőzést, amelyre elmondása szerint kőkeményen készül – számolt be róla a profiboksz.hu.

Ökölvívás: Tyson és Jones után újabb volt világbajnok tér vissza

Csaknem öt évvel legutóbbi mérkőzése után újra ringbe száll Felix Sturm, a németek világbajnok profi ökölvívója.

Televízió: a Sport Tv közvetíti Mike Tyson visszatérését

Mint megírtuk, a két visszavonult veterán öklöző, Mike Tyson és Roy Jones Jr. bemutató mérkőzést vív egymással november végén. A Sport Tv a hivatalos oldalán tudatta, hogy élőben adja az összecsapást, ráadásul felvezetésképpen látható lesz tíz klasszikus Tyson-meccs és egy dokumentumfilm is.

Ökölvívás: Tyson és Jones is kemény csatát ígér

Elszántan készül, és kemény csatára számít az egymás elleni mérkőzésén Mike Tyson és Roy Jones Jr., a nehézsúlyú profi övökölvívás két élő legendája – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Ökölvívó ob: kemény csatákat hoztak az elődöntők

Kemény csatákat hozott a péntek, tizenkilenc aranyérem talál gazdára a záró napon.

Ökölvívó ob: kialakult a legjobb négy mezőnye minden súlycsoportban

Minden súlycsoportban kialakult a legjobb négy mezőnye az ökölvívók Győrben zajló Papp László országos bajnokságának csütörtöki versenynapján, melyen 30 párharcot rendeztek és a nők is megkezdték a küzdelmeket.

Ökölvívás: kiütni a vírust is – elkezdődött a győri ob

A férfiak selejtezőjével elkezdődött a győri Olimpiai Sportparkban az ökölvívók idei országos bajnoksága.

Ökölvívás: csak biztonságosan – szerdán kezdődik a győri ob

A mérlegeléssel és a sorsolással az Olimpiai Sportparkban megkezdődik a négynapos ökölvívó országos bajnokság.

Ökölvívás: új király könnyűsúlyban, López kipontozta Lomacsenkót

A 2020-as év szakmai és egyéb szempontból is egyik legjobban várt mérkőzésére került sor szombat éjszaka a Las Vegas-i MGM Grand hotelben, a vírushelyzet miatt kialakított, úgynevezett buborékban, amelyben a WBA, WBO könnyűsúlyú világbajnok ukrán Vaszil Lomacsenko, valamit az IBF-címvédő amerikai Teófimo López feszült egymásnak.

UFC: McGregor januárban visszatér, de még nem Pacquiao ellen

Conor McGregor, a UFC korábbi pehelysúlyú bajnoka a közösségi oldalán bejelentette, január 23-án az oktogonba lép az amerikai Dustin Poirier ellen. A két bajnok 2014 után mérkőzik meg újfent egymással, hat évvel ezelőtt TKO-val az ír nyert.