Játékossors: Sidibe magyar állampolgár lehet, 40 évesen játszhat az NB II-ben

A 40 éves Sidibe Ibrahima magyar állampolgár lehet, amely után hamarosan pályára léphet a labdarúgó NB II újoncánál, a Debreceni EAC-ban, amely újfent leigazolta őt – tudta meg a Nemzeti Sport Online.

NB I: magyar állampolgár lett az újonc brazil támadója

Kedden letette a magyar állampolgársági esküt Myke Bouard Ramos, az NB I-be feljutó MTK Budapest brazil labdarúgója – adta hírül a fővárosi klub a hivatalos honlapján.

Diósgyőr: Dejan Karan magyar állampolgár lett

Öt, Magyarországon eltöltött év után a miskolci Városházán magyar állampolgársági esküt tett csütörtök reggel Dejan Karan. A DVTK védője saját és 10 hónapos kisfia állampolgársági papírjait is átvehette – írja a klub hivatalos honlapja.

Férfi kézi: a Veszprém horvát beállója magyar állampolgár lett

Az MVM Veszprém horvát származású beállója, a 36 esztendős Renato Sulic állampolgársági esküt tett, így immáron Magyarország állampolgárának is vallhatja magát. A horvát válogatott tagjaként világbajnok és Európa-bajnoki ezüstérmes kézilabdázó Porga Gyula polgármester társaságában tette le az esküt.

DVTK: újabb honfitársunk lett, a szerb csatár letette az esküt

Ivan Rados után a DVTK szerb nemzetiségű támadója, Miroszlav Grumics is letette az állampolgársági esküt – adta hírül a Diósgyőr hivatalos Facebook-oldala.

DVTK: társai is elkísérték a kapust a nagy eseményre

A DVTK labdarúgócsapatának 2010 óta Magyarországon élő horvát nemzetiségű kapusa, Ivan Rados szerda délben állampolgársági esküt tett Abaújszántón – adta hírül a diósgyőri klub honlapja.

Haladás: Szasa Popin letette az állampolgársági esküt

Szasa Popin, a Haladás labdarúgócsapatának szerb csatára magyar állampolgár lett.

Akadozó honosítás a magyar válogatottba

Bő egy hét múlva egy évtizeden belül már a negyedik divízió 1-es jégkorong-világbajnokság kezdődik hazánkban. Egy-egy alkalommal volt házigazda a Székesfehérvár, Dunaújváros duó (2002) és Debrecen (2005), míg ezúttal nyolc esztendő után ismét a Budapest Sportaréna lesz a helyszín. Akkor Kazahsztán és Lengyelország mögött „csak" harmadikok lettünk, de a mostani egy egészen más mezőny, csupán (a nyitónapon elvert) Hollandia maradt meg hírmondónak abból a hatosból. A 2003-as felkészülés finisében egy honosítási ügy is borzolta a kedélyeket.

Olaszország: Amauri szeptembertől olasz állampolgár lesz

A Juventus brazil játékosa a hírek szerint szeptemberben megkapja az olasz állampolgárságot, így lehet, hogy szülőhazája válogatottja helyett a squadra azzurrát választja majd.